Ninka svarer på jeres mange skønne spørgsmål

onsdag, 20. august 2008, kl. 11:44 Alder: 6 år
Del

Denne blog handler kun om nogle af de mange spørgsmål, jeg har fået i denne uge. Det er umuligt at svare alle, men jeg har udvalgt nogle, der går igen. I må ikke blive skuffede, hvis jeg ikke svarer jer herinde på bloggen. Jeg gør, hvad jeg kan. Nederst i dokumentet en rugbrødsopskrift.

Kager, der ikke smager og børn, der kun vil ha´ Macdonalds shakes, ak ja. Ganske kort: Jeg er glad for, at vi fik børneorm, dengang for lang tid siden, da vi skulle lægge kosten om. For de lever af alt sødt. Og derfor fik vi det råd at udelukke selv frugt i 14 dage. Og ALT sukker og sødt. Jeg lover dig for, at ungerne satte pris på frugt (og dermed også frugtshakes) derefter. Det er radikalt, men det kan give dem smagen for naturens sødme tilbage.

Billedet her er af kakao-peanuts-baren, som er i "Kernesund Mad". Den laver vi (efter inspiration fra vores bloggere Søren og Carina som tærte. Altså op i en form med massen, i køleskab et par timer. Server med soyaflødeskum og flødeskum til dine "almindelige" gæster. Den er et rigtigt hit hos næsten alle.Tak til Julie Nilsson for den skønne opskrift på chokolade. Den finder I i kommentarerne til min blog i går. Prøv den.

SPARETIPS
Når det kniber med pengene, så drop kornprodukterne. Tag kun en multivitamin og olierne (Livets, Udos eller hørfrøolie eller hampeolie OG fiskeolie.)
Skær ned på guf.

SULTEN EFTER SHAKE OG PROTEINPULVER
Prøv at spise et æg til eller lav flere portioner. Det kan være nødvendigt med to store spsk. proteinpulver til voksne. Prøv også med mere olie. Hvis det ikke hjælper, så spis et æg til eller et stykke fisk, kylling, pølse eller andet protein. Der kan være forskel på familiemedlemmer. Nogle har det meget bedre og er længere mætte, hvis de spiser rester af aftensmaden fra i går til morgen. Hav respekt for dem, der hellere vil have bøf, kylling, chili con carne eller andet til morgenmad.
Man kan få risproteinpulver på www.greathealth.eu eller i vores netshop, der ikke smager slemt. Jeg leder stadig videre efter flere alternativer.

"UMULIGE" UNGER
Kære mor til den vilde 6-årige. Nu ved jeg jo ikke, præcist hvad I spiser, men selv en smule sukker gør det samme ved Melvin. En anden mulighed er, at det er hendes 6-års krise. Du får så meget forståelse og kærlighed til din lille umulius, hvis du læser kapitlet om den alder i Anna Wahlgrens bog "De kære børn". Tro mig, jeg kender til lysten til at sætte Melvin ud i hundehuset. Har I sorteret alle E-numre fra i jeres liv? De kan give hyperaktive unger.

Vitamix som eneste maskine?
Kan man bruge den til at lave kugler med? Det bedste er at spørge og kontakte www.reifwolff.dk .

Og til sidst: Nu skriver computeren pludselig med grøn, men hvad fanden, det er jo det, vi er. Så pyt. Her er en rugbrødsopskrift fra Lars, som jeg talte meget med, da jeg var til bryllup for nylig. Han lever kernesundt og elsker det. Dette rugbrød er en succes hjemme i hans lile familie. Så prøv den, hvis andre opskrifter er mislykkedes for jer. Det er en revideret udegave af det brød, vi bagte på den kernesunde camp.

INGERS GLUTENFRI BRØD:
25 gram gær
6 dl vand
15 opblødte blendede svesker
1 spsk birkesød
1 spsk salt
1 tsk koriander
1 tsk stødt fennikel
1 tsk stødt anis
100 gram knuste hørfrø
50 gram knuste sesamfrø
100 quinoamel
100 gram hirsemel eller en rest hirsegrød
100 gram majsmel
100 gram rismel
25 gram kartoffelmel
50 gram Maizena uden gluten, mælk. Eller Arrowroot.
40 gram (½ dl) Husk (loppefrøskaller)

500 gram forkogte kerner (en blanding af græskar, solsikke, quinoa, hel hirse, hel boghvede eller hvad man har lyst til – man koger kernerne i ca 10-15 min i vand der lige dækker og lader derefter køle af inden de blandes i. Man kan koge en stor portion kerner og fryse dem i passende portioner så man ikke skal koge hver gang)

Alle ingredienser røres sammen og fyldes i en stor form med bagepapir. Hæver 1 time. Bager 60-70 minutter ved 180 grader (varmluft 160 grader). "

 

Knus

Ninka

 


