.

Ninka svarer på jeres mange skønne spørgsmål

onsdag, 20. august 2008, kl. 11:44 Alder: 7 år
Del

Denne blog handler kun om nogle af de mange spørgsmål, jeg har fået i denne uge. Det er umuligt at svare alle, men jeg har udvalgt nogle, der går igen. I må ikke blive skuffede, hvis jeg ikke svarer jer herinde på bloggen. Jeg gør, hvad jeg kan. Nederst i dokumentet en rugbrødsopskrift.

Kager, der ikke smager og børn, der kun vil ha´ Macdonalds shakes, ak ja. Ganske kort: Jeg er glad for, at vi fik børneorm, dengang for lang tid siden, da vi skulle lægge kosten om. For de lever af alt sødt. Og derfor fik vi det råd at udelukke selv frugt i 14 dage. Og ALT sukker og sødt. Jeg lover dig for, at ungerne satte pris på frugt (og dermed også frugtshakes) derefter. Det er radikalt, men det kan give dem smagen for naturens sødme tilbage.

Billedet her er af kakao-peanuts-baren, som er i "Kernesund Mad". Den laver vi (efter inspiration fra vores bloggere Søren og Carina som tærte. Altså op i en form med massen, i køleskab et par timer. Server med soyaflødeskum og flødeskum til dine "almindelige" gæster. Den er et rigtigt hit hos næsten alle.Tak til Julie Nilsson for den skønne opskrift på chokolade. Den finder I i kommentarerne til min blog i går. Prøv den.

SPARETIPS
Når det kniber med pengene, så drop kornprodukterne. Tag kun en multivitamin og olierne (Livets, Udos eller hørfrøolie eller hampeolie OG fiskeolie.)
Skær ned på guf.

SULTEN EFTER SHAKE OG PROTEINPULVER
Prøv at spise et æg til eller lav flere portioner. Det kan være nødvendigt med to store spsk. proteinpulver til voksne. Prøv også med mere olie. Hvis det ikke hjælper, så spis et æg til eller et stykke fisk, kylling, pølse eller andet protein. Der kan være forskel på familiemedlemmer. Nogle har det meget bedre og er længere mætte, hvis de spiser rester af aftensmaden fra i går til morgen. Hav respekt for dem, der hellere vil have bøf, kylling, chili con carne eller andet til morgenmad.
Man kan få risproteinpulver på www.greathealth.eu eller i vores netshop, der ikke smager slemt. Jeg leder stadig videre efter flere alternativer.

"UMULIGE" UNGER
Kære mor til den vilde 6-årige. Nu ved jeg jo ikke, præcist hvad I spiser, men selv en smule sukker gør det samme ved Melvin. En anden mulighed er, at det er hendes 6-års krise. Du får så meget forståelse og kærlighed til din lille umulius, hvis du læser kapitlet om den alder i Anna Wahlgrens bog "De kære børn". Tro mig, jeg kender til lysten til at sætte Melvin ud i hundehuset. Har I sorteret alle E-numre fra i jeres liv? De kan give hyperaktive unger.

Vitamix som eneste maskine?
Kan man bruge den til at lave kugler med? Det bedste er at spørge og kontakte www.reifwolff.dk .

Og til sidst: Nu skriver computeren pludselig med grøn, men hvad fanden, det er jo det, vi er. Så pyt. Her er en rugbrødsopskrift fra Lars, som jeg talte meget med, da jeg var til bryllup for nylig. Han lever kernesundt og elsker det. Dette rugbrød er en succes hjemme i hans lile familie. Så prøv den, hvis andre opskrifter er mislykkedes for jer. Det er en revideret udegave af det brød, vi bagte på den kernesunde camp.

INGERS GLUTENFRI BRØD:
25 gram gær
6 dl vand
15 opblødte blendede svesker
1 spsk birkesød
1 spsk salt
1 tsk koriander
1 tsk stødt fennikel
1 tsk stødt anis
100 gram knuste hørfrø
50 gram knuste sesamfrø
100 quinoamel
100 gram hirsemel eller en rest hirsegrød
100 gram majsmel
100 gram rismel
25 gram kartoffelmel
50 gram Maizena uden gluten, mælk. Eller Arrowroot.
40 gram (½ dl) Husk (loppefrøskaller)

500 gram forkogte kerner (en blanding af græskar, solsikke, quinoa, hel hirse, hel boghvede eller hvad man har lyst til – man koger kernerne i ca 10-15 min i vand der lige dækker og lader derefter køle af inden de blandes i. Man kan koge en stor portion kerner og fryse dem i passende portioner så man ikke skal koge hver gang)

Alle ingredienser røres sammen og fyldes i en stor form med bagepapir. Hæver 1 time. Bager 60-70 minutter ved 180 grader (varmluft 160 grader). "

 

Knus

Ninka

 


Kommentarer

Viser resultaterne 1 til 49 af 49

Nete fra Kalundborg
  mandag, 01-09-08 18:10
Hej

Har levet on and off kernesund og er vild med ide og koncept og tror 100% på det. har ingen problemer med at spise derefter...bortset fra smoothies!! Har aldrig drukket mælk i hele mit liv, kan ikke li juice, mælk, rismælk, soyamælk eller andet flydende.. har eksperimenteret med de smoothies og endnu ikke fundet vejen.. men jeg vil have mine olier og kan ikke rigtig fundet vejen endnu... kan ikke li når ting bliver for sødt... men elsker the...?? Har du nogen gode råd til en besværlig en som jeg... eller skal jeg få mine olier på anden vis, spise natlysolie kapsler eller??

har lige købt ananas juice i shoppen og den første juice jeg kan li, selv om den er sød!!

