.

10 babybøger - VIND

mandag, 12. september 2011, kl. 04:53 Alder: 4 år
Del

Rebecca Persson, den skønne forfatterinde, der gerne vil gøre jorden til et grønnere sted at være har en FANTASTISK NYHED til alle os på bloggen.

Hun udlodder 10 eksemplarer af sine skønne BABY-bog, så vi alle sammen kan sikre de mindste en opvækst uden kemi og hormonforstyrrende stoffer.

Der er masser af lækre opskrifter og en guldgrube af gode tips i bogen.

Reglerne er simple. Skriv hvorfor lige netop din kernesunde familie skal vinde bogen…

OG HUSK: Du skal skrive din postadresse og fulde navn, ellers kan du ikke vinde.

HIT IT!

 


Kommentarer

Viser resultaterne 1 til 51 af 51

Ingvild fra Oslo
  tirsdag, 22-07-08 14:27
Hei, og takk for inspirerende blogger til alle som blogger her! Jeg har intoleranse mot melk og egg og tåler heller ikke hvete, gjær og sukker særlig godt, så mitt kosthold ligner en del på deres :-) Jeg har et spørsmål; har nettopp begynt å ta Udo's choice da jeg har lest så mye om det. Tar dere også fiskeolje i tillegg til det?

Hilsen fra Oslo

karen
  søndag, 20-07-08 23:15
Kære allesammen,

tak fordi I bare er så helt utrolig søde ogkommer med så mange svar jeg kan bruge.
Vi er nu blevet enige om at gå på kompromis - så vi her i ferien primært køber sukkerfri slik - lidt der blot er øko...men ellers holder os til de samme principper som viplejer - altså ingen mælk, sukker og gluten.
jeg tror måske jeg bare havde brug for lidt opbakning - ikke at føle at jeg er for pribcipfast på den kedelige måde...tak for det.
Alle ungerne er i hus - og jeg er glad langt ind i sjælen... elsker denne her livsstil... og i særdeleshed den stærke sympati alle har for hinadne herinde...

Det ku være spændende med en blogger med erfaring i sammenbragt familie...skilsmissebørn..
Hvordan griber man tingene a,n når man er forældre med forskellige holdninger - så det ikke går ud over barnet/børnene? hvordan kan man hjælpe hinanden.....

Jeg ønsker alle en fantastisk sommer

Knus fra karen

Henriette
  lørdag, 19-07-08 20:38
Vedr. cøliakitest....

Så anbefaler den norske proteinintolerance forening, at man tester for IgE, IgA og IgG mod gluten, samt Transglutaminaseantistof og Endomycium antistof.

I Norge udføres testen af Neurozym, som har udviklet sin test i samarbejde med dr. med. Karl-Ludwig Reichelt, samme læge som Ninka nævner. Man skal have rekvisition fra læge eller anden behandler, så sender Neurozym testudstyr. Man skal spise meget mælk, gluten og andet protein man mistænker op til testen.....
Testen koster 700 NOK.

Den hjemmetest man kan købe på Nordic ckinic tester kun IgA auto antistoffer dannet mod transglutaminaseenzymer. Jeg har selv taget den og den slog ikke ud på noget som helst, selvom jeg ved jeg reagerer på ihvertfald noget mel.....
Testen koster p.t. 225 kr, og kan efter min mening kun bruges som indikation, ellers er det penge ud af vinduet...

Nordic clinics "rigtige" test mod glutenintolerance koster 995 kr., og 1945 kr. hvis du skal have en konsultation også. De tester IgG og IgA gliadin antistoffer.

Skulle jeg vælge, ville jeg tage den norske test - den er både grundigere og billigere....

Mvh


Henriette


heidi fra herning
  lørdag, 19-07-08 13:58
Hej Rosa
Jeg har spist aftensmad 3 gange om dagen, fordi jeg kun spiser grøntsager, proteiner og olier for at tabe mig.
Det er det jeg har læst man skulle, for at få et hurtigere vægttab.
Men i dag har jeg fået en smoothie med frossen frugt. Og jeg vil også spise frugt om dagen nu. Så må vægttabet gå langsommere, for det andet kan jeg ikke holde til i længden.

Og tak til Maja for de gode råd om andet kost, det vil jeg også tage til mig. Jeg er ikke god til at variere med grøntsagerne, det bliver ofte kogte, stegte eller salat.
Så har nogen nogle spændende grøntsagsretter, vil jeg gerne have dem.
hilsen
heidi

Lisa
  fredag, 18-07-08 22:14
Hej Lotte,

Jeg får lidt ondt i maven af valleprotein, derfor spiser jeg soyaprotein istedet, det kan jeg godt tåle. Men det virker som om det er muslien din datter ikke kan tåle. Hvad med at prøve udelukkelsesmetoden, og introducere ingredienserne en efter en?
Jeg har også hørt om andre kernesunde der får ondt i maven af hørfrøolie.
Held og lykke med det.

Lotte fra Ganløse
  fredag, 18-07-08 21:27
Kære Kernesunde

Jeg har en problematik jeg godt kunne tænke mig om I andre kernesunde har nogle erfaringer med.

Jeg er kommet godt i gang med smoothie med frugtm valle proteinpulver, livets olie, en smule sukkerfri aronia, mælkesyrebakterie, rismælk, kanel osv. om morgen. Samtidig har jeg lavet en müsli beststående af solsikkerkerner, sesamfrø, knækket hørfrø, boghvedeflager/korn og hasselnødder. Alt sammen på panden med lidt birkesød for at få det sprødt og lækkert.

Jeg er begejstret for begge dele og det er min datter på snart 5 år også. Men de sidste 3-4 morgener oplever jeg at min datter får ondt i maven kort tid efter eller mens vi spiser. Det fortvivler mig, for jeg giver hende også sommetider smoothie om eftermiddagen med sugerør og uden müsli. Og der "klager" hun ikke.

Jeg har tænkt om det kunne være müslien, men hun har været vant til havregryn, så jeg tror ikke at det er fordu hun ikke kan tåle gluten. Kan det mon være proteinpulveret der er for hård en start på morgenen for en så lille pige? Hvad er alternativet til proteinpulveret - når det nu lige gik så godt?

