.

Sellerichips og nyt look

søndag, 12. oktober 2008, kl. 22:43 Alder: 7 år
Del

Kære venner

Kræsenhed. Jeg plejer at opfordre til at udfordre den. For det første med zink, som efter Umahro Cadogans utroligt gode råd har udryddet det meste af den slags herhjemme. Ifølge ham smager masser af mad bittert for mennesker med zink-mangel. Og så er det klart, man bliver kræsen.

Resten tackler vi med tålmodighed og lusk.

Selleri for eksempel. Knoldselleri altså. Bertram har altdi sagt, at han hadede selleri. Samme Umahro (han er min guru, det har jeg jo sagt), har fortalt mig, at børn skal smage på en ting mindst 6 gange, før de kan afgøre, om de kan lide det eller ej. Derfor serverer jeg gang på gang selleri for det vrængende barn. Med cool mine og et smil. Og er ved at opgive. Indtil i går, hvor jeg kommer i tanker om, at selleribøf (selleri i tynde skiver) var min livret som lille. Så det stiller jeg foran min inkarnerede selleri-hader i går.

"Uhmmmm, det smager fantastisk, mor" var reaktionen. Hurra. Endnu en super-grøntsag på repertoiret. Som aldrig ville være belevet en del af hans liv, hvis jeg havde taget hans nej for gode varer.

Det skulle bare skifte look, så godtog han det.

Apropos look. Denne webside skifter look i løbet af en uges tid. Jeg glæder mig simpelthen så meget til det. Det første, I vil lægge mærke til, er forsiden.

Efterhånden kommer der mere til. Klubben, som I kan melde jer ind i kommer i december. Men om få dage vil der være premiere på en opskrifts-samling, som kan købes i den nye inspirations-shop. Her kommer der meget mere efterhånden i form af de guides og opskrifter, som I har efterspurgt i bruger-undersøgelsen.

Vi kommer til at lave video-testimonials. Og der bliver film-klip og interviews med de eksperter, jeg læner mig op ad.

I kan altid maile mig med kommentarer og bud på, hvad I savner af opskrifter, guides og hjælp til den kernesunde livsstil.

Glæd jer. Det bliver SÅ fedt.

Knus 

Ninka


Kommentarer

Viser resultaterne 1 til 22 af 22

sofie
  lørdag, 25-10-08 09:53
Hej ninka og andre kloge mennesker.
Er der nogen der har nogen erfaringer om småtspisende småbørn ift. kostens indhold? Min datter på et år har været smårspisende siden vi startede på skemad da hun var ca. 5 mdr. Hun vil stadig ikke spise rugbrødsmadder (små hapsere), og kan generelt finde på at spytte mad ud, som hun plejer at kunne lide. Hun spiser gerne et par bidder af en bolle og lader til at kunne lide det, for så at begnde at spytte ud. Avocado, som hun plejer at spise, bliver nu forkastet.Generelt ryger der ikke menge grøntsager indenbords. Hun har aldrig villet drikke mælk af kop, men er vild med yoghurt med havregryn og grød i det hele taget. Fisk og kød er hun ikke meget for, og frugt spise hun også kun i små mængder, undtagen banan, som hun elsker, men vist er lidt træt af. Kan hendes manglende lyst til at spise have en sammenhæng med, at der er ting hendes mave ikke er glad for? Sundhedsplejeskernes råd har ikke rigtig virket, så jeg tænker, at det er dumt ikke at afprøve alle muligheder, så jeg kan få et barn ,som er glad for at spise! Jeg er ved at løbe alvorligt tør for idéer til, hvad jeg kan give hende.
Gode råd modtages med kyshånd!
Sofie

Lone
  onsdag, 15-10-08 09:45
Angående ADHD, intolerance overfor farvestoffer, og kasein/mælkeintolerance:

Jeg har fornyligt fundet et link til Norsk Protein Intolerance Forening, http://www.npif.no/
og der står bl.a. står noget om tilsætningsstoffer og hyperaktivitet:
http://www.mattilsynet.no/aktuelt/nyhetsarkiv/mat/tilsetningsstoffer/tilsetningsstoffer_og_hyperaktivitet_50990,
og lidt om kasein: http://www.npif.no/symptom2/

På det elektroniske alternative lægeleksikon dsgnet.dk er der artikler af Carsten Vagn Hansen om f.eks. ADHD, tilsætningsstoffer og mælkeintolerance. http://www.dsgnet.dk/
Måske er der noget, der kan bruges der:-)

Maya
  tirsdag, 14-10-08 17:35
Kære Anna!

Er der kasein i kød?? :-O Og hvilken slags kød?

Jeg er intolerant (danner morfinpeptider), men vidste kun at kasein findes i mælk.

