.

Vil I bruge en dag sammen med min familie?

fredag, 11. april 2008, kl. 18:00 Alder: 7 år
Del

Dejlige kernesunde venner derude.

Der er to ting, jeg glæder mig helt vildt til. Kogebogen "Kernesund mad",  som kommer den 24. april. Og den kernesunde familiedag i DGI-byen d. 10. Maj. Hvor jeg skal være sammen med jer allesammen. Forhåbentlig. Læs mere her

Først vil jeg lige vise jer to af mine yndlingsopskrifter fra bogen. Glutenfri minipizza og peanut-kakao-bar (den smager af Snickers). I kan godt glæde jer.

Som I kan se på forsiden på min web i dag flytter hele min familie: Ninka, Morten, Melvin og Bertram ind i DGI-byen d. 10 Maj.

Vores webshop bliver til en rigtig shop den dag. I kan købe alle vores favoritter, I kan komme til foredrag og spørgepanel med mig og Thorbjörg. I kan få signeret bøger, spise frokostbox udfra opskrift på bogen, svømme og træne med Morten, Melvin og Bertram.

Vi kan slet ikke opfylde alle de ønsker om at komme ud og holde foredrag, som vi gerne ville. Nu håber I, alle kommer til DGI-Byen og er sammen med os hele dagen.

Alle jer som har efterlyst et arrangemenet, hvor jeg og Thorbjorg svarer på alle jeres spørgsmål og hjælper jer ud af jeres fælder og forhindringer kan komme om eftermiddagen. (Det er i Øksnehallen, der er plads til MANGE)

Send manden eller konen eller de store børn ind til det tidlige foredrag, som de fleste herinde måske allerede har hørt med mig. (Der er plads til mange)

Og træn med Morten og Melvin imens.

Vi signerer selvfølgelig også bøger.

Jeg glæder mig helt vildt til en super kernesund dag, der kan kickstarte jer alle for alvor.

Jeg har haft et par totalt afslappede dage efter en vild uge væk fra min familie (foredrag i Ålborg og Grenå og arbejde på ny bog med Thorbjörg)

Så de sidste par dage har jeg ligget på sofaen. Stirret ud i luften. Fundet mig selv. Kælet med mine børn. Trænet.

I dag har jeg cyklet med Bertram i skole (40 minutter hver vej) Og hentet ham (40 minutter hver vej).

Så har jeg løbet. Min form begynder at komme på plads. Det er 3 timers dejlig motion. Jeg gruer lidt for det faktum, at han har annonceret, at han vil cykle hver dag...

I skal lige have at vide, hvad vi har spist i dag:

Smoothie til morgenmad

Lækre madpakker til drengene.

Morten og jeg fik hhv. makrel på dåse og dåsetun, avocado, hvidløg i olie, oliven, juice og nødder.

Til aften:

Hakkebøf, linsemos med persille, Tamari, Omega Olie og paprika, broccoli. Melvin råbte hurra, da han så broccolien. Og spiste et halvt hoved. Husk, jo tidligere I starter med jeres unger, jo nemmere. Sundhed er så meget en del af Melvin. Han har aldrig prøvet andet end kernesundt. Det vil sige: Han har glemt, at han har. Han var 1 år, da vi startede.

Jeg er vild med jer.

Godnat derude.


Kommentarer

Viser resultaterne 1 til 149 af 149

marianne fra København
  mandag, 12-05-08 20:52
Hej alle.
Er helt ny, har læst løbende hvad der er på hylderne, synes dette med sukker, gulten og mælk lyder fornuftigt, vil nu kaste mig selv ud i det og håber min kære familie følger med, dog er jeg fødevarenikkelallgier, er der nogle som har erfaringer med den kost. Håber at høre fra jer.
Mange hilsner Marianne

Tina
  torsdag, 24-04-08 10:42
Hej allesammen!
Det er virkelig dejligt med sådan en blog her, for jeg skal til at gå igang med at være kernesund, og så er det jo altid rart med gode råd og erfaringer.