Er der nogle af jer der har oplevet lignende og har fundet på alternativer?. Jeg var lige så happy over at min ellers generelt småtspisende datter tog godt for sig om morgenen.

De bedste hilsner

Lotte

ninka fra hornbæk

Hjemmeside

 
fredag, 18-07-08 21:14
VEDR TEST FOR GLUTENINTOLERANCE

Det bedste sted af få testet pålideligt for gluten - mælk (forsinket allergisk reaktion) er hos www.nordicclinic.dk. Når det gælder cøliaki har nordic clinic en hjemmetest, der er billig også.

Nordic clinic bruger det testlaboratorie, som læger og andre faguddannede bruger.

Jeg anbefaler IKKE vega test til dette formål. Vega test er udmærket til at tjekke energiniveau i kroppen, men ifølge vega test kan jeg sagtens spise både hvede, mælkeprodukter og rørsukker. Og det får jeg snot, bumser og væske i kroppen af. Ligesom jeg er sukkeroverfølsom, og ike kan håndtere sukker overhovedet.

Det er kun muligt at teste på mennesker, der stadig spiser gluten og mælk hver dag, da den ellers kan vise falsk negativ, fordi der ikke er antistoffer i kroppen længere.

Karl Reichelt, professor på¨Rigshospitalet i Norge bruger også Nordic clinic. Og han er internationalt den største kapacitet indenfor forskning i dette område.

Med hensyn til hudpleje.
Jeg bruger Happyheart: www.happy-heart.dk
Og essential care: www.verde.dk
Produkter fra www.beautymakeup.dk, Lavera og Organic Pharmacy

Knus

Ninka

Maja

Hjemmeside

 
fredag, 18-07-08 19:33
Hej kære Ina

At vælge en pålidelig test, handler om din tiltro til testen.
'
Jeg valgte selv at få taget en VEGA-test, fordi den fx også kan se om ens tarme eller organer er belastede. Og det er jo også en del af det hele. Derudover kan den se vitamin- og mineralmangler samt fødevareallergi/-sensitivtet.

Min behandler sagde noget meget "sjovt", som jeg stadig kan huske. Det var noget i retningen med at det etablerede sundhedssystem kriterer deres test (altså fx VEGA-testen) for at være upålidelige, men at de jo ikke en gang selv kan tjekke med sikkerhed om man har mælkeallergi (for at tage et eksempel)!! Jeg synes bare det var SÅ klogt sagt. For det er jo fuldstændig rigtigt. Hos det etablerede system, er det KUN allergi, der kan findes (altså hvor man reagerer med det SAMME). De kan fx ikke finde en mælkeallergi, hvis det først er når mælken passerer tarmen, at man ikke kan tåle den. Og ja, hvad er så mest pålideligt?!

Så det handler i bund og grund om, hvad DU tror på. Hvilken metode tror DU er mest pålidelig? Man skal også tænke på, at vi i dag får tudet ørerne fulde af at der er fup der og der.. Men er det nu også rigtigt? Eller har de bare valgt at anskue det på en forkert måde, dem, der kriteserer?

Man kan fx også kun måle om man har cøliaki (glutenallergi) hos lægen, hvis man har spist en masse gluten de sidste måneder. Så har I allerede givet jer i kast med den glutenfrie kost, må det desværre være en uvis ting...

Men om alle omstændigheder ville jeg vælge at komme på en klinik, da jeg ville ikke gøre det derhjemme.

Om testene er holdbare er også svært at sige! Desværre findes der ikke et entydigt svar! Til min VEGA-test fik jeg af vide, at jeg ikke kan tåle margarine (og andre smørblandinger), vindruekerneolie, friture, mælkeprodukter og ost. Vindruekerneolie har jeg ikke rørt i årevis, hvis jeg overhovedet har fået det. I så fald har det været, da jeg var barn.... Det fortæller mig, at testen da må have en vis pålidelighed. Det er jo det, man ellers har kritiseret: at det kun er ting, man for nyeligt har spist, der kan måles på. De andre ting, jeg ikke kan tåle, spiser jeg sjældent, dvs. kun når jeg er ude.

Men som sagt. Det er din "tro", der afgør det. JEG tror selv på VEGA-testen, men omvendt kan du heller ikke finde særlig meget viden om den på danske hjemmesider.

Håber det gav lidt svar...! Held og lykke med at finde den "rigtige" test i hvert fald :-)

Mvh Maja

rosa fra løgumkloster
  fredag, 18-07-08 19:23

Kære Karen.

nej min mand er ikke 100% med, han synes tit jeg er for meget "helsefreaks". De ting han kan se logikken i bakker han op, mer frugt/grønt, ingen tilsætningsstoffer,grov ris/pasta, og han spiser sundt slik, men han bryder sig ikke om mine sunde kager, her vil han hellere have almindelig, en kage er jo en kage og her kan ikke laves erstatning. Han synes heller ikke om at jeg ikke er vild med at spise hvad der bliver serveret i byen. Og jeg spiser som regel det der er, men ikke sukker,sodavand og lign. Jeg reagere prompte med at bliver sur og træt. Så til sin hvis bakker han mig op, men ikke helt og han spiser alt når han ikke er hjemme. Men jeg ser sådan på det, Ninka har spist anderledes en Morten i 3 år inden han fik øjnene op for den gode mad så kan jeg også. Børnene var i starten meget skeptiske i sær min store på 2,5 år, den lille på et år kender næsten ikke andet end kernesundt. Men den store spiser mere og mere rigtigt nu, det er dejligt. Han er nemlig også en sukkerdjævle.
Vi spiser øko-mælk og gluten da vi ikke er allergiske, men Ninka har inspreret mig til at ligge hele min kost om og jeg har nået fantastiske resulter på 6 mdr uden at være fanatisk.

Til Heidi hvorfor spiser du aftensmad 3 gange dagligt? pga proteinerne? Hvad med en smottie, kan laves i mange varianter, tunsalat af tun,majs,ærter,løg og mayonaise?, laks med grønt? Hvis du ikke har spist frugt i 8 uger, hvad med at spise lidt frugt igen? det lyder hårdt... Jeg spiser masser af frugt, især vandmelon,smottie, æg, grønsager og har tabt 20kg siden jul. På opfordring af Ninka er jeg ved at skrive min historie til Solstråle historierne..

