Et helt nyt liv til Simone og familien Skalsted

søndag, 03. maj 2009, kl. 21:01 Alder: 6 år
Del

Hvor er det dog svært at sætte sig ned og få alle de ord, tanker og handlinger man har været igennem siden vores ældste datter blev født, skrevet ned så det ikke bare bliver et stort virvar af uforståeligt og usammenhængende rod. 

Vores datter var som meget lille allerede noget mere aktiv end de andre børn i hendes børnehave, hun havde svært ved at sidde stille når de lavede noget i grupper, hun kravlede rundt når der blev læst historier og når hun blev vred, ked af det eller frustreret var det ikke kun en lille smule, hun eksploderede. Et vredes udbrud i hjemmet varede sjælden mindre end 5-6 timer med konstant skrigeri, hun slog, sparkede, bed sig fast hvor hun kunne komme til og det var umuligt at tale hende ned eller overhovedet få kontakt til hende, når hun var mest vred vendte hun det hvide ud af øjnene og endte med at hun ikke kunne få luft hørte og så hun os ikke, det var som om at den smerte hun følte inden i ville hun have os til at føle 1000 gange oven i og gik langt for at opnå det, hun har engang skreget i 8 timer pga. at hun ikke fik lov til at sætte hendes lille røde stol op på bordet. Jeg husker da hun var 4 år at en pædagog fra hendes stue kom over og spurgte mig om jeg havde fået hende undersøgt for damp, hun syntes nemlig at den energi som Simone havde, var langt mere end de andre og pædagogen havde før haft dampbørn (det kaldte de det den gang) i børnehaven og hun syntes at Simones adfærd mindede meget om det hun havde set i de børn. Jeg gik til nogle af de andre ansatte i børnehaven og spurgte til hvordan de oplevede Simone og fortalte dem hvad der var blevet sagt, de mente ikke at det var andet end en meget drenget energi hun havde og at hun nok voksede sig fra det. Med alderen blev det værre hun havde svært ved at læse andre børn, hun følte at hvis der var en af de andre børn der kiggede eller smilte så var det for at være ond og drille hende, man kunne ikke på nogen måde bede hende om noget uden at hun blev vred og det udløste en voldsom reaktion, dagligdags ting som at få hende til at tage sko på selv, sætte sin tallerken over, få vasket hår, synge sange med hende, selv fødselsdagssange var umuligt og udløste hvad vi kaldte en tur, hun skreg og truede med at slå os ihjel, sparkede, slog, sparkede huller i alle vores døre, gjorde bevidst hendes lillesøster fortræd ved at klemme hendes fingre i døren, skubbe hende ned fra sengen og ind i væggene og så fik hun en helt forfærdelig kropslugt. Hele vores lejlighed endte med at se forfærdelig ud. Når hun faldt til ro og man snakkede med hende om det kunne hun ikke huske hvad der var sket og var fuldstændigt uforstående over for at vi var vrede i vores stemmer. 

Vi gik til det fritidshjem hun gik på i håb om at få hjælp, men fik at vide at de ikke syntes at der var problemer med hende og igen samme svar som fra børnehaven: Hun har bare meget energi og hun vokser sig nok fra det, det var først efter at vi gentagne gange havde bedt om hjælp at vi fik navnet på skole psykologen som hurtigt vurderede at hun ikke var den rette til opgaven, vi fik kontakt til en anden psykolog som var en enormt stor støtte for os, men alle de råd og ideer hun gav os virkede ikke, vi havde mange samtaler med hende og hun endte med at vurdere at hun heller ikke var den rette. Vi fik besøg af en fantastisk sød dame fra kommunen, men hendes løsning på det var børnepsykiatrisk afdeling og den besked endte med at vælte os fuldstændigt, den løsning var ikke den rette for os, det blev nød til at være andre måder det kunne gøres på. Anders var på daværende tidspunkt i gang med sin uddannelse som kok og havde det fantastiske privilegium at blive undervist af en mand der ud over at være kok er uddannet ernæringsterapeut, vi valgte at spørge ham til råds og han anbefalede at vi skulle læse ”Rask af mad” og at vi skulle prøve at udelukke sukker og gluten af hendes kost, kort tid efter kom der en bog der ramte hovedet på sømmet (Kernesund familie sådan!), der var så meget der passede på vores datter at vi blev enige om at følge den anbefalede kost.