Jeg har et spørgsmål ang. birkesød; skal jeg blot skifte sukkeret ud med birkesød?
Og skal det i så fald være 1:1?

Derudover er jeg lidt af en sukkergris, så jeg vil starte med at skære sukkeret fra.
Men vil jeg kunne mærke forskel? eller skal jeg også undgå både gluten og mælk?

Paprika fra Vejle
  fredag, 18-04-08 09:24
godmorgen Alle

Jeg havde noget Boghvedegrød til overs, så det prøvede jeg at bruge til pandekager her til morgen, det smagte bare rigtig godt.....

INDKØBSFORENING!!!!

Vi er to der snakker om at det kunne spare os for både tid og penge hvis vi fik lavet en indkøbsforening, så hvis der er nogen der har kendskab til hvordan det skal gøres, eller vil være med (vi bor i Vejle og Fredericia) så kontakt mig....

Nyd dagen og solen

PaprikaJeannie fra Århus
  fredag, 18-04-08 08:50
Hej alle kernesunde folk:)

Lige et spørgsmål:

Er der nogen der ved om man må tage Thorbjörgs detox forløb (det fra hendes nye bog) sammen med detox-kittet fra Heel? Eller skal man tage dem hver for sig....og hvilken skulle være bedst?

Ha en dejlig helligdag

Hilsen Jeannie

Pia
  torsdag, 17-04-08 21:41
hov fik skrevet linser...jeg mente bælgfrugter.

Pia
  torsdag, 17-04-08 21:39
Hej Lis
Tusind for mailene...de sider skal jeg have nærstuderet i weekenden :-) Han er testet på sygehuset i Danmark og her i Spanien, hvor vi fik at vide, at han ikke kan tåle æg og linser. Nødder fandt vi selv ud af efterfølgende. Jeg har lige været til et Detox foredrag hernede, hvor jeg blev anbefalet at udelukke ALLE kornprodukter pga lektinerne i 1/2 år. De mener, at med lidt held vil han så måske kunne tåle alt igen. Jeg synes godt nok, det er lidt uoverskueligt, men jeg er jo villigt til at prøve hvad som helst. Vi overvejer enten at få taget celletesten på ham (detox) eller igg/ige (nordic).
Mange hilsner Pia

Emily Louise
  torsdag, 17-04-08 17:39
Hej igen Sarah,

Så dejligt at du er så motiveret og har så meget lyst til at løbe, bare rolig når først lysten er der skal du nok komme til at springe afsted i gazelletempo - men start roligt og pas på knæene, du skulle jo nødigt få en skade.

Jamen frugt er helt ok, det er bare ikke tip top hvis du vil tabe dig og/eller sukkerafvænnes da det jo indeholder en del frugtsukker (forskelligt fra frugt til frugt, banan og sharon indeholder meget, bær lidt).

Mellemmåltider kan jo være mange ting men nogle nemme og hurtige er; nødder, et hårdkogt/blødkogt æg og en gulerod, et olieshot, snackpeber el en almindelig peberfrugt. Et stykke kold kylling, lidt mayo og en stilk bladselleri. Kyllingekødpølsen fra Hanegal på nødde-fiberbrødet, der er opskrift på i Sund Nu. Soyayoghurt m. letristet kokosmel, hakkede letristede nødder, vanille, kanel og lidt olie.
Shake fra bogen, bare halv portion el mindre (og selvfølgelig ikke en af dem med tørret frugt).
Når du har nået dit mål kan du sagtens mæske dig i frugt igen hvis dit blodsukker kan tage det, spis det evt. sammen med et olieshot/ med olie på og noget protein før, det bremser frugtsukkeret, så det ikke påvirker dit blodsukker så voldsomt.
Held og lykke med det hele.

Camilla - jamen glæder mig også så meget til at skrive, så vidt jeg kunne forstå på Ninka, er der ret meget run på med ny webshop und alles, så forhåbentlig sker det når den er på plads og oppe at køre.