Hilsen Rosa

Maja

Hjemmeside

 
fredag, 18-07-08 19:19
Hej Heidi S

Det lyder rigtig dejligt, at du har tabt dig.
Kan godt forstå at du er ved at køre træt i grønt og æg. Måske har du kørt dig selv lidt for hårdt i en periode? Det kunne være, at du skal give dig selv lov til at spise en smoothie til morgenmad med en masse bær i, proteinpulver, HUSK, soyamælk samt evt. en smule banan.

Til middagsmad og aftensmad kan du måske forsøge at variere det lidt mere, hvilket jeg jo ikke ved, om du gør i forvejen, men nu prøver jeg i hvert fald at komme med ideer. Du kan fx spise både frisk salat og lidt tilberedte grøntsager. Derudover kan du lave fiske-, kalkun- eller kyllingefrikadeller, mariere noget fjerkræ eller fisk osv. Spiser rejer, skaldyr mm. Derudover lave en dip til en af disse måltider mindst en gang om dagen. Det kan være grøn pesto, rød pesto, dressing af soyayoghurt eller lignede.

Måske kunne det give dig lidt mere mod på det hele, hvis der er en masse smagsoplevelser til måltiderne?
Og tænk så på, at det er bedre, at du gennemfører stenalderkost til 2 måltider end slet ingen!! For så kan det være, du kører HELT fast på et tidspunkt, så giv dig selv lov til lidt andet. Du kan evt. et par gange om ugen evt. lave en æggekage til morgenmad, men tving ikke dig selv til det.

Og husk så dig selv på det rigtige flotte vægttab! Og gå ikke i panik, hvis der lige er et par måneder, hvor kiloerne ikke radsler af. For det tager også tid for huden at stramme sig op. Selvom man selvfølgelig gerne ville tabe sig hurtigst muligt!

Mvh Maja

Ina
  fredag, 18-07-08 17:32
Hej Ninka og alle jer andre kernesunde,

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor det bedste sted er at teste for gluten/mælke-allergi? Eller i virkeligheden er det vel en slags forsinket allergisk reaktion man tester for, når det handler om ADHD osv. Der skrives så meget her, vegatest, Nordic Clinic og diverse hjemmetests, hvor skal man få det gjort henne ? Og er man overhovedet sikker på, at disse tests er holdbare ?

Hilsener
Ina

heidi fra herning
  fredag, 18-07-08 17:01
Hej Karen.
Jeg har det modsatte dilemma og det er når mine børn skal til deres far hveranden torsdag og weekend + ferie.
Han synes vores livsstil er for meget, men kan godt gå med til, at de får den sukkerfri nutella og marmelade hos ham. Men ellers får de både hvidt brød, og slik m.m.
I starter var det ved at gøre mig sindsyg, at de ikke kunne leve kernesund 100%, men det er en umulig opgave, at svinge nogen til denne livstil, hvis de ikke ønsker det.

Det er en erkendelse, jeg har måtte lave og acceptere, at børnene kun kan leve 75% kernesund og det har nogen gange fået mit til at opgive det hele.
Men jeg har alligevel holdt ud, for det er bedre med 75% sund end slet ikke.
Jeg har nu levet kernesund i 9 uger, og har nu fundet vores kernesund måde, at leve på. Det er heller ikke 100% for mig, da jeg ikke har råd til at købe alt økolgisk.
Jeg har tabt mig 7,3 kg, men mangler stadig 12 kg, lige nu er jeg kørt fast i stenalder kost, hvor jeg ikke har spist brød, grød, frugter i godt 8 uger. Jeg kan ikke tåle "lugter og smagen" af æggekage med grøntsager, så vender det sig i maven på mig.
Det at spise aftensmad 3 gange om dagen, er bare blevet for meget. Og den sidste uge, har ikke været god, jeg har spist usundt og taget på igen.
Jeg har svært ved, at få fat i kernesund igen, er der nogen der kan hjælpe?
hilsen
heidi


Louise Dahl
  fredag, 18-07-08 14:59
Hej igen Karen
Ups, havde ikke fanget den med, at du og din mand ikke er helt enige. Det gør det med banehalvdelen ret vanskeligt... Det lyder som et godt kompromis I er kommet frem til. Jeg har købt smør og ost til gæster, og vi har almindeligt brød herhjemme, da min kæreste ikke har problemer med gluten, så mere principfast er jeg altså heller ikke... Men alm. slik og kage har vi aldrig, da jeg som den gamle sukkerjunkie, jeg er, ville æde det hele inden det nåede at blive serveret for nogen. Min kæreste er helt med på den, for jeg forvandler mig nemlig til et hysterisk sukker-monster, når det går galt, og det gide han ikke....
Kh. Louise

Mimse
  fredag, 18-07-08 13:43
Hej Maja

Mange tak for dit svar :o)

Mimse

Maja

Hjemmeside

 
fredag, 18-07-08 13:12
Hej Mimse

Du kan evt. hjemmefra fryse et par soyamælk ned og bruge dem som afkøling i kølertasken.

For at undgå feriemave, skulle det vist være meget godt med en god tarmbakterieflora, så spise evt. sådan nogle inden afrejse samt dernede. Fx Probiotic Classic 9.

Mht. fiskeolie kan du sagtens doble dosis op, det sker der ingenting ved.
Når olie (altså disse sarte olier som hørfrø og fiskeolie) udsættes for varme og lys, ødelægges de. Det er nok derfor kun tilrådeligt at tage det med, hvis I har mulighed for at holde det koldt dernede, hvis der fx er et lille køleskab eller lignede. Hvis der ikke er det, kan I i stedet spise en masse nødder, kerner, frø og mandler samt en masse avocadoer.

Mht. spirulina. Animalske proteiner (kød osv) indeholder alle de 8 essentielle (livsvigtige) aminosyrer, som vi skal have tilført hver dag. Hvis du er bange for ikke at få nok af alle disse 8 aminosyrer, kan du supplere med spirulina, som er et vegetabilsk produkt, der indeholder alle 8 essentielle aminosyrer. Om du må indføre det i landet, ved jeg intet om. Men spirulina er i hvert fald en hel del dyrere end alm. proteinpulver! Man kan også få spirulina som pulver, så vær opmærksom på det, når du køber det.

