Opskrifter

Mine veninder har fattet, hvor glad jeg er for frugtkarameller der smager af passionsfrugt, jordbær eller hindbær samt bløde flødekarameller. Veninderne forærede mig derfor et stk mængde labre flødekarameller plus en kogebog, så moi selv får styr på at skabe frugtkarameller og bløde flødekarameller i gave.

Jeg udfører sådan gentagne ti til femten madretter dag ud og dag ind og kan ikke prale med at være en stor kok. Men undertegnede er fortrøstningsfuld idéen med at blive god til flødekarameller og frugtkarameller, hvis bare at utålmodige mig virkelig forsøger og få en rutine med det. Så er spørgsmålet, om hvorvidt undertegnede formår fortære alle de frugtkarameller og bløde flødekarameller, som jeg er nødt til at tilberede så jeg kan opskriften i hovedet. Forestillingen om hjemmelavede frugtkarameller og bløde flødekarameller til gaveide virker da ik så enfoldig.

Mine venner og familiemedlemmer elsker såfremt jeg giver selvskabte presenter, og flødekarameller kan de fleste godt lide. Derefter er det naturligvis muligt at kreere med mynte og lakrids & frugtkarameller til mit eget behov. Måske ender jeg med at tilberede egne frugtkarameller og flødekarameller som overraskelsesgaver tilbage igen til pigerne. Absolut win-win. Det kan hænde at mine venner de næste år skænker mig en dessertbog med appetitlige kager og karameller til min fødseldag hvert år.

På mit arbejde vælger jeg dette års firmagaver. Jobbet som HR-assistent har undertegnede udelukkende besiddet to måneder og kender ikke mine kolleger særligt godt. Men mange af kollegerne har jeg hørt er nogle værre sukkerglade folk, og lakrids, chokoladekarameller og fudge er de navnligt begejstrede for. Især chokoladekarameller og fudge bliver ofte medbragt til særlige lejligheder, og opmærksomme jeg så, hvordan karameller tillige er en ting, de skænker til pakkespil.

Så det må da være fastlagt at firmagaver spækket med chokoladekarameller og fudge er værdsat. Min erfaring forklarer mig at gaver som ka’ gumles absolut bliver modtaget som et hit. Jeg har før i tiden jobbet på bureauer, hvor man i gave fik Bodum stempelkander eller Georg Jensen damask. Men folk lader til at være gladere for gaven hvis det sker at der kommer chokoladekarameller, pesto eller fudge i firmagaver. Der er fra tid til anden folk der er uenige, men folk i 30’erne og 40’erne savner tit og ofte slet ikke kander, duge eller krus, imens det generelt bliver godt modtaget med firmagaver der damper af lækkerier. Min mavefornemmelse hvisker til mig hvordan pakker der ka’ gnaskes uden undtagelse er en gave som gør maven glad. Jeg har efter gymnasiet arbejdet i virksomheder, hvor medarbejderne i gave modtog stempelkander fra Bodum eller duge fra GJ. Men så fremt der bliver givet fudge, chokoladekarameller eller pestoer i firmagaver, så er kollegerne gladere for gaven. Der findes flere særtilfælde, men tit behøver kollegerne ikk yderligere krus, kander eller duge, mens appetitlige firmagaver generelt bliver positivt taget imod.

Back To Top