Tak for svar :-)
Kh, Maya

Anette fra Randers

Hjemmeside

 
tirsdag, 14-10-08 15:28
Hej Marlene og ANdre

Vedr. zinktest.
Fandt dette på vitamindoktor.dk:

Zinktesten

Zinkmangel kan opdages på en sikker og billig måde med følgende "zink-smags-test": Tag 1 tskf. (10 ml) af en zinksulfatopløsning. Fordel den over hele tungen, og lad den blive i munden i 10 sekunder. Spyt den derefter ud eller synk den. Beskriv derefter hvad du smager:

1. Smager som "vand": betydelig mangel på zink (fx. anorexi).
2. Tør metalsmag efter 10-15 sek.: moderat mangel (fx. bulimi).
3. Lidt ubehagelig smag straks: Let zinkmangel.
4. Meget ubehagelig smag straks, der holder sig næsten en halv time: betyder at en evt. mangel på zink ikke er særlig udtalt.

Undgå tobak, mad og drikke 30 min. før smagstesten.

Zinksulfat opløsning optages relativt let i doser på 40-80 ml (9,1-18,2 mg zink) per dag, evt. kombineret med 25 mg B6 i 1-2 uger. Når smagen kommer tilbage, kan man gå over til zinktabletter, hvis yderligere tilskud er påkrævet.

Zinktesten

Zinkmangel kan opdages på en sikker og billig måde med følgende "zink-smags-test": Tag 1 tskf. (10 ml) af en zinksulfatopløsning. Fordel den over hele tungen, og lad den blive i munden i 10 sekunder. Spyt den derefter ud eller synk den. Beskriv derefter hvad du smager:

1. Smager som "vand": betydelig mangel på zink (fx. anorexi).
2. Tør metalsmag efter 10-15 sek.: moderat mangel (fx. bulimi).
3. Lidt ubehagelig smag straks: Let zinkmangel.
4. Meget ubehagelig smag straks, der holder sig næsten en halv time: betyder at en evt. mangel på zink ikke er særlig udtalt.

Undgå tobak, mad og drikke 30 min. før smagstesten.

Zinksulfat opløsning optages relativt let i doser på 40-80 ml (9,1-18,2 mg zink) per dag, evt. kombineret med 25 mg B6 i 1-2 uger. Når smagen kommer tilbage, kan man gå over til zinktabletter, hvis yderligere tilskud er påkrævet

Vh ANette .

Marlene
  tirsdag, 14-10-08 14:48
Hej igen

Jeg forstår altså ikke det med ikke at ta zink sammen med andre mineraler...der er da zink i mine vitamin/mineral-piller...

Var i Matas efter en zink-test...de sagde de ikke havde dem længere da det nu er ulovligt.HM!

Marlene.

Tina fra Jægerspris
  tirsdag, 14-10-08 13:40
Hej Ninka
Læste dit svar på en af de andre bloks om ikke at spise uhæmmet af det sunde slik og tørret frugt, hvis man skal holde vægten.
Jeg er også en af dem som efter aftensmaden stadig er sulten. Ja, faktisk isulten til jeg går i seng. Er egentllig ligeglad med om det er sødt eller bare er mad. Hvad kan jeg egentlig spise uhæmmet af ifølge kernesund, uden det påvirker min vægt ? og hvad kan jeg gøre anderledes så jeg ikke er sulten efter aftensmaden ? Jeg har tit øm mave om morgenen pga. for meget i den om aftenen.
Æv..Bæv..
Kh Tina Jensen

Anna
  tirsdag, 14-10-08 12:46
Hej Ninka

Jeg har længe været med på sidelinjen her... Jeg har et sæt tvillingedrenge på 4 år, begge med ADHD... Jeg har siden feb i år holdt dem helt fra alle sukkerarter, gluten og mælkeprodukter. Og hvilken forskel det har gjort!!! Jeg stødte først ind i dele af løsningen gennem Karen Nørby og fandt hurtigt derefter Jer:-)
Jeg er nu igang med at fjerne alt hvad der har med majs at gøre fra vores kost, samt kød indeholdende kasein. Det er dog lidt af en kamp, for sidstnævnte vil deres far (vi er skilt) ikke rigtig spille med på:-( Men det kommer jo nok.

Det jeg i virkeligheden vil;-) er at høre dig om to ting. Og fair nok hvis du ikke magter/har tid til at svare!
1:Ved du hvor lang tid der ca går, før effekten viser sig, når kasein og majs er taget heltud af kosten?
2: Jeg har kigget lidt på sweet-nut produkterne og er ikke sikker på om jeg tør købe dem til mine drenge, grundet rismalten... jeg har ikke tidligere givet dem noget med nogen form for malt i, og magter ikke en voldsom reaktion på det. OG det ville altså også være synd for drengene at skulle drives ud til grænsen af hvad de kan rumme! Kan jeg med rimelig ro i sindet købe og afprøve dem, eller har du erfaringer for udslag i adfærd???