Vi kunne meget hurtigt se resultater på Simone, hendes humør ændrede sig radikalt, man kunne pjatte med hende, tale med hende og der var en helt anden form for kontakt i vores dagligdag. Vi er ikke i tvivl om at ændringen af kosten har gjort forskellen for hende, man kan mærke det hver dag, men det kan også mærkes når hun snyder, Simone har nogle gange svært ved at sige nej når hun bliver tilbudt kage eller andet sødt af venner og veninder, så hun er faldet af kuren et par gange og det har udløst hende gamle jeg, hun bliver vred, utidig og så udskiller hun en kraftig lugt der ikke er til at tage fejl af, men hendes forståelse for hvad det er der sker når hun spiser ting der ikke følger hendes kur er blevet lang større, hun er begyndt selv at lægge mærke til forskellen, hun siger til os at det er dejligt for hun kan mærke at hun ikke bliver så vred og at hun ikke får ondt i hovedet når hun lader sukkeret være. Vi har desværre stadigvæk et stort slag at kæmpe da der mange steder stadigvæk er pædagoger på klubber og skolelærer der syntes at det er ondt at fjerne sukkeret fra børnene og at det afskærer dem socialt. Vi var for ganske nyligt i en debat omkring emnet på den klub hvor Simone går hver dag efter skole, der stod den ene af pædagogerne og brugte selvsamme ord. Citat ”Det afskærer Simone socialt og hun skaber unødig opmærksomhed, som de andre børn er godt trætte af at høre på, fordi at hun hele tiden gør opmærksom på at hun ikke, må indtage sukker” Citat slut. Selv samme klub har ganske vidst en kost politik, men alligevel oplever vi at selv i de smoothies de laver til børnene bliver der børnene tilsat sukke og vanilje sukker, de får kage, pandekage med sukker i osv. når der skal hygges og Simone kan mærke at de syntes at det er til besvær at hun ikke må få sukker. Vores kamp forsætter, men vi er sikre på at det valg vi har foretaget er det der er bedst for Simone og for os som familie.

For ganske kort tid siden, efter at vi er gået over på den kernesunde leve måde sagde hun for første gang at hun elskede os, hun er begyndt at sætte ord på alt hvad hun føler, det har givet os en styrke uden lige og gør at de kampe vi i fortiden kæmpede og dem som kommer i fremtiden er værd at tage. 

Det er i grove træk vores historie, den hiver stadigvæk tårer frem, bare det at få skrevet det ned har været en rejse igennem det hele igen.   

De hjerteligste hilsner fra Familien Skalsted


Kommentarer

Viser resultaterne 1 til 14 af 14

Vibeke
  onsdag, 11-03-09 15:33
Hej Ninka
Hvor køber du kolloid sølv? Jeg har læst mange gode ting om det og kunne godt tænke mig at bruge det til min søn, der har rigtig mange lungebetændelser pga. astma (han får ikke mælkeprodukter)
Mange hilsner Vibeke

Pia
  torsdag, 05-03-09 20:02
Hej igen
Ja, ja mailadressen blev selvfølgelig ikke vist. Min email er winther.klindt@stofanet.dk
Hilsen Pia

Pia fra Vestbjerg
  torsdag, 05-03-09 20:00
hej Helle Nielsen fra Horsens
Vi har en dreng med ADHD og atypisk autisme, og har alle været på diæt i 1 år nu. Hele familien men især vores søn har haft stor glæde af det (tak til Ninka der satte det hele igang ;o)). I november spurgte vi Marianne Jäger om hun ville støtte os i processen, og heldigvis sagde hun ja. Vi havde på det tidspunkt (og har stadig) stort behov for hjælp til at fastholde diæten, da vores søn havde meget store udsving i sin adfærd . Vi skal snart igang med den stivelsesfri diæt, og jeg ville meget gerne hvis du vil dele dine erfaringer med os. i så fald må du meget gerne kontakte mig på vores email.
Mange hilsener fra
Pia

Louise
  mandag, 02-03-09 11:52
Hej,

Jeg vil bare lige sige mange tak for deo-rådene. Godt at der er nogen der har erfaringer de kan dele med. Tror jeg vil prøve at kigge lidt nærmere på den krystaldeo, det lyder sjovt :)

Havde i øvrigt en god terminsprøve i dag. Kæmpe energiboost - på den gode måde.