Håber det gav svar på dine spørgsmål.

Mvh Maja

Mimse
  fredag, 18-07-08 12:54
Hejsa

Skal på langfart i bil i ferien og vil lige høre om der er nogen der kan give et godt råd m.h.t. olie, tilskud, mad m.m.
Der er god mulighed for at købe soyamælk og jeg kan opbevare den i køletaske og det kan jeg selvfølgelig også gøre med hørfrøolie, men er det tilrådeligt og tage olie på kapsler med også? Hvad med spirulinatabletter? Har hørt at de er ekstremt proteinrige, men er det som erstatning for kød eller? Ved endnu ikke om jeg må indføre proteinpulver i det land vi skal til - kan jeg mon tage spirulinatab. med i stedet for?
Hvis jeg ikke får mullilghed or at spise så meget frisk fisk som jeg plejer - er det så smart og doble fiskepillerne hver dag?

Knus

karen
  fredag, 18-07-08 12:52
Tak Maja... :0)

Maja

Hjemmeside

 
fredag, 18-07-08 12:30
Hej igen Karen

Det lyder som en god løsning! Selvom man da gerne ville proppe ham med sund mad, er det også spørgsmålet om det er besværet værd, når han alligevel ikke spiser det til dagligt... Og så pyt skidt med, om de andre måske lige får lidt mere sukker end de ellers vil, det er jo ikke resten af livet vi snakker om, men et par uger :-)
Rigtig god sommerferie til jer! Håber I finder ud af det hele..!

karen
  fredag, 18-07-08 11:53
Kære Maja,

Normalt når de er hos os kører vi den gyldne middelvej. Heldigvis er han glad for chips - så der kan vi spise majschips... men alt det sunde søde jeg laver - kan han ikke lide.

Jeg tror det ender med at vi køber noget økoslik - finder ud af hvad han kan lide...og køber nogle boller han har lyst til...

Tak for alle jeres kommentarer..

Knus fra Karen

Maja

Hjemmeside

 
fredag, 18-07-08 11:05
Hej Karen

Det lyder som en vanskelig situation.
Men du kunne vel som udgangspunkt starte ud med kernesund principperne og huske en masse kager og guf (altså kernesunde), købe groft knækbrød og grovboller og så ellers måske se hvad der sker (evt. med gluten i)? Måske kunne du lave nogle små justeringer så også den mellemeste kan være med. Men det kommer jo også helt an på hvor kræsen han er, for det skal jo heller ikke ødelægge hans ferie, at han ikke må få slik, når det nu ikke er sådan han skal leve efter ferie, hvis du forstår?
Hvordan plejer I at gøre, når de er der i bare en weekend?

karen
  fredag, 18-07-08 10:42
Kære Louise,

tak for dit søde svar.... Du har fuldstændig ret - man skal ikke prakke andre sin egen livsstil på. Det kunne jeg heller aldrig finde på hverken i forhold til min egen datters anden familie eller i forhold til min mands børns familie - hvordan de lever - bestemmer de fuldstændig selv. Det er et princip jeg fra start af har efterlevet.

Men når det nu er hjemme hos os selv - så kan min mand og jeg jo ikke leve på hver vores banehalvdel et par dage hver 14. dag - eller kan man?

Børnene er vant til at vi lever meget anderldes end de er vant til i deres andet hjem - men det er altså svært at vænne sig til mad uden kunstige smagsstoffer og sukker i 2 dage - når man nu er vant til noget andet.

det er slet ikke ment som en kritik af børnenes andre familier - det er blot et dilemma...

Kære Tina - har sendt dig en mail :0)

Knus fra Karen

Louise Dahl
  fredag, 18-07-08 10:15
Hej Karen
Det må virkelig være et svært dilemma!
Jeg står ikke selv i samme situation, men måske du alligevel bruge min 'fremgangsmåde'.
Jeg prøver at efterleve princippet med at blive på egen banehalvdel - forstået på den måde, at jeg forsøger at undgå at prakke andre min livsstil på. Samtidig forventer jeg, at andre respekterer mine valg. Når folk kommer hos mig og min kæreste er der f.eks ikke alm. slik og kage - men masser af lækkert kerneundt guf, som de fleste jo godt kan lide.. Jeg synes du og din mand har ret til at bestemme hvad der bliver serveret hos jer, ligesom moderen har ret til at bestemme, hvad der er på bordet hos hende. Hvis I ikke blander jer i hvad der sker hos hende, så bliver i netop egen banehalvdel. Jeg tror ikke man kan bestemme over de større børn, men man kan inspirere med det man selv gør. Og når den kernesunde mad hos jer er afsindigt lækker, så kan det være at børnene vælger at gå i den retning, når de er andre steder også.
Held og lykke med ferien!
Kh Louise

Tina fra Ribe
  fredag, 18-07-08 09:26
Hej Karen !

Hvis du ser under min blog, så kan du se, at vi også er i omtrent samme situation som jer. Min mand er så heldigvis ligeså meget med på idéen om den kernesunde livsstil, selvom han ikke helt har levet så retlinet efter den, som jeg har.

Når hans to piger er her - og de har nu været på 2 ugers ferie hos os - spiser de det, vi har. De får dog ikke de forskellige kosttilskud, for når de ellers kun er her hver 2. weekend, er der ikke megen mening i at give dem det. Det samme gælder olierne - med mindre de kommer ud af sengen om morgenen og spiser samme morgenis som de små.

Du er meget velkommen til enten at skrive inde på min blog om dette emne - eller at skrive på min mail-adresse, for det kan være lidt for tæt på at skrive om dette, som kun få rigtig har mulighed for at forstå.