Kommentarer

Viser resultaterne 1 til 14 af 14

Vibeke
  onsdag, 11-03-09 15:33
Hej Ninka
Hvor køber du kolloid sølv? Jeg har læst mange gode ting om det og kunne godt tænke mig at bruge det til min søn, der har rigtig mange lungebetændelser pga. astma (han får ikke mælkeprodukter)
Mange hilsner Vibeke

Pia
  torsdag, 05-03-09 20:02
Hej igen
Ja, ja mailadressen blev selvfølgelig ikke vist. Min email er winther.klindt@stofanet.dk
Hilsen Pia

Pia fra Vestbjerg
  torsdag, 05-03-09 20:00
hej Helle Nielsen fra Horsens
Vi har en dreng med ADHD og atypisk autisme, og har alle været på diæt i 1 år nu. Hele familien men især vores søn har haft stor glæde af det (tak til Ninka der satte det hele igang ;o)). I november spurgte vi Marianne Jäger om hun ville støtte os i processen, og heldigvis sagde hun ja. Vi havde på det tidspunkt (og har stadig) stort behov for hjælp til at fastholde diæten, da vores søn havde meget store udsving i sin adfærd . Vi skal snart igang med den stivelsesfri diæt, og jeg ville meget gerne hvis du vil dele dine erfaringer med os. i så fald må du meget gerne kontakte mig på vores email.
Mange hilsener fra
Pia

Louise
  mandag, 02-03-09 11:52
Hej,

Jeg vil bare lige sige mange tak for deo-rådene. Godt at der er nogen der har erfaringer de kan dele med. Tror jeg vil prøve at kigge lidt nærmere på den krystaldeo, det lyder sjovt :)

Havde i øvrigt en god terminsprøve i dag. Kæmpe energiboost - på den gode måde.

Ønsker jer en god dag,
Hilsen Louise,15

Jane
  mandag, 02-03-09 11:30
Hej

Jeg har også haft celleforandringer og gik til kontrol 2 gange om året i ca syv år. Det var heldigvis lettere forandringer, så jeg slap for keglesnit. I 2008 fik jeg så at vide af min gynækolog, at jeg havde helbredt mig selv. Det var en god nyhed. Det er meget belastende at skulle gå til kontrol så tit. Men tanken nager stadig i mig og jeg tør ikke lade være med at blive tjekket en gang om året.
Jeg kan også kun opfordre til at man husker at passe sine celleprøver.

Hilsen jane

Doreen
  mandag, 02-03-09 08:51
Hej
Dadel/bacon guf: du kan også bruge tørret abrikos m.bacon om, og så på en pind og over et bål om sommeren, det smager også godt.

Vaccination mod livmoderkræft:
Min datter er blevet vaccineret før det her i år er blevet gratis, det kunne jeg nemlig ikke vente på, så vi har vel betalt 3000kr af egen lomme til det og jo hun er 13 år, og det er før hendes seksuelle debut. Tre ud af fire besteforældre er døde af kræft i vores famile , den ene af livmoderhalskræft.
Så vi var slet ikke i tvivl(som vi ellers har været med andre vaccinationer i hendes liv). Vi sørgede for at hendes imunforsvar var i top ved de tre stik hun skulle have over et år, og dagen efter holdt hun sig meget i ro, og bare den mindste reaktion ud over det sædvanlige var vi obs på. Det gik fint det hele, og vi ved godt at man ikke er 100% sikret af den grund.

Kh Doreen

Maria
  søndag, 01-03-09 23:05
Hej Ninka

Det er det forkerte link der er hvor man ellers skulle komme ind til noget om kolloidt sølv.

Det link kunne jeg godt tænke mig at se nærmere på, hvis du vil poste det link også.

Mvh. Maria

Anne-Mette fra Århus
  lørdag, 28-02-09 21:17
Hej Louise!

Jeg har også fundet en god økologisk deo. Den er godt nok lidt dyr, men jeg kan ha´ den i over ½ år, når jeg bruge den dagligt. Den er 100% økologisk, uden parabener og alt det L**T som du (vi) er imod :-). Den fungere rigtig godt for mig som sveder lidt :-)

Jeg køber den på nettet på www.rosenserien.dk

K.H. Anne-Mette

Trine
  lørdag, 28-02-09 20:00
Jeg sværger til Neutrals deo - den er billig, der er intet farligt i og den er billig. Derma har også et tilsvarende bud på en deo.

Jeg vil lige dele en lille snack-opskrift med jer:

Dadel/bacon-guf:

Du skal bare bruge
Urtekrams dadler
bacon

Del dadlerne i to og sno en halv skive bacon op en halv dadel. På bagepapir og så i ovnen v ca. 200 grader i 15-20 minutter. Husk at hold øje med dem! De er færdige når baconen er sprød. Lad dem køle og spis løs. De smager SÅ godt!

God lørdag aften
Trine

Anette fra Randers

Hjemmeside

 
lørdag, 28-02-09 17:52
Kære Louise

Jeg kan varmt anbefale en krystaldeodoant. Det er en krystalsten, som du fugter med vand og smører under armene.
Ingen parfume, ingen tilsætning, ingenting....
Og så holder den i evigheder (med mindre du taber den på gulvet.....:))
Du kan bl.a. købe den i matas.