Ønsker jer en god dag,
Hilsen Louise,15

Jane
  mandag, 02-03-09 11:30
Hej

Jeg har også haft celleforandringer og gik til kontrol 2 gange om året i ca syv år. Det var heldigvis lettere forandringer, så jeg slap for keglesnit. I 2008 fik jeg så at vide af min gynækolog, at jeg havde helbredt mig selv. Det var en god nyhed. Det er meget belastende at skulle gå til kontrol så tit. Men tanken nager stadig i mig og jeg tør ikke lade være med at blive tjekket en gang om året.
Jeg kan også kun opfordre til at man husker at passe sine celleprøver.

Hilsen jane

Doreen
  mandag, 02-03-09 08:51
Hej
Dadel/bacon guf: du kan også bruge tørret abrikos m.bacon om, og så på en pind og over et bål om sommeren, det smager også godt.

Vaccination mod livmoderkræft:
Min datter er blevet vaccineret før det her i år er blevet gratis, det kunne jeg nemlig ikke vente på, så vi har vel betalt 3000kr af egen lomme til det og jo hun er 13 år, og det er før hendes seksuelle debut. Tre ud af fire besteforældre er døde af kræft i vores famile , den ene af livmoderhalskræft.
Så vi var slet ikke i tvivl(som vi ellers har været med andre vaccinationer i hendes liv). Vi sørgede for at hendes imunforsvar var i top ved de tre stik hun skulle have over et år, og dagen efter holdt hun sig meget i ro, og bare den mindste reaktion ud over det sædvanlige var vi obs på. Det gik fint det hele, og vi ved godt at man ikke er 100% sikret af den grund.

Kh Doreen

Maria
  søndag, 01-03-09 23:05
Hej Ninka

Det er det forkerte link der er hvor man ellers skulle komme ind til noget om kolloidt sølv.

Det link kunne jeg godt tænke mig at se nærmere på, hvis du vil poste det link også.

Mvh. Maria

Anne-Mette fra Århus
  lørdag, 28-02-09 21:17
Hej Louise!

Jeg har også fundet en god økologisk deo. Den er godt nok lidt dyr, men jeg kan ha´ den i over ½ år, når jeg bruge den dagligt. Den er 100% økologisk, uden parabener og alt det L**T som du (vi) er imod :-). Den fungere rigtig godt for mig som sveder lidt :-)

Jeg køber den på nettet på www.rosenserien.dk

K.H. Anne-Mette

Trine
  lørdag, 28-02-09 20:00
Jeg sværger til Neutrals deo - den er billig, der er intet farligt i og den er billig. Derma har også et tilsvarende bud på en deo.

Jeg vil lige dele en lille snack-opskrift med jer:

Dadel/bacon-guf:

Du skal bare bruge
Urtekrams dadler
bacon

Del dadlerne i to og sno en halv skive bacon op en halv dadel. På bagepapir og så i ovnen v ca. 200 grader i 15-20 minutter. Husk at hold øje med dem! De er færdige når baconen er sprød. Lad dem køle og spis løs. De smager SÅ godt!

God lørdag aften
Trine

Anette fra Randers

Hjemmeside

 
lørdag, 28-02-09 17:52
Kære Louise

Jeg kan varmt anbefale en krystaldeodoant. Det er en krystalsten, som du fugter med vand og smører under armene.
Ingen parfume, ingen tilsætning, ingenting....
Og så holder den i evigheder (med mindre du taber den på gulvet.....:))
Du kan bl.a. købe den i matas.

Mange hilsner
Anette

Theresa
  lørdag, 28-02-09 17:50
Det er for sent at vaccinere mod HPV, den virus Ninka taler om, når man har haft sin seksuelle debut og dyrket sex flere gange. Derfor er det unge piger, der skal vaccineres og jeg mener det er mere skræmmende, at de kan få kræft, som først opdages for sent, hvis man glemmer at få lavet celleundersøgeser hvert 3. år.
Men jeg er enig i, at det er vigtigt at bevare et super immunsystem - og i øvrigt er det bestemt ikke alle, der får lavet et keglesnit, men mange.
Men husk at få taget jeres celleprøver, selvom I tager kolloidt sølv eller ikke er stressede (ingen er delene er videnskabligt bevist at kunne forebygge celleforandringer og livmoderkræft!)
Theresa/læge

Louise
  lørdag, 28-02-09 13:56
Hej Alle,

Jeg har lidt problemer med valg af deodoranter. Indtil videre, har jeg kun nogle discount deo'er stående, som min mor har købt, og de er fulde af L**T, hvilket jeg naturligvis er stærkt imod!