Knus Tina

karen
  fredag, 18-07-08 08:49
SAMMENBRAGT FAM. Og KERNESUND?
Kære allesammen, det er noget svært for mig at skulle udpensle et problem, der fylder rigtig meget hos mig, her på siden...men jeg gør det!
Vi er en sammenbragt familie, der til hverdag er to voksne og et barn...min datter på 12 år...og hveranden weekend to ekstra børn...min mands børn på 13 og 18 år. Den største spiser alt og har altid gjort det. Den mindste cf min mands børn er fra mor vant til at få sodavand og slik hver dag. De næste tre uger skal vi holde ferie sammen allesammen...dels hjemme og dels på camping...
Mit princip er at ingen skal have sodavand og slik som de fleste kender det...men naturligvis gerne søde ting vi selv laver...ihvertfald indeholdende råvarer vi har godt af. For min mand kan det generelt være et problem at skulle sige nej til sin søn, til søde sager. Dels fordi han måske ikk er 100 procent overbevist om at det nu er det bedste, men også fordi det er svært at sætte regler op for et barn man kun har to dage hver fjortende dag....og jeg forstår sagtens dilemmaet. Samtidig synes jeg det er vanskeligt at holde vores principper i hævd over for alle børn, hvis den ene må spise anderledes. Det skaber splid hos os og jeg er meget i tvivl om det er kampen værd. Er der andre end jeg der står i samme situation? Skal man holde fast i principperne eller lade det ene barn spise anderledes de få dage...det gælder jo iøvrigt også brød mv. ?
Vi har levet efter kernesund principperne siden første bog udkom og til hverdag har vi ikke problemer i forhold til enighed om kosten. Jeg kender ikke andre sammenbragte familier der lever som os, men jeg forestiller mig, at det må være vanskeligt for de fleste. Man skal jo som forældre være enige om principperne, men derudover skal man huske at børnene lever anderledes når de er hos den anden forælder...og hvordan får man det bedste ud af det?
Er alle jeres mænd enige i, at denne levevis er korrekt? Må I gå på kompromis med principperne?

Puha det var en lang besked...håber mine spørgsmål er til at forstå.

Jeg ønsker alle en skøn dag trods skyer på himmelen... Godt for os der må arbejde indendøre....dejligt for jer der holder ferie og med god samvittighed kan falde omkuld med en bog..smiler..
Knus fra Karen

Maja

Hjemmeside

 
fredag, 18-07-08 00:23
Hej Kristina

Kig på forsiden af kernesundfamilie.dk :-) Der har Ninka (eller en anden) skrevet et link til en artikel...

Mvh Maja

Kristina
  torsdag, 17-07-08 23:04
Hej Louise,

Du omtaler en artikel fra information - hvor kan jeg finde den? Har ledt på Information's hjemmeside, men ved ikke hvad artiklen hedder?

Kristina

Maja

Hjemmeside

 
torsdag, 17-07-08 21:09
Louise, du har helt ret i at den artikel er velskrevet! Han kunne ikke have forklaret det bedre!


Et eller andet sted, så kan jeg godt se det lidt morsomme i, at sundhedsstyrrelsen kritiserer fx kernesund familie-konceptet. For jeg har fx meget svært ved at finde ud af, hvad en varieret kost er (de anbefaler, at man spiser en varieret kost...) - det kan virkelig forståes på mange måder! Jeg synes bare ikke, sundhedsstyrrelsen er konkrete nok i deres udsagn. Ligesom "drik når du er tørstig". Hvis jeg gør det, så får jeg MAX ½ liter vand om dagen, og det skulle jo ikke være nok!
For mig handler kernesund familie-konceptet i bund og grund bare om at finde ud af, hvad man hver især har godt af at spise. Nogle skal måske have mælk, andre kan godt tåle lidt sukker osv. Men som udgangspunkt er det jo godt at udelukke de fødevarer, som ofte er "syndere". Et eller andet sted skal man jo starte. Og der er så mange, der går rundt med ting og sager, som læger ikke kan finde ud af, hvad handler om. Jamen, så må vi jo selv forsøge at finde ud af det - for vi skal da ikke bare finde os i det. Eller er det måske det vi skal?!

Kunne I tænke jer at deltage i debatten om, hvad en varieret kost er, har jeg skrevet en tråd om det inde på www.sundhelse.dk under "livsførelse" (det øverste forum)...

Mvh Maja

Anette fra Randers

Hjemmeside

 
torsdag, 17-07-08 20:47
Hej Henriette

Fuldkornshvedemel er stadig hvedemel dvs. fyldt med gluten og ifølge en finske ernæringsprofessor ikke egnet som menneskeføde. Men fuldkorn er selvfølgelig bedre for blodsukkeret end ikke-fuldkorn.
Olie-behov er forskelligt, så det er svært at sige, hvor længe en flaske holder.
Skift lidt mellem de forskellige olier - det skulle være godt.

Vh Anette

Henriette
  torsdag, 17-07-08 20:13
Jeg poste lige mit indlæg her:

Jeg har besluttet mig for at komme ud af min sukkertrang.
Jeg håber på at få mere energi, et mere stabilt blodsukker og humør og at blive mæt af det jeg spiser.. :)

Jeg synes jeg har læst at hørfrø og livets olie kun holder en måned, kan man godt konsumere deto flasker ene mand på en måned?
Eller skal jeg nøjes med at købe en enkelt flaske olie?
Hvilken olie er i så fald bedst? -Hørfrø, Livets eller Udo's?

I går så jeg fuldkornshvedemel i superbrugsen, er det i orden at bruge hvis jeg vil af med sukkertrangen?

Hvordan gør i andre med ferie og sukkertrang?

På forhånd tak Ü
-Henriette

Louise fra Bruxelles
  torsdag, 17-07-08 15:31
Hold da op, hvor er den artikel fra Informationen velskrevet...han får virkelig mange aspekter med - og så rammer han nålen lige i øjet!
...eller hva man siger..!?