Ellers vil jeg bare takke dig/Jer for en fantastisk side, vidunderlige bøger og størst tak, fordi I er nogle der går vejen før mig!

Mine børns liv og mit eget, er blevet uendeligt meget lettere siden vi gik i gang med dette 'projekt'. Men jeg kan mærke at der skal lidt mere til endnu og håber inderligt at fjernelse af majs og kasein vil give mere ro for mine børn!

Igen tak og ingen forventning om svar!

Anna

eva
  tirsdag, 14-10-08 11:21
Hej Ninka,
Tusinde tak for dit svar - det prøver jeg, det er jo så ærgerligt at smide noget på gulvet som man har arbejdet for så længe.
Dejlig dag til alle :O)
Kh E

Marlene
  tirsdag, 14-10-08 09:37
Hej Ninka.

Du skriver at zink ikke må tages sammen med andre mineraler. Så ophæve de effekten af hinanden.
Vil det sige man ikke kan tage sin vitaminpille med mineraler i den tid man tager zink, eller skal det bare gøres på et andet tidspunkt på dagen?

Marlene.

Anja
  tirsdag, 14-10-08 08:09
man kan købe en zink-test i Matas ved jeg, det har jeg tænkt mig at prøve for at se om jeg mangler det og det er derfor jeg er (lidt) kræsen

Mette Høholt fra Sæby

Hjemmeside

 
tirsdag, 14-10-08 04:26
Hovsa!
Beklager (jeg kunne godt lige bruge en slet funktion nu). I går eftermiddags sad lige lige og funderede over et spørgsmål (læs min post neden for), som jeg først lige havde tid til at skrive nu :) Men ups.. du har jo allerede svaret i går aftes. Beklager ulejligheden, bare spring over min post :)
Mette

Mette Høholt fra sæby

Hjemmeside

 
tirsdag, 14-10-08 04:23
Uhh jeg er bare ekstremt kræsen.. og vil meget gerne af med det!
Hvordan finder man ud af om man mangler zink?
Og hvordan tilfører man det bedst via kosten?

På forhånd tak
Mette

ninka fra hornbæk

Hjemmeside

 
mandag, 13-10-08 19:28
Kære Eva

Det lyder virkelig som om, din krop har brug for noget helt bestemt, som den forsøger at få dækket ind ved at skabe billeder af flødeskum og slik i dit hovede. Hverken fo dig eller bebs er det en god løsning. Jeg vil opfordre dig til at opsøge en god ernæringsterapeut med det samme. Søg efter ernæringsterapi på google, og sørg for, at de er uddannet hos Mia Damhus.
Held og lykke til dig.

Zink skal tages udenfor måltiderne, og så vidt jeg har forstået må det ikke tages sammen med andre mineraler. Så ophæve de effekten af hinanden. Jeg køber min zink i udlandet på www.greathealth.eu

Knus

NinkaKære Marlene

Der er intet sundt guf, man kan gnaske uhæmmet løs af. Rismalt er en god erstatning for sukker, men du må selv mærke efter, om du har reaktioner på en eller to eller tre barer.
Handler det om vægt, så er de nye chokolade-barer et godt bud at gnufle lidt mere uhæmmet løs af. jeg elsker dem højt. Men jeg spiser heller ikke sundt guf særligt it. Så for mig er de søde nok. Og fordelen ved dem er, at de ikke (som den sukkerfri chokolade) kan give luft i maven.

Tak Jannie og tak for skinny - bitch tips fra Bruxelles. forfærdelig titel, men det lyder spændende.


Louise
  mandag, 13-10-08 17:35

Yrk, det må du undskylde: skinnybitch.net

-uden "es" (pluralis)

så sku den være der.....

karen
  mandag, 13-10-08 17:21
Hej Louise.
Jeg har lige været inde på den hjemmeside du anbefaler. skinnybitches.net. Umm det er en pornoside, om de også har forstand på sund kost ved jeg ikke, men...
Morsomt hvis porno også kunne gå hen og blive kernesundt, ha ha!
Hilsen Karen.