Kanon side, kanon arbejde i gør og god vind fremover...

kærlige tanker Nete

L
  lørdag, 02-08-08 10:47
Hej Kristina
Med hensyn til peanut butter putter jeg bare en skefuld i blenderen sammen med alt det andet.
Idag brugte jeg Tahin i stedet. Det er kværnede sesam frø. Det gav en meget lille smule bitterhed men var godt alligevel. Det var for ikke at køre i det samme hele tiden, og for ikke at udvikle allergi over for peanuts som jeg elsker.
Ja der kommer godtnok de grimmeste prutter af æg men dem elsker jeg altså osse :-)

Men det lyder da rigtig godt med kikærter. Det havde jeg ikke lige tænkt, og det vil jeg da helt sikkert prøve.

For resten angående æg og peanut butter er min yndlings snack for tiden, riskiks eller glutenfri ristet brød med peanut butter skiver af æg og agurk, mums det er bare godt. og igår var det ren luksus. Havde købt rejer, hummerhaler og krabbekød og blandet det med den gode øko mayo fra Brugsen.
Det er den bedste skaldyrs salat jeg nogensinde har fået og så var det bare nemt. Spiste æg og dild til. Så må jeg klare prutterne hihihi....

pernille
  fredag, 01-08-08 13:17
til Jeannie.. jeg har måske et svar til dig lige om lidt :-) men allerførst :

TIL JER ALLE inkl. Ninka med familie!!
Jeg har ikke før skrevet kommentarer her, men jeg har i nogen tid læst med på disse blogs - det er så ufatteligt inspirerende. TAK for det. I vores familie har vi levet kernesundt - plus/minus - siden februar med stor succes. Bare den positive tilgang til sund kost er skøn. vi har fået roligere børn, med bedre koncentration.. og især her efter en lille uges sommerferie - "laden stå til" med hvidt brød og lidt slik hver dag.. har gjort at ungerne (og måske også os selv) nærmest ikke er til at holde ud... ris til egen røv
;-)

nå, men vi har også en yngstemand med adfærds/koncentrationsproblemer, der er igang med udredning - og vi træner med ham osv.. skønt at kunne gøre noget selv, og mere om det på et tidspunkt :-)

men nu til neglene!!: vores den yngste var også ved lægen med fod- og måske neglesvamp.. og fik udskrevet selvsamme medicin i 3 MDR... lille mand! vi har aldrig åbnet pakken - kun læst indlægssedlen, der var totalt skræmmende og har i stedet prøvet med tea tree oil, uden effekt endnu, men vi har heller ikke prøvet særligt længe!! MEN nu er morfar også angrebet at neglesvamp og nægter også at indtage tabletterne - så han fik i stedet anbefalet en neglelak "LOCERYL AMOROLFIN" til påsmøring 1 gang ugentligt! det er vist ret dyrt, men dog bedre end at indtage de piller!

mange hilsner PernilleKaren

Hjemmeside

 
fredag, 01-08-08 11:31
Hej Kristina

Jeg bruger ikke peanutbutter, det er LH :-)
Mit blodsukker er ikke glad for peanutbutter, og æg giver de ækleste prutter - derfor kikærterne, der også giver masser af fibre.

Jeg smed simpelthen mit risprotein-pulver ud, men burde måske nok have foræret det til nogen, der ville prøve det. Jeg kender bare ikke nogen, jeg have lyst til at pådutte noget, jeg ikke selv kan fordrage ;-)

Men det kan da godt være, at man kan bage med det ... det ændrer nok bare ikke på smagen.

Kristina
  fredag, 01-08-08 10:35
Hej Karen,

Det lyder som en rigtig god ide med peanutbutter eller kikærter.. det må jeg vist hellere lige prøve :o)Tilsætter du så bare peanutbutter til dine frugtsmoothies eller er der nogle bestemte du bruger det til??

Så er det jo så, at jeg tænker - hvad bruger jeg den kæmpe spand med risproteinpulver til, som jeg købte i sidste uge?? Kunne man evt bruge den til bagning?? Eller vil smagen skinne igennem der også??

Kh Kristina

Karen

Hjemmeside

 
fredag, 01-08-08 09:18
Jeg synes godt nok også, at risproteinpulver er rigtig væmmeligt. Jeg måtte simpelthen smide den sidste bøtte ud, jeg fik kvalme af det.

Jeg bruger i stedet ca. 1 dl kikærter kogt uden salt i min smoothie. De kan blendes helt glatte, smager stort ikke af noget og mætter godt. Jeg sætter en pose kikærter i blød hver fredag aften og koger dem så helt møre - minimum to timer - dagen efter. Man kan tilsætte et nip bagepulver eller natron, hvis de skal være ekstra møre (men det går vist nok ud over indholdet af B-vitaminer). Bagefter fryser jeg dem ned i små portioner, så der er til en uges morgen-smoothies.

Jeannie fra Århus
  fredag, 01-08-08 08:56
Hej Maja:)

Tak for henvisningen - der står en masse som jeg nok lige vil afprøve i første omgang!