Pia
  torsdag, 17-07-08 14:35
Hej Karen
Det er mig der har skrevet om at lave soya-yoghurt.
Jo, du kan bruge købeyoghurt til at starte op med - tag et par spiseskefulde og kom dem i en liter soya-drik i en gryde. Varm det op - rør i det imens - det skal være lillefingervarmt. Det tager ikke længe, især ikke hvis soya-drikken ikke har været på køl.
God fornøjelse
Pia

Maja

Hjemmeside

 
torsdag, 17-07-08 11:41
Hej Henriette

Sikke et spændende indlæg! Så blev man lige det klogere. Tak skal du have :-)

Maja

Hjemmeside

 
torsdag, 17-07-08 11:20
Hej Karen

Jeg har ikke selv prøvet at lave det endnu, men jeg havde tænkt mig at bruge købeyoghurten, for det handler jo bare om at få startet soyamælken med nogle bakterier (selvfølgelig gode bakterier).

Jeg har før set et opskrift, hvor man laver soyayoghurten fra "bunden", der må soyamælken højst være 36 grader varmt. Det har sikkert noget med bakterierne at gøre, så jeg ville ikke varme det mere op!
Til sidst ville jeg bare tilsætte den færdige yoghurt (altså den der giver bakterierne) til soyamælken og så lade den stå - så undgår man at komme til at varme bakterierne for meget op.

Håber det lykkes, selvom jeg ikke har prøvet :-)

Henriette
  torsdag, 17-07-08 11:18
Hej MajaX2

Vedr. vitaminer (og mineraler)

Når nu Ninka ikke kan udtale sig, kan jeg prøve at lede lidt på vej.....

Generelt set, så skal man vælge de vitaminer og mineraler som kroppen bedst muligt kan optage. Man bliver bedre og bedre til at lave dem så kroppen bedst muligt kan genkende forbindelserne i dem. Hvilke mærker man vælger er en smagssag, men som rettesnor kan man sige at det er bedst at vælge dem som er pulver inde i geleringskapsler, og at kigge på varedeklarationen for hvor meget de indeholder af de forskellige stoffer.

Mineraler kan opdeles i 3 grupper
1) De metalliske (her kan kroppen kun optage ca. 5% pga. kornenes størrelse. Mange "faste" piller er lavet efter det princip

2) De chelaterede som er belagt med enzymer, aminosyrer og proteiner (her kan kroppen optage ca. 40%). Til den gruppe hører bl.a. Vitamax

3) De kolloide, hvor partiklerne er meget små, som kun fås i flydende form (her kan kroppen optage tæt på 100%)

Dosering:
Langt de fleste af de piller som kan købes hører til under de chelaterede - og hvis du så skal bare "op" på ADT, så skal du faktisk gange dit indtag med 2,5. Mange af os har brug for langt højere dosis, fordi vi oveni slås med svamp, parasitter m.v. som gør at vi ikke optager optimalt. Desuden så hvis kroppen belastes af f.eks. hård træning, amning eller graviditet kan der yderligere være grund til at øge. Man skal dog være opmærksom på, at de chelaterede kan skabe ophobninger og forgiftninger hvis man overdoserer for meget, og ikke har valgt dem som kroppen bedst genkender.... men som udgangspunkt skiller kroppen sig af med det den ikke kan bruge.....

Opbygning
Hvis det handler om at få kroppen "op" på et vist vitamin eller mineralniveau, så kan jeg anbefale at indtage de kolloide i en periode. Dr. Joel Wallach har udviklet en metode til at fremstille dem med. Nu er det vel bedst ikke at skrive her hvor man kan købe dem ;O) men prøv med en mail til undertegnede.....Du skal have fat i Livskilde 2 og Calciumblanding, der er til en måneds forbrug i en flaske.

"Grund"piller
Som minimum bør man hver dag indtage:
1) vitamin- og mineralpille
2) calcium
3) fiskeolie

og supplere med følgende efter behov
4) chrom ved blodsukkerproblemer
5) fordøjelsesenzymer
6) probiotika
7) vallepulver (essentielle aminosyrer) eller f.eks. fuld protein (Twinlab)
8) evt. B6 vitaminer og C vitaminer

Mvh


Henriette

karen fra køge
  torsdag, 17-07-08 11:15
Kære Maya,

Er det fint nok jeg bruger lidt af købeyoghurten - det ervel det samme ikk?
Skal yoghurt og mælk have samme temp?

Tusind tak for dit hurtige svar

Knus fra Karen

lise fra odense c
  torsdag, 17-07-08 11:02
Kære Ninka og din dejlige familie.

Allerførst: hatten af for dig og jer. Familien Danmark har fået lidt at se til , efter denne bog er udgivet...Altså KERNESUND familie SÅDAN....TAK for den. Jeg har lige lagt røret efter en times samtale med god veninde vedr. bogen...Vi er begge " gamle piger" på 49 og 53 år, som begge lever sundt, med meget motion, sunde tanker og....men vi kan stadigvæk rigtig godt spise en kage og et par lakridser. Vi har store børn, gode jobs som lærere, (hvor vi ser alt alt for megen fedme blandt de søde børn..)og trives godt med kærlighed og vores mænd...
Jeg er ernæringsuddannet, har ikke drukket mælk i 35 år, ej heller da jeg ventede mig, hvilket gjorde at min læge sagde " Jeg fralægger mig ansvaret for knogleudviklingen hos dit foster...."TAG den nye unge mor...men mit barn er smukt og sundt, nu 23 år og han hader mælk...efter to gange dræn droppede vi mælken og hurra for det...datidens antimælkekvinde hed "RIE et eller andet "fra Århus. Hun var guru, udskældt og kunne kun købes i helsekosten...syre/basebalanceteorien var mit emne for speciale på læreruddannelsen, så min søn fik, hvad han skulle. Så jeg har klappet i hænderne, når dit utroligt smukke ansigt strålende er trådt frem på billeder og på skærm, og du klart og tydeligt har råbt VAGT i gevær vedr. vores liv og især vedr. vores kære unger.
Jeg vil det kommende år på mit liniehold KOST og SUNDHED anvende din bog, hvis det er i orden med dig...vi spiser, dyrker motion, der ikke lige er boldspil, da de fleste drenge spiller bold i forvejen...og så danser vi.TANGO, salsa, jitterbug og hip hop...jeg har 26 unge mellem 15 og 17 år...ganske dejligt og livsbekræftende...
jeg vil glæde mig til at lave måltider lige fra dine forslag..så TAK for denne berigelse.
Fortsat god sommer.
Kærlig hilsen Lise Moestrup

Ina fra Aalborg
  torsdag, 17-07-08 10:44
Hej alle sammen.