I Matas prøvede ekspedienten at hjælpe mig, men der var altså bare for mange at vælge imellem, og desuden kan jeg alligevel ikke bedømme, hvilke der er bedst. Alle de underlige ord i indholdsfortegnelsen gør det virkelig ikke let at gennemskue..

Men måske er det slet ikke en så god ide at bruge deo, netop på grund af de mange mærkværdige stoffer? Spørgsmålet er så bare, om man kan bruge noget andet i stedet? Min søster påpeger nemlig tit, at jeg "stinker helt vildt", når jeg bevist har valgt at skåne min hud for min dårlige deo.. Øv.

Håber nogen kan hjælpe mig.
Hilsen Louise, 15

Francisca Gisele fra Frederiksberg
  fredag, 27-02-09 23:19
Hej Ninka, tak for inspirerende blok!!

Jeg er jo som sagt i tidligere blog 18 år og overvejer kraftigt at få taget vaccinen mod livmoderhalskræft? Har du eller jeres naturlæge en holdning til dette? Synes det er så svært at blive guidet at min egen læge, da hun jo stemmer JA for alt kemi....!

Har forresten nu været gluten, mælke og sukker fri i tre uger og det halvandet kg er røget - så fantastisk en følelse!

Håber du kan hjælpe på spørgsmålet,

Knus Francisca

helle fra horsens
  fredag, 27-02-09 22:46
Hej Ninka

Dejligt at høre fra dig igen, jeg har virkelig savnet dine indlæg, men med alle disse bolde i luften er der jo ikke noget at sige til, at du herinde på bloggen har været stille.

Det lyder rigtig spændende det du/I har gang i. Glæder mig til at "følge med"

Hvor længe varer den stivelsesfrie diæt hos jer? Vi er også på diæt i samarbejde med Marianne Jæger, fordi min søn Mikkel er autist. Vi har været uden stivelse siden slutningen af september, men er for nylig startet forsigtigt op igen. Desværre går det ikke godt, så vi må tilbage igen.
Desuden er jeg i en fase hvor jeg undersøger, om der skulle være sket en diætfejl, hvor der alligevel er sneget sig noget gluten ind. Jeg synes virkelig det er svært at gennemskue varedeklarationerne, som jo ikke altid er troværdige. F.eks. har jeg siden diætstart købt rømers mayonæse, fordi den er uden hvedesirup. Pludselig er de så begyndt at tilsætte dette i deres seneste sending, ARGHH!!!
Jeg ringede straks til Rømer for at få af eller bekræftet om der så også er gluten i nu. Sagen blev undersøgt og meldingen var, at der ikke skulle være spor af gluten, idet det kun er sukkeret som er trukket ud, men for at være ærlig har jeg sgu ikke tillid til produktet mere. I øvrigt har Marianne efterfølgende fortalt mig, at der ved indtagelse af hvedesirup kan ses de samme reaktioner, som ved gluten, øv,øv, øv!
Den ændrede adfærd er i hvert fald heller ikke til at tage fejl af: Mange daglige raserianfald, skældsord og problemer med at sove, alt sammen noget, som var i bedring.

Iøvrigt synes jeg ikke det har været/er noget afsagn at leve stivelsesfrit, tværtimod. Energiniveauet er væsentlig højere og tanken om hele tiden kun at indtage mad, som nærer en, gør det ikke svært at undvære.

Hvad gjorde I i sin tid mht. Bertram og kviksølvforgiftning, eller havde han"kun" obhobning af tungmetaller?

Kærligst Helle

Skriv din kommentar

Fornavn *
Efternavn *
Email *
Hjemmeside
By
Kommentar *
 

Health Forum ApS - Stjernevej 23 3100 Hornbæk - Mail: support@kernesundfamilie.dk - Tlf: man-ons 10-13 52405829 - CVR: 33862830