Hilsen Jeannie

karin
  torsdag, 31-07-08 18:52
Kære Maja og Maja!
Tusind tak for jeres vejledning. Blev så klogere også idag. Har indkøbt Ninkas bog nu, så glæder mig allerede til at blive ultrasund!
Kærlig hilsen Karin

Maya
  torsdag, 31-07-08 16:37
P.S.
Gurkemeje og ingefær er foruden omega3-olien super ved inflammation og ledsmerter.

Læs evt. Mark Hyman "Spis dig til et superstofskifte". Han skriver en del om inflammation.

Den øgede overfølsomhed kan måske hænge sammen med utæt tarm?? Her vil jeg tro, at probiotika er vigtigt. Fx fra NDS eller Solaray. Og måske HUSK-fibre?

Sød stevia kan evt. være en erstatning for Birkesød.

God vind!
Maya

L
  torsdag, 31-07-08 16:32
Angående ris og valleprotein har jeg simpelt hen skippet det i min smoothie.
I stedet putter jeg nogengange en skefuld peanut butter i, som simpelt hen smager pragtfuldt, eller spiser et æg til. Så er jeg stadig mæt i op til fire timer. Måske kan i bruge det til noget.
Kram og dejligt sommerdage

Maya
  torsdag, 31-07-08 15:37
Hej Jeanetha!

Bare et enkelt indskud: Nogle PCO'ere har vanskeligt ved at omsætte hørfrøolie, hvorfor det kan være en fordel at tage fiskeolie i stedet, fx. Eskimo-3.

Pøj, pøj!
Maya:-)

P.S. Husk at tjekke Emilys blog om PCO, hvis ikke du allerede har opdaget den!

Tjek evt. også www.marilynglenville.com
(Find PCO under Women's health issues)
Eller læs Mia Damhus "Harmoniske hormoner" :-)

jeanetha fra frederikssund
  torsdag, 31-07-08 14:22
Hej Ninka

Vil lige starte med at sige at jeg syntes du er fantasktisk :-)
Har levet kernesundt siden jeg fik min datter for snart 10 mdr siden.
Har pco, ledsmerter og føler mig ofte træt.
Min hormonbalance er stadigvæk ikke i balance og jeg mangler stadigvæk at tabe 5 kg efter min graviditet.
Jeg har haft en del problemmer med ikke at kunne tåle en hel del ting.
Mælk sukker og gluten var selvfølgelig helt bandlyst. men pludselig reagerede jeg også på ris, glutenfrie produkter, oksekød og kylling.
Jeg tror nu også at birkesød er begyndt at genere mit system og jeg føler efterhånden ikke at jeg kan spise noget.
Mit største problem er væske, inflamation og ledsmerter og jeg sørger derfor at få 15g hørfrøolie hver morgen og holder mig fra både oksekød og æg, hvilket gør min madplan en smule ensformig.
Har du nogel gøde ideer til hvad jeg kan gøre ved mit problem og har du hørt om andre der ikke kan tåle birkesød?
Har selv tænkt på at jeg måske lever for ensformidt, men føler det kan være svært da jeg reagere på så meget, har efterhånden kun fisk og lam jeg kan spise.
kærlig hilsen jeanetha

Maja

Hjemmeside

 
torsdag, 31-07-08 14:07
Hej Kristina

Risprotein er bare ikke det samme som valleprotein, desværre. Jeg har også prøvet den fra Vegan, men synes ikke den smager godt. Jeg prøvede derfor i stedet at købe fra Biotics. Du kan købe den her: http://www.mamut.net/sundnu/shop/

MEN... risprotein bliver bare aldrig det samme som valleprotein. Den fra Biotics synes jeg er bedre end den fra Vegan, men den tilfører altså IKKE en fantastisk smag til smoothien, synes jeg. Til en portion til mig selv bruger jeg som regel lidt mindre end den måleske, der følger med, for at smagen ikke bliver for kraftig.

Mvh Maja fra www.sundhelse.dk

Maya
  torsdag, 31-07-08 14:04
Kristina, du skal have fat i et andet protein-pulver! :-) Jeg kan anbefale Biotics risproteinpulver.
Maya

Maya
  torsdag, 31-07-08 14:02
Kære Karin Thomsen!

Kostvejleder Anette Harbech-Olesen har netop udgivet en bog om kost før, under og efter kræftbehandling med masser af fristende opskrifter.

En anden ny bog, som måske kunne være interessant, er David Servan-Schreibers Anticancer: A New Way of Life, som man kan få på www.amazon.co.uk.

God vind og god bedring!
Kærlige hilsner, Maya

Kristina fra aalborg
  torsdag, 31-07-08 13:37
Kære alle,

Jeg er godt i gang med den kernesunde livsstil, men har et enkelt spørgsmål! Til morgen spiser jeg som regel sukkerfri müsli med solsikkekerner, hørfrøolie og soya/rismælk. Nu her jeg så fået lyst til at prøve de mange forskellige smoothies, som er at finde i Ninka's bog... Så jeg drønede ned til helsekosten og fandt en stor bøtte med Vegan risproteinpulver (er ikke god til mælkeprodukter) til at putte i de dejlige smoothies... MEN uanset hvordan jeg blender det i, så bliver smoothien grynet og man kan tydeligt smage proteinpulveret deri.. har andre erfaringer med det???