eva
  mandag, 13-10-08 16:14
Hej alle sammen,
Her kommer lige en lille fustrations indlæg.. Synes jeg har været så super god - været kernesund i et år, selvom jeg har fået en lille datter - fået min dejlige mand med på ideen, ikke noget pres - han kom selv for 4 måneder siden og sagde at han havde bestemt at nu ville han også være kernesund (så længe at det ikke går over gevind, hvis lidt typisk for min dejlige mand at sige sådan) Så har været ret stolt af vores lille kernesunde familie, men så sker det at jeg bliver gravid igen.. Hmm.. Og så kan jeg pludselig ikke lide noget af den kernesunde mad.. Hvad sker der lige med min krop - prøver virkelg, men har bare slet ikke lyst til noget kernesund - har lige nu lyst til flødeskum, flødeost og det holder jo ikke. Og i går finder jeg pludselig mig selv i færd med at spise slik - kan ikke huske hvornår jeg sidst spiste slik - men i går røg der lige 10 stykker ned..
Der er nok desværre ikke nogle gode råd der hjælper her, men er der alligevel nogen der har et så kom endelig med det. Føler jeg misbruger min krop - og vil jo så gerne, at den lille ny i maven får den aller bedste start på livet.
Livet en en mystisk størrelse, og man på sige at det spiller mig et puds lige nu :O)
En dejlig dag til alle!
Knus E

Jannie fra Århus
  mandag, 13-10-08 15:56
hej ninka
jeg vil bare lige sige det er nogle super bøger
min datter har mælkeallergi og efter noget søgne efter mælkefri opskrifter fandt jeg jers bog kernesund familie - sådan! og har nu også købt kernesundmad
jeg er alene mor på su derfor er vi ikke helt startet i nu
går ligeså stille og køber ind til basis lager så det ikke bliver så dyrt når vi går igang

jeg faldt over en hjemmeside :http://www.barfods.mono.net/upl/9675/Igangguide20fra20Kernesund.pdf

og tænker om det ikke er ulovligt at gengiv så stor en del af jers bog på nette'?

jeg glæder mig meget at læse jers sidste bog ,-)

med venlig hilsen jannie

Louise fra Bruxelles
  mandag, 13-10-08 15:28

Nogen her der kender til Skinny Bitch-bøgerne fra USA?

Faldt over en artikel om to kvinder, der har skrevet et par bøger, der angiveligt lægger sig meget op ad kernesund-bøgerne
(med den afvigelse, at de også går ind for veganisme...).

Med artiklen fulgte en opskrift, der indeholdt både fuldkorns rismel, rismælk og kokosolie - ikke just helt almindeligt, i et tilfældigt ikke-dame-blad ;)
Nå ja, har ikke selv læst bøgerne endnu (har bestilt på amazon).

Læs evt. mere på:

today.msnbc.msn.com/id/22553738

(skip evt. den første amerikaniserede intro-del, og spring videre ned i teksten, der handler om bla. kød og kulhydrater)

eller: skinnybitches.net

Jeg skriver det fordi bøgerne - på samme måde som kernesund-bøgerne - har fået enormt meget opmærksomhed i USA og skabt en lignende sundhedsbølge, som den vi ser her.

Og så er det er jo altid rart at tænke på, at andre kæmper for samme sag - med succes :)


marlene mia
  mandag, 13-10-08 14:50
Hej.
Først håber jeg på et svar som min veninde spurte til bar med rismalt, kan vi bare gumle løs af det? og hvar er det?
Og så helt helt ærlig og hånden på hjertet, er der virkelig nogle der kan li det nye chokolade med morbær, jeg har endnu ikke mødt en der ikke syntes det smager ganske grimt.
og så til den pris??
Glade smil fra mig

Lotte
  mandag, 13-10-08 12:13
Jeg har længe overvejet, at give zink til min datter på 5 år som i sær om aftenen spiser mindre end en fugl.

Har i kernesunde skønne mennesker nogen mening om hvor store doser jeg kan kan give til børn i den alder og om der er særlige leverandører man skal styre hen i mod fremtfor andre. Jeg vil tro at det er svært at få hende til at sluge en hel pille - vil det mon være noget problem at knuse dem?

Skal man tage zink sammen med andet for at kroppen kan optage det?

De bedste hilsner

LotteHanne fra Østerbro
  mandag, 13-10-08 11:10
Fedt trick med zink - og hurra for selleri!!

Vi glæder os til web-makeover :-)

Kh. Hanne

Anja
  mandag, 13-10-08 10:19
Det lyder alt sammen helt vildt spændende, ih hvor jeg glæder mgi!

Det kunne være jeg skulle prøve det emd zink da jeg er ret kræsen.....

Skriv din kommentar

Fornavn *
Efternavn *
Email *
Hjemmeside
By
Kommentar *
 

Health Forum ApS - Stjernevej 23 3100 Hornbæk - Mail: support@kernesundfamilie.dk - Tlf:  52405829 - CVR: 33862830