Ninka: Hvor er jeg bare glad for i har haft en dejlig ferie :-) Og hvor ser det bare lækkert ud på hjemmesiden.

Jeg har lige et spørgsmål til jer alle om ansigts produkter. Jeg døjer rigtig meget med fedtet hud i ansigtet, specielt i panden og det er simpelthen så generende. Er der nogen der kan anbefale en god økologisk hudpleje serie som måske kan hjælpe på mit problem?
Jeg har prøvet melliisa ansigt creme men den er ikke god til min hud.
Jeg har set der er en serie der hedder Green Mama der har en ansigts creme til fedtet hud, er der nogen der har erfaring med dette mærke?

Mange kærlige hilsner fra Ina.

Maja

Hjemmeside

 
torsdag, 17-07-08 10:34
Hej Karen

Det er sikkert følgende opskrift du snakker om:

Jeg laver soyayoghurt ved at lune 1 l soyamælk med 2 spsk. yoghurt fra "sidst" - det skal lige lunes så det bliver fingervarmt og så bare stå på køkkenbordet ½ døgn.

Mvh Maja

karen fra Køge
  torsdag, 17-07-08 09:50
Soyayoghurt

Kære allesammen,
Jeg har ikke tidligere givet mig i kast med selv at lave soyayoghurt - men nu er jeg blevet afhængig af skidtet - og jeg forestiller mig at det er billigere at lave den selv. Jeg læste i en blog her på siden (for lang lang tid siden), at man kunne bruge en rest soyayoghurt til at starte op sammen med soyamælk - istedet for versionen med mælkesyrebakterier.

Er der en der tilfældigvis kender opskriften og vil skrive den i denne blog, vil jeg være utrolig taknemmelig.

Rigtig god sommer til alle

Knus fra Karen

Mia
  torsdag, 17-07-08 09:10
Hej alle..
Lige lidt tips jeg ville dele med jer, fordi jeg selv sys det er det rene guf :)

Pizza dejen i kernesund mad kan bruges som dej til pølsebrød. Kom en halv pølse og en streg sukkerfri ketchup i, og bag dem efter opskriften.. Portionen giver til ca. 10 pølsebrød, og de smager godt!

Desuden kan jeg anbefale at lave PeachMelba yoghurt. Med en fersken, lidt frosne hindbær og en moden banan. Selvfølgelig med protein, olie og andre kosttilskud og lidt ris eller soya mælk. MUMS..

Desuden kan man bruge den færdige soya yoghurt, til sin egen yoghurt. Man kan tilsætte en banan og nogle af de herlige sommerbær der findes nu, proteinpulver, olie, krydderier og kosttilskud. Det er også godt, når man har lyst til yoghurt, men nægter at spise de sukkerfyldte færdig lavede der findes.

Det var bare lidt jeg ville dele med alle ejr kernesunde..
Mia

Sara
  torsdag, 17-07-08 08:39
Godmorgen til jer alle :)
Jeg har hermed besluttet mig for at jeg gerne vil slippe af med sukkertrangen.

Mit spørgsmål er blot om jeg behøver at få hørfrø og livets olie, for at det skal lykkes?

Jeg skal nemlig på ferie i næste uge -med fly, og der er det jo ikke helt nemt at have med..
Hvad gør i andre? og hvad har i taget med som kan holde jer sukkerfrie?

Mvh Sara


ninka fra hornbæk

Hjemmeside

 
onsdag, 16-07-08 21:30
Kære Maja
Jeg må ikke udtale mig om kosttilskud, fordi jeg kun er en mor med erfaring. Sundhedsstyrelsen sidder og læser med på denne blog :-)
Så jeg kan ikke anbefale noget her. Kun bede dig om at sammenligne indholdet på vitamax og de vitaminpiller, du har stående hjemme.

Jeg ser sådan på det, at med det, jeg har budt min krop, havde den brug for at blive genopbygget for de vitaminer og mineraler, som min livsstil havde drænet kroppen for. jeg kan anbefale bogen "Eat move and be healthy" af Paul Chek, som du køber på www.alun.dk

Hørføolie, kæmpenatlysolie og fiskeolie er forskellige ting. Det optimale er at få fiskeolie i flydende form hver dag. Og supplere med hørfrøolie, Udus Choise eller Livets olie. EPA og DHA fås kun via fiskeolie eller levertran.
Knus

Ninka

Maja

Hjemmeside

 
onsdag, 16-07-08 21:11
Hej Maja S

Jeg har netop oprettet et forum, hvor du kan stille spørgsmål. Se www.sundhelse.dk

Jeg fik af vide i dag, at Spektro skulle være rigtig let optagelige pga. den form, som vitaminerne er på. Jeg kunne forestille mig, at det kun er nødvendigt at tage en høj dosis af vitaminer i en periode indtil man har fyldt depoterne op. Så du kunne jo starte med at spise Vitamix og så derefter skifte over til Spektro. Men jeg er ikke ekspert...!

Livets olie er så vidt jeg ved, en vegetarisk udgave af fiskeolien. Når man køber olie, skal man være opmærksom på, hvordan de er behandlet fra producentens side, hvilket kan være svært at gennemskue... Olie skal man indtage fordi vi ikke selv kan danne disse olier i kroppen! De kaldes derfor essentielle (=livsvigtige). Det er individuelt, hvor meget vi har brugt for. Måske skal du starte med en højere dosis for at få fyldt depoterne op. Du kan kigge på din hud, om det bliver eksempelvis mindre tør (dette gælder ikke for underben, da de altid er tørre)...

Håber du kunne bruge det til noget, men jeg er ikke ekspert, så måske er der nogle, der ved noget, jeg ikke ved? :-)

Anette fra Randers

Hjemmeside

 
onsdag, 16-07-08 21:05
Hej Maja

Det er jo umuligt at sige, hvilke kosttilskud den enkelt har brug for. Jegh ar god erfaring med at få foretaget en Vegatest (prøv at google på det), hvor jeg kom frem til, at jeg f.eks. ikke kan tåle hørfrø-olie... Så jeg tager EYE-Q oliekapsler i stedet sammen 2 omnimin, c-vitamin og kalk.
Vh Anette

Maja fra København
  onsdag, 16-07-08 20:36
Hej Kernesunde!