Jeg har også prøvet at blende pulver med rismælk først og så herefter putte de andre ingredienser i, men lige lidt virker det - øv!!

Kh Kristina

Maja

Hjemmeside

 
torsdag, 31-07-08 13:32
Hej Karin

Har du læst "Dit liv i dine hænder" af Jane A. Plant, måske kan den hjælpe...! Hun har haft brystkræft 5 gange, men har kureret sig selv vha. kost og livsstil.

Til spørgsmålet om gluten. Gluten findes i hvede, rug, byg og til dels havre. Dette inkluderer hvedeklid, grahamsmel, spelt og alle andre former disse melsorter er i.
Havre er naturligt glutenfri MEN pga. forarbejdsning samt at der kommer lidt hvede i havren på markerne, kan man IKKE stole på at den er glutenfri!!

Som alternativer kan du fx spise: boghvede, ris, quinoa, hirse og majs. Selvfølgelig i alle afskygning fx rismel, hirseflager osv.

Håber det gav lidt ideer

Mvh Maja

karin
  torsdag, 31-07-08 13:08
Hej Ninka!
Har med stor interesse læst dine sidste blogs og surfet rundt på siden... Kan så bare ikke lige hitte ud af hvordan jeg undgår gluten. Findes det kun i hvedemel? Jeg har desværre cancer (metastaser til knoglerne fra brystkræft), men er nu gået i gang med "kur"... ingen hvid pasta, ris, brød, sukker eller mælkeprodukter... Det går godt "so far". Jeg kunne bare godt tænke mig at slippe af med kræften for evigt. Måske er "kernesundfamilie" vejen. I alle tilfælde tusind tak fordi du er!!
Knus,
Karin

Maja

Hjemmeside

 
torsdag, 31-07-08 10:54
Hej Jeannie

Det lyder ikke så fornuftigt med de piller, men det jo blive en løsning, hvis du ikke kan komme af med det på andre måder. Men allerførst synes jeg du skal kigge på Ninkas blog "Melvins superfødselsdag". Der var en, der havde fodsvamp og der er derfor kommet en masse indlæg om svamp. Håber du kan bruge det til noget, så du kan få bekæmpet svampen indefra.

Mvh Maja fra www.sundhelse.dk

Jeannie fra Århus
  torsdag, 31-07-08 10:39
HJÆÆÆLP!

Vender mig til jer kernesunde mennesker - for min lid til læger og en hurtig recept i farten tror jeg ikke meget på.

Har lige været til læge, for mine negle ser ikke for godt ud og mistænker at jeg har neglesvamp.

(sjovt, min mor døjer med præcis det samme. Fortykkede storetå negle, der bliver gulige og flossede)

Lægen kunne ikke komme under neglen for at tage prøve så han gav mig en recept på en pillekur (lamisil) jeg skal tage i 3 mdr...3 MDR??!!?? Stakkels krop tænker jeg..kan det passe?

Så jeg vil først rådføre mig med jer - kender i til det, eller et alternativ?

Sommerhilsener fra Jeannie

pia
  torsdag, 31-07-08 10:37
Hej Karina

Jeg har tabt 14 kg. siden påske på kernesund mad. Fylder mig med sund olie og alle de andre dejlige ting som Ninka og Co. "prædiker" om. Jeg bliver meget hurtigere mæt på den kost, uden sukker som gør mig sulten.

Og så er jeg endda ikke rigtig kommet igang med motionen endnu. - En ting af gangen. Gåture med hunden bliver det dog til og det tæller selvfølgelig også lidt i regnskabet.

Held og lykke med dine nye kostvaner.

Pia

Karen

Hjemmeside

 
torsdag, 31-07-08 09:30
Restless legs: Kære lenemarie, prøv med masser af motion hver dag kombineret med strækøvelser (yoga), der strækker musklerne på bagsiden af benene grundigt - hver aften en halv time, inden du går i seng. Og så lidt sukker/stivelse som muligt i kosten - jeg har måtte skære ned på alm. frugt og lækkerier med tørret frugt er helt bandlyst. Jeg har læst, at tilskud af magnesium også skulle være gavnligt, men dér skal du nok have en kostvejleder med på råd. Held og lykke med det.

johan
  torsdag, 31-07-08 08:19
rigitgt, Janteloven er virkelig her for at blive.
men budskabet ligger meget dybere; er der virkelig ingen der kan se det? det her er en omvandrende reklamesøjle, gad vide hvad fami. Ninka egenligt scorer på det her...?
Det er efter min mening RIGTIG godt gået!!
-Alt det andet sundhed, ved vi jo godt i forvejen, det er der skrevet tykke bøger om i årevis...
Forsat dejlig dag i det gode vejr, mange hilsner herfra...

Marlene
  onsdag, 30-07-08 23:00
Hej Maja

Tusind tak for din opmærksomhed og dine råd. Jeg tjekker lige din side:-)

Venligst Marlene.

Vibeke fra Vesterbro
  onsdag, 30-07-08 21:33
Kære, seje Ninka.
Shake that body, og stik lige en finger op i janteloven.
Jeg er model, og jeg kender INGEN modeller, der har den energi, karisma og udstråling som dig. Desuden kender jeg heller ingen modeller der har sunde kostvaner, hvorfor de heller ikke ser ud som dig, i din alder. Rigtig dejlig sommer, kh V

Anette fra Randers

Hjemmeside

 
onsdag, 30-07-08 21:09
Hej i varmen....