Mange hilsner
Anette

Theresa
  lørdag, 28-02-09 17:50
Det er for sent at vaccinere mod HPV, den virus Ninka taler om, når man har haft sin seksuelle debut og dyrket sex flere gange. Derfor er det unge piger, der skal vaccineres og jeg mener det er mere skræmmende, at de kan få kræft, som først opdages for sent, hvis man glemmer at få lavet celleundersøgeser hvert 3. år.
Men jeg er enig i, at det er vigtigt at bevare et super immunsystem - og i øvrigt er det bestemt ikke alle, der får lavet et keglesnit, men mange.
Men husk at få taget jeres celleprøver, selvom I tager kolloidt sølv eller ikke er stressede (ingen er delene er videnskabligt bevist at kunne forebygge celleforandringer og livmoderkræft!)
Theresa/læge

Louise
  lørdag, 28-02-09 13:56
Hej Alle,

Jeg har lidt problemer med valg af deodoranter. Indtil videre, har jeg kun nogle discount deo'er stående, som min mor har købt, og de er fulde af L**T, hvilket jeg naturligvis er stærkt imod!

I Matas prøvede ekspedienten at hjælpe mig, men der var altså bare for mange at vælge imellem, og desuden kan jeg alligevel ikke bedømme, hvilke der er bedst. Alle de underlige ord i indholdsfortegnelsen gør det virkelig ikke let at gennemskue..

Men måske er det slet ikke en så god ide at bruge deo, netop på grund af de mange mærkværdige stoffer? Spørgsmålet er så bare, om man kan bruge noget andet i stedet? Min søster påpeger nemlig tit, at jeg "stinker helt vildt", når jeg bevist har valgt at skåne min hud for min dårlige deo.. Øv.

Håber nogen kan hjælpe mig.
Hilsen Louise, 15

Francisca Gisele fra Frederiksberg
  fredag, 27-02-09 23:19
Hej Ninka, tak for inspirerende blok!!

Jeg er jo som sagt i tidligere blog 18 år og overvejer kraftigt at få taget vaccinen mod livmoderhalskræft? Har du eller jeres naturlæge en holdning til dette? Synes det er så svært at blive guidet at min egen læge, da hun jo stemmer JA for alt kemi....!

Har forresten nu været gluten, mælke og sukker fri i tre uger og det halvandet kg er røget - så fantastisk en følelse!

Håber du kan hjælpe på spørgsmålet,

Knus Francisca

helle fra horsens
  fredag, 27-02-09 22:46
Hej Ninka

Dejligt at høre fra dig igen, jeg har virkelig savnet dine indlæg, men med alle disse bolde i luften er der jo ikke noget at sige til, at du herinde på bloggen har været stille.

Det lyder rigtig spændende det du/I har gang i. Glæder mig til at "følge med"

Hvor længe varer den stivelsesfrie diæt hos jer? Vi er også på diæt i samarbejde med Marianne Jæger, fordi min søn Mikkel er autist. Vi har været uden stivelse siden slutningen af september, men er for nylig startet forsigtigt op igen. Desværre går det ikke godt, så vi må tilbage igen.
Desuden er jeg i en fase hvor jeg undersøger, om der skulle være sket en diætfejl, hvor der alligevel er sneget sig noget gluten ind. Jeg synes virkelig det er svært at gennemskue varedeklarationerne, som jo ikke altid er troværdige. F.eks. har jeg siden diætstart købt rømers mayonæse, fordi den er uden hvedesirup. Pludselig er de så begyndt at tilsætte dette i deres seneste sending, ARGHH!!!
Jeg ringede straks til Rømer for at få af eller bekræftet om der så også er gluten i nu. Sagen blev undersøgt og meldingen var, at der ikke skulle være spor af gluten, idet det kun er sukkeret som er trukket ud, men for at være ærlig har jeg sgu ikke tillid til produktet mere. I øvrigt har Marianne efterfølgende fortalt mig, at der ved indtagelse af hvedesirup kan ses de samme reaktioner, som ved gluten, øv,øv, øv!
Den ændrede adfærd er i hvert fald heller ikke til at tage fejl af: Mange daglige raserianfald, skældsord og problemer med at sove, alt sammen noget, som var i bedring.

Iøvrigt synes jeg ikke det har været/er noget afsagn at leve stivelsesfrit, tværtimod. Energiniveauet er væsentlig højere og tanken om hele tiden kun at indtage mad, som nærer en, gør det ikke svært at undvære.

Hvad gjorde I i sin tid mht. Bertram og kviksølvforgiftning, eller havde han"kun" obhobning af tungmetaller?

Kærligst Helle

Skriv din kommentar

Fornavn *
Efternavn *
Email *
Hjemmeside
By
Kommentar *
 

Health Forum ApS - Stjernevej 23 3100 Hornbæk - Mail: support@kernesundfamilie.dk - Tlf: man-ons 10-13 52405829 - CVR: 33862830