Tillykke til os alle med al den inspiration og good will der hersker et sted som dette.. det er en fryd! Tusind tak Ninka + familie fordi I så ærligt og kærligt deler sorger, glæder, og tanker med alle os.

Jeg ved godt mine spørgsmål ikke hører til under dette emne, men jeg har ikke kunne finde et forum at stille dem i.. så jeg håber at få hjælp alligevel.

Det handler om kosttilskud. Først og fremmest:
Hvordan kan det være at kroppen kan genkende eksempelvis en vitaminpille som "mad, og dermed bruge den som tiltænkt, når nu den ikke kan genkende andre fødevarer der har undergået for meget behandling?

Jeg har netop købt Vitamax hjem fra nettet, da de ifølge bøgerne skulle indeholde højere doser af de forskellige vitaminer.. Men man skal så også lige tage 8 stks om dagen. Så er det vel klart at man får højere dosis? Jeg kan ikke lade være med at skæve til den bøtte Spektro fra Solaray jeg har stående på hylden i forvejen, kunne jeg ikke bare snuppe et par stykker af dem om dagen og få ca samme udbytte så?

Jeg har købt ren hørfrøolie, men har efterfølgende opdaget Livets Olie der også indeholder kæmpenatlysolie.. og hvad med fiskeolien?
Jeg har i det hele taget svært ved at gennemskue, hvad der er bør suppleres med udover multivitaminpillerne..

Med håbet om lidt assistance
Venlig hilsen Maja

Maja

Hjemmeside

 
onsdag, 16-07-08 18:36
Hej Tina

Nu ved jeg ikke, hvad bedsteforældrene spiser i jeres familie.. Men jeg ved i hvert fald fra min mormor, at hun ville synes det var meget mærkeligt at skulle til at bage boller uden gluten.. Og hun ved nok også knapt, hvad gluten er. Ikke et ondt ord om det, men de er jo opvokset i en anden tid. Min mormor har fx ikke en gang groft mel i sit køkken..

Det får mig bare til at tænke, at det måske ville være nemmest for dem, hvis I bagte boller, rugbrød og kager. Sendte glutenfri pasta med samt ris og/eller soyamælk. Det er sikkert også vigtigt, at man sender en masse guf med. For bedsteforældre vil jeg gerne forkæle. Og det forbinder de jo selv med sodavand og slik, fordi det var en luksusting i deres barndom... Så hvis man nu har sendt en masse lækkert (sundt) med, som de kan fodre børnene med, er alle nok glade. Det eneste er bare, at det kræver et kæmpe overskud fra din/jeres side, fordi det hele skal planlægges og laves. Men man kan fx bare en stor portion boller, som det evt. kan få i deres fryser (hvis de har en stor en...)...

Tina fra Ribe
  onsdag, 16-07-08 16:02
Pyha - regnede lige på en 7-dages ferie for os 5, hvis vi tog derned på det billigste tidspunkt og boede i den mindste familielejlighed, hvor vi vel at mærke kunne have 3 børn med - 23.000 kr. ! Men det er da også et luksus-sted. Lige for tiden spiser vi dog pengene op, og da vi har familie med lækre sommerhuse i Danmark og Norge, så 'nøjes' vi lige med det.

Tina fra Ribe
  onsdag, 16-07-08 15:47
Hej Ninka !

Jeg talte også meget med farmoren om det, og som sagt var hun selv igang med noget af det kernesunde mad. Så heldigvis blev det ikke et problem at få hende til at give dem olier og piller, og jeg sendte sundt guf med dem over samt en kage over til deres sidste dag.
Synes bare godt det kan være lidt svært - især ved bedstefædrene, for de har ikke helt samme respekt for vores projekt. (Vi har 4 hold bedsteforældre...)
Det bliver nok nemmere med tiden - når de oplever, at vi får noget positivt ud af alle disse sære tiltag og ideer !

Knus Tina

ninka fra hornbaek

Hjemmeside

 
onsdag, 16-07-08 15:32
Kære Dorte

Du kan se priser på hjemmesiden www.laurentius.at
Maden er med i prisen.

Kære Tina. Jeg løser det ved at komunikere med bedsteforældrene. Jeg forklarer dem, hvad de må få og ikke få. Eller giver dem mad med.

Knus

Ninka

Dorte
  onsdag, 16-07-08 15:18
Hej Ninka

Er du sød og skrive hvad sådan et ophold egentlig koster?

DIn "bestillingsliste" til næste dags mad - er den inkluderet i prisen - eller er det afregning ved kasse 1 når I har spist eller ved afrejsen eller?

Det lyder jo næsten for godt til at være sandt :o)

Vh Dorte

Tina fra Ribe
  onsdag, 16-07-08 13:21
Hej Ninka !

Det lyder godt nok som et super dejligt sted. Skulle vi få råd til at tage på ferie igen en gang, vil jeg overveje det, for det er både vigtigt med maden og med aktiviteter for såvel voksne som børn.

Lige nu er jeg igang med at afsøge det økologiske univers i Nordjylland, hvor vi skal i sommerhus (min fars). Og det ser væsentlig bedre ud end hernede hos os - altså mht. gårdbutikker med kød, æg oa.

Lige et spørgsmål - hvordan klarer du og alle I andre det med at aflevere børnene hos bedsteforældre el. andre på ferie ? Jeg sendte olierne og vitaminpiller mv. med til farmoren, som heldigvis selv ved noget om Kernesund kost. Så det er ikke, fordi jeg tror, at de er blevet fyldt med vildt meget usundt der. Men man kan jo ikke forlange, at de får glutenfri kost, og noget sukker er der selvfølgelig også røget ned. Mælk har de vist ikke fået.
Men hvad gør I andre ???

Knus Tina

Skriv din kommentar

Fornavn *
Efternavn *
Email *
Hjemmeside
By
Kommentar *
 

Health Forum ApS - Stjernevej 23 3100 Hornbæk - Mail: support@kernesundfamilie.dk - Tlf:  52405829 - CVR: 33862830