Ang. is: På hjultorvet i Viborg står en isbod med lækker is. Mækeisen (hvis man kan tåle det) er økologisk og sorbeten er mælkefri og lavet af rigtig frugt. Jeg ved ikke, om det er sukker-reduceret, men i hvert fald et bedre alternativ end så meget andet.

Knus Anette

PS. Jeg stemmer på Ninka som sundhedsminister!
Kunne du ikke overveje at stille op????

Karina
  onsdag, 30-07-08 20:46
Kjære Ninka
Takk for at du er så inspirerende! Har kjøpt begge bøkene dine + 10 år yngre på 10 uger, og de har jeg med meg overalt hvor jeg. :)

Jeg har vanskelig for å gå ned i vekt, går ned noen kilo og så kommer alt på igjen. Er det noen her som har gått ned i vekt med kernesund mat?

Anne
  onsdag, 30-07-08 19:52
Hmm, er det i bund og grund ikke fordi vi interesserer os for vores kroppe og i mere eller mindre grad er kropsfikserede, at vi har så stor interesse for denne livsstil..?

Du ser godt ud Ninka - du har grund til at være stolt..!

Venligst Anne

Maja

Hjemmeside

 
onsdag, 30-07-08 19:43
Hej Marlene

Faktisk bruger jeg sjældent plaster, fordi såret heler hurtigere, hvis man lader vær, fordi det får luft. Man kan dog af og til blive nødsaget til det, hvis man har fået en stor rids. Jeg har aldrig hørt om øko plaster, men måske findes det. Indtil du finder det, kan du forsøge at undgå at bruge plaster og eller kunne du forsøge at finde noget åndbart plaster, hvis man kan få sådan noget? For det lyder umiddelbart som om, det er fordi huden ikke kan ånde. Alternativt kan du også prøve med lidt vat eller en vatrondel og så et elastik eller lignede rundt om (indtil du har fået stoppet blødningen). Men det kommer jo også meget an på, hvor såret lige er henne på kroppen, for det er jo ikke så nemt at sætte en elastik rundt om hovedet :-) hi hi... Håber du finder en god løsning.

Mvh Maja fra www.sundhelse.dk

Marlene
  onsdag, 30-07-08 17:17
Hej

Er der nogen der kender øko plaster eller noget i den retning...? Jeg får eksem af alm.plaster, der hvor det klistrer. Hvad gør I andre mon?

Venligst Marlene

Heidi
  onsdag, 30-07-08 16:24
Hej Ninka.

Jeg kan kun tilslutte mig de andre som skriver godt svar :o)

Du er en inspiration.

Vh Heidi

silke
  onsdag, 30-07-08 14:13
...ja, og der er altså Ikke sukker i teen, for lige at gøre det klart :-) knus

silke
  onsdag, 30-07-08 14:10
Hurra!
Her er svaret på vores bønner om noget der bare minder lidt om en lækker kold sodavand på en sommerdag: Samme sur-søde læskende fornemmelse!

På hjørnet,ved Nørreport station ligger en te-butik. De har en populær teblanding som er helt utrolig - jeg troede ikke et sekund på at der ikke var sukker i, fordi den er både sød og aromatisk. Cool mint hedder den, og det selvom den ikke smager af mint, men som en blanding af frugt og lakrids. Den er fantastisk og sund :)

Køb den - og lav en STÆRK omgang af den. Lad bare posen blive i til det teen er kold.
Bland derefter himbær-eddige i - eller anden går sikkert også, bare den ikke er for sur. Prøv dig frem, der skal mere i end du tror, ca en spsk. pr alm. glas.
Med isterninger smager denne sur-søde, aromatiske læskedrik HIMMELSK, ligesom vingummi på den gode måde :)

Virkelig et hit hos børn når der er fødselsdag viser det sig!

Knus fra mig

Camilla
  onsdag, 30-07-08 13:44
Hej,

Jeg synes det er meget stort at du venter med at svare til du har tænkt over svaret. Havde det været mig, havde jeg nok skrevet noget grimt, til dem som skrev grimt, selvom jeg jo godt ved at det er en dum idé.
Så Søren Pind i Nyhederne, kommentere på De Radikale og noget de havde sagt, og helt ærligt, så burde han ha tænkt sig om inden han svarede. Var nærmest ved at gå i Netto og købe en pakke tude-kiks til ham, for det jo som om han havde brug for det. Som Ninka selv skriver: "For der er ikke noget mere uinteressant, end at læse følesesmæssige reaktioner på et indlæg besvaret med følelsesmæssige reaktioner."

Med hensyn til uro i benene så har jeg læst i sidste nummer af Naturli, om en pige som arbejdede i Matas, at man kan spise piller med hestekastanjer. Ved ikke om det virker, men prøv at spørg i din helsekost eller Matas..

VH Camilla

lene marie
  onsdag, 30-07-08 13:14
Hei Ninka!
Jeg har søvnløse netter pga. restless legs. Vet du om noen spesielle matvarer eller kosttilskudd som kan hjelpe? Et spørsmål til: Er havremelk og -fløte ok, hvis man kjøper glutenfri?

Pia
  onsdag, 30-07-08 13:13
Visuelt billede på følelserne i en krop!

Tænkt hvis man visuelt kunne vise hvordan man føler i en krop. En krop der bare har det fantastisk. En sjæl som har til huse i en krop som bare fungerer perfekt, så man formår at have overskud, energi og fokus på alle de positive ting i livet.

Ninka er en stor inspirationskilde, et forbillede og en formidler af en kernesund livsstil. Et godt billede på en krop som fungerer optimalt.

Hele hendes koncept er godt opbygget omkring formidling af ernæringsrigtig viden. En viden som har været der i mange år, som mange dygtige eksperter (både ind- og udenlandske læger og ernæringseksperter) har prøvet at formidle, med mere eller mindre succes.

Ninka har formået at formidle det hele med krop og sjæl - og den fantastiske store entusiasme brænder bare ud gennem hendes bøger, foredrag, blog´s mv.

Med sin baggrund som journalist har hun teknikkerne til at formidle på et let tilgængeligt sprog som rammer en større og bredere gruppe. Samtidig lægger hun sin personlige historie og oplevelser deri. De færreste bliver inspireret af tykke, teoretiske bøger skrevet af en eller anden ekspert, som man ikke rigtig kender til, andet end af navn. Og de bøger og budskaber er der mange af, fra de sidste 25 år.

Hun skal da siger ”Se mig hvor flot jeg er, jeg har det super godt i min krop– og det kan DU også komme til”
Hun har jo allerede vist og fortalt os om hvor skidt hun følte sig og ikke mindst så ud - før kostomlægninger.

Personligt har jeg læst alle de tykke bøger, prøvet i mange år at føre teorien ud i livet, men har ikke formået at få det til at lykkedes. - Før nu – med Ninka´s store engagement og entusiasme.
Det lykkedes ikke før på trods af at jeg har Cøliaki (glutenintolerans) og i mange år har kendt til kostens betydning for kroppens ve og vel. Men at være sukkerjunkie skulle jeg selvfølgelig belemre min krop med, kombineret med en fejlagtig behandling fra det etableret sundhedssystem.

Jeg vil også have det så fantastisk i min krop, få en større livsglæde, velbefindende og blive mit eget bedste jeg. Jeg er sikker på at når det er lykkedes - er godt på vej - Så vil jeg også kunne fokusere på alt det skønne ved min dejlige krop. Både med følelserne og udseendet. – Krop og sjæl.

Der er ingen som siger at vi skal ligne fotomodeller, men man må da godt føle sig som én.

Hvis et overvægtigt eller usundt menneske bar én dag kunne bytte oplevelsen af at være i sin krop ud med at være i en super sund og velfungerende krop, ville det helt sikkert overskygge al verdens tvivl om hvad der er bedst for én.

Tænkt på hvordan man har det, hvis man længe har være syg (f.eks) influenza, og den der fede følelse når man pludselig er rask og bare har det helt godt i sin krop igen. Det havde man helt glemt. Sådan tror jeg der er mange usunde mennesker som kronisk går og har det, de mærker det ikke mere: Mavebøvlet, utilpasheden, trætheden, ligegyldigheden, humørsvingningerne mv. det bliver en hverdag som man lærer at leve med. Og så er det jo vildt provokerende når der står en Ninka med super udstråling og viser hvor godt man kan have det.

Ninka fortsæt med det som du gør, på DIN måde, du er god til det og når bare ud til så mange.

Pia
  onsdag, 30-07-08 13:11
Super god inspiration. Bliv ved med det.

Mvh.
Pia

Camilla
  onsdag, 30-07-08 09:34
Kære Ninka!

Sikke et fantastisk indlæg, det er virkelig god respons fra din side! Det var som jeg håbede det ville være!

Du er så sød, men måske endda lidt FOR sød - ment på den måde, at jeg virkelig slet ikke synes du har en "se mig, jeg er bedre end jer. ÆV BÆV"-attitude!!!!!

Du er bare fantastisk, du har den smækreste krop, jeg ser så meget op til dig og lever efter dine råd hver dag. Jeg har - what so ever - stadig den samme mening som dig: modtag kun råd fra en der ser lækker ud uden tøj på!
Man SKAL jo praktisere det man prædiker, ellers er det jo knap så troværdigt!!! ;-) Det synes JEG i hvert fald ikke.

Og det er GODT du er kropsfikseret - hvis du havde skrevet bogen, men stadig var 20 kilo overvægtig tror jeg næppe, at jeg hverken havde fulgt rådene i den, eller købt den for den sags skyld!
Så selvfølgelig skal du vise lidt hud - det er jo motiverende for dine fans og læsere!

Alt i alt, du skal bare vide du er min største inspirationskilde og du er gudesmuk!

Keep up the good work!
Camilla

eva
  onsdag, 30-07-08 08:05
Du er en fantastisk inspiration Ninka - du har gjort en forskel for mange i det danske land!
Og som skrevet tidligere - ingen myreknepperi, lad os komme videre og tale om det som vi alle er her for - dele gode erfaringer!

En dejlig dag til alle!
Eva

Tina fra Jægerspris
  tirsdag, 29-07-08 22:49
Fortsat lige en sidste kommentar....
Og grunden til at jeg kan bære det, er at al min inspiration henter jeg herinde på disse skønne bloks. Tanken om mig i bikini og se lige så dejlig og sund ud, som dig, Ninka :-) Ja.. den holder mig kørene hver dag og jeg elsker at kunne rejse mig fra en cafe`eller restaurent og sige tak for mad, med en mave som slet ikke er oppustet og så samtidig have mere energi til resten af dagen.
Ja.. livet er skønt :-0
flere smil fra Tina

Tina fra Jægerspris
  tirsdag, 29-07-08 22:29
halløj, halløj...

Hvor kan jeg nikke genkendene til det, med at få alverdens stikord, når man har valgt at leve sundt og kun vil putte mad i munden som vores natur har skabt og så samtidig osse vil dyrke en masse motion...?! Ord som "Fanatisk" og "du da ikke for tyk" eller når jeg er på kro og spise med andre ( har lige været her til aften), absolut ikke kernesunde venner eller familie "nu er det hende den besværliges tur til at bestille" Jamen...for pokker da... jeg gidder da ikke at kommentere hvad andre spiser og hvad de bestiller af mad for den sags skyld, hele tiden, så hvorfor kan de ikke bare lade lille mig sidde der med al min goè mad som kokken har været så flink at lave, ovenikøbet uden kommentarer....
Ja, man skal ligge øre til meget.. Men skidt pyt.. For jeg har det bare skide godt og vil ikke ændre på det :-)
Såå.. kom bare an, for jeg kan bære det.

Smil fra Tina

Ina fra Aalborg
  tirsdag, 29-07-08 22:23
Godt svar Ninka, du er så smuk og det er så fedt at du er stolt af din krop. Jeg syntes det er alfa og omega at de folk der formidler sunde budskab selv ser sunde ud, og det må man sige du gør, sund og smuk. Jeg vil støtte op om Melanies kommentar, vi elsker sgu dig og din skønne familie. Det er så flot i gør så meget for at gøre danskerne sundere, tak for det.
Jeg mener også det er meget normalt at være forfængelig/ kropsfikseret. Jeg er selv begge dele. Jeg er rimelig tilfreds med min krop, men jeg døjer desværre stadig med uren hud i ansigtet og det ser sgu ikke særlig sundt ud. Jeg agter at komme det problem til livs (jeg må spise et eller andet jeg ikke kan tåle, men hvad mon det er? Hmm) og takke være dig kan jeg finde motivationen, så hele min krop kan blive sund og smuk både udvendig og indvendig.
Så ligegyldig hvad andre siger, så skal du bare være stolt af dig selv. Du ser sgu godt ud i bikini!!

Varme sommer hilsner fra Ina.

Melanie fra Ryomgård

Hjemmeside

 
tirsdag, 29-07-08 22:04
Kære Ninka!

Det er hvis for længe siden jeg har givet lyd fra mig. Du ser hammer godt ud.

Jeg tror nok jeg var tæt på at droppe det hele og bare være ligeglad på et tidspunkt. Droppe skriveriet herinde på bloggen og bare forblive evigt en bums og stinke ud af munden og røven. Undskyld sproget, men vi ved alle sammen at det er sandheden. Tænk ikke at kunne efterlade toilettet uden at efterlade en stank i op til flere timer efter. Hvem dælan ønsker det? Eller skedesvamp pågrund af for meget sukker. Det er da et normalt kvinde problem. I mange tilfælde fordi vi fylder os med lort.

Så stiller du dig op i bikini. Har en lækker krop og et dejligt liv. En tarm der fungere godt og jeg er røv misundelig. så misundelig at jeg får lyst til bare at tage mig sammen!

Jeg sidder med lorte ånde, bumser i hele fjæset og vildt meget udflåd fordi jeg er igennem den samme udrensning som jeg var for 9 måneder siden. Hvad sker der? Jeg skal igennem det hele engang til, psykisk og fysisk. Klare jeg det? Det kan du tro. Jeg skal bare se på dig, så ved jeg hvad jeg vil have.

Du kan stille op i bikini. Du kan fortælle hvor lækker du føler dig. Du kan fortælle mig at du har den perfekte familie. Det skal du have lov til. Jeg tror godt jeg ved bare en smule af hvor meget du har kæmpet. Det her er din hjemmeside. Det er dit værk, at Danmark er sundere nu end for et år siden. Tillykke med det Ninka. Det er så stort det du har udrettet! Du har gjort så meget godt.

Hvis du ikke ved det, du er altså skønheden selv. Du er simpelthen så smuk. Ingen tager skade af at se dig i bikini, på en fantastisk rejse. Det bedste af det hele er at det er ægte. Du er så naturlig. Ikke noget snyd.

Vær stolt af dig selv. Jeg tror ikke meget er kommet let til dig i livet. Vid at vi er så mange der bare elsker dig. Vi kender dig ikke, men vi elsker dig.

Tak Ninka. Nu sparker jeg røv og jeg vil bare være super sund og lækker ligesom dig.

Tak fordi du altid er så ærlig.

Jeg sender dig så meget lys og kærlighed. Knus fra Melanie.

rosa fra løgumkloster
  tirsdag, 29-07-08 21:46

Kære Ninka Du er for sej, stor respekt for dig for dit fine svar på debatten... Jeg mindes stadig foredraget i Gram hvor du strålede hele salen op. Selvom du lige havde givet live inteviev til TV" nyhederne, lignede du bare en SOLSTRÅLE der trådte ind i salen.

Jeg har været der hvor jeg vejede 20 kg for meget, jeg har været små deprimeret og skide jalou, over.... ja ingenting!! Jeg har sovet meget af mit 28 år lange liv væk. trods det var jeg kronisk træt. Min mand og mig skændes konstant og har nu efter 6 mdr Kernesund kost et fedt sexliv og fedt ægteskab med 2 børn under 3 år, hvad er oddsene for dette??
Jeg er så begejstret og taknemlig over for Ninka at hun med en bog skrevet i letlæselig sprog gav mig opskriften på at vende mit liv. Jeg sprudler af energi og har lyst til at råbe det ud til verden, jeg har det godt. Jeg føler at jeg ser bedre ud nu end da jeg var 18 år og slank,tris og træt.
Jeg vil bare sige tak Ninka bliv ved med din mision og jeg støtter dig 100%. Jeg synes dog der findes mange kritikker og modstander derude, som hverken har læst bogen eller prøvet maden, jeg bliver konstant konfronteret med ord som helsefreaks, du er for tynd, fanatisk, overdrevet, anderledes. Men jeg kan klare det ja jeg kan.......

Sov godt...

Hilsen Rosa

Henriette fra Maribo
  tirsdag, 29-07-08 21:28
Hej søde Ninka.

Jeg skal da også ærligt indrømme din flotte krop er til inspiration for mig. Og jeg ER begyndt på maveøvelser af de dybe mavemskler, som du anbefalede mig ;o)
Ikke fordi min mave SKAL ligne din, men fordi jeg har følt mig provokeret af den i lang tid af den strittede, når nu resten af min krop er så fin. Og det er pisse inspirerende at se på en det er lykkedes for! Basta! Du er cool!!!

Knus, Henriette

Lisa
  tirsdag, 29-07-08 21:13
Tak for din respons på debatten om bikini. Det var godt, at du fik det gjort.

Nu er kropsfikseret og kropsbevidsthed to forskellige ting - i min verden. Det er skønt at du er opmærksom på nervesystem, afføring og psyke :-)
Kropsfikseret har desværre en negativ klang hos mig - man er fikseret...låst. Kropsbevidsthed er en bevidsthed om kroppen. Men ok, myreknepperi.

Til dem der har sagt at man var misundelig, fordi man stillede sig kritisk... come on, så kan man jo aldrig have to forskellige meninger i denne verden. For alt hvad man ikke klapper af, er man åbenbart misundelig på??? Det synes jeg er småligt at sige.

Jeg synes det er en super livsstil, og more power to you Ninka.

Men de gode garvede ernæringsterapeuter som fx Eva Lydeking har jo talt om alle disse ting i SÅ mange år. Hun ligner ikke en model fra bladene, men er SÅ kompetent - det er der hvor Thorbjørg er uddannet! Hende ville jeg til en hver tid tage imod sunhedsråd fra. Hun har gjort et kæmpe stykke arbejde her i Danmark.

Derfor...jeg synes det er farligt, at fokuserer på udseende, men åbenbart en motivationsfaktor for mange.

Så om folk tror nu, at dette indlæg er skrevet ud af misundelse og jantelovsdyrkning..so be it.


ninka fra hornbæk

Hjemmeside

 
tirsdag, 29-07-08 20:55
Jeg takker af hele mit hjerte
Og sender kærlighed afsted til jer begge.
Tusind tak fordi I tager jer tid til at skive det.

Kys

Ninka

Klaus fra Frederiksberg

Hjemmeside

 
tirsdag, 29-07-08 18:21
Kære Ninka!
Fantastisk indsigtsfuld svar på alle indlæg i bikinidebatten!
Det har også undret mig at læse bloggen de seneste dage for hvis man har læst din bog ved man jo at det ikke handler om at komme til at ligne en model.
Og vi er vel allesammen kropsfikserede og heldigvis og tak for det! For vores krop er jo det der skal bære os igennem livet og så er det altså bedre at leve i en sund krop end i en krop der ikke fungerer.
Jeg tror ikke der er mange, der ikke fokuserer på overflødige kilo eller bumsen på kinden.
Hvis man, med hjælp fra Kernesund, i stedet kommer til at fokusere på alle de dejlige ting ved sin krop: at maven fungere, at man har energi, at ens hud kan ånde og ser frisk ud osv. så må det da være langt at foretrække. Og det bedste tegn på at alt fungere er jo at man kommer til at se godt ud fordi man har det godt og udstråler velvære.
Siden jeg blev sukkerfri har jeg forsøgt at komme til bunds i hvorfor jeg ikke kan komme af med de sidste overflødige kilo og det er helt klart for mig at det nu handler om nogle overbevisninger inde i mit hoved som siger: nå nogle få kilo for meget gør da ikke noget osv. Men det gør netop noget for det betyder at jeg ikke fungerer optimalt. Så jeg ser frem til at komme til at lige dig, Ninka - altså i en mandlig udgave ;-)
Knus Klaus

Sanne
  tirsdag, 29-07-08 18:04
Kære Ninka,
hvis du ikke havde haft så smækker en krop ville livstilen aldrig have fanget mig.
Du må gerne elske din krop og du må gerne sige det højt. Ingen jantelov hos mig.
Du er så konsekvent og jeg ser vildt meget op til dig.
Knus Sanne

Skriv din kommentar

Fornavn *
Efternavn *
Email *
Hjemmeside
By
Kommentar *
 

Health Forum ApS - Stjernevej 23 3100 Hornbæk - Mail: support@kernesundfamilie.dk - Tlf:  52405829 - CVR: 33862830