Kram

Maja
  torsdag, 17-04-08 16:43
Hej Marlene

Ang. dine frugtruller, så synes jeg personligt at de er okay, hvis man ikke har noget imod at spise konventionelt. Man skal dog være opmærksom på, at der er 4-5 % palmeolie i og man ved ikke hvordan denne olie er behandlet.

På ingredienslisten har de været så søde at skrive, hvor meget der er i af hver ting. Så du kunne jo også eksperimentere og leve lave nogle? Du kan evt. putte kokosolie i istedet for palmeolie. Så kan du også variere med andre nødder/tørrede frugter.

Marlene
  torsdag, 17-04-08 14:24
Hej.

Hvad mener I kernesunde om dette:

FRUGTRULLE nøddemix
Ingredienser: Dadler 86 % - Hasselnødder 5% - Jordnødder 4 % - Palmeolie - INGEN KONSERVERINGSSTOFFER.

FRUGTRULLE med figen
Ingredienser: Dadler 48% - Figenpasta 48% - Palmeolie - INGEN KONSERVERINGSSTOFFER.

Fakta: 12,- kr. pr. stk. ( 250g.)
Snager himmelsk, men er ikke økologiske.
Hvad mener I andre om dem??
Bortset fra at de ik er øko, går de så an??

Venligst Marlene

Sarah
  torsdag, 17-04-08 13:11
Hej Emely,

Tak for dit lange og uddybende svar. Jeg prøver at skære alt brød, pasta og kartofler væk, og ser om det kan sætte gang i processen igen.
Vidste ikke, at frugt var forkert - tværtimod, så troede jeg, at det var det, man skulle ty til, når man skal have mellemmåltider. Hvad består jeres mellemmåltider så af, hvis I ikke får brød eller frugt?? Jeg vil straks skære ned på mit indtag af æbler;o) Tørret frugt får jeg ikke.
Ved jo godt at det er bedst at tabe sig over lang tid og denne gang er maden heller ikke et problem, da det jo er lækkert og nærende. Vil bare så gerne løbe, og mine knæ kan ikke holde til det, når jeg er så tung, så derfor så jeg gerne de næste ti kilo rasle af også;o)

Jeg kan virkelig bruge dit råd Emely

Sarah

Ulla fra Samsø
  torsdag, 17-04-08 12:51
Hej Alle.
Jeg kan anbefale Naturlig glutenfri bagning af Turid Nagelhus.Det er en bagebog udgivet af W:Ratje Frøskaller APS TLF: 32519600 eller info@husk.dk
Det er dem der laver loppefrøskallerne Husk, som er ekstra gode i glutenfri bagning.
Der er godt nok mælk og sukker i nogle af opskrifterne. Det skiftes bare ud med vand og sød med dadler, banan eller æblemost , birkesød. Husk ved sødning med birkesød skal der tilsættes andet fylde i stedet for sukker f.eks.moset frugt ,kartofler eller lign.
Bogen er meget god til børnefamilier, da der både er opskrifter på burgerboller, pølsebrød, tærter m.m.

Kostvejleder Pia Birk har også skrevet en lille bog koster ca. 70 kr hos boghandleren og nogle Helsekostbutikker har den også.
Den hedder Glutenfri opskrifter igen udskift mælk og fedtstof til vand og olivenolie/kokosolie.

Da det er i aften vi skal nyde varme Hveder kommer her en opskrift fra Glutenfri bagning : )
Hveder 12 stk.

2 1/2 dl vand
2 dl rismælk , havremælk eller soyamælk.
1 strøget spsk Husk.
500 g rismel.
100g maizenamel
130 g blødt smør
30 g gær 1 æg 2 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
evt 1 spsk ahornsirup.

Dejen skal røres med maskine.
Vandet lunes og kommes i røreskålen sammen med rismælk og Husk.
Blandingen røres 5min til Husk gelererer.

De andre afvejede ingredienser kommes i røreskålen og røres nu i 15 min..
Skålen dækkes med plastfilm og står lunt 30 min

Hænderne smøres i olie inden dejen håndteres.
Dejen trilles til en tyk pølse, der deles i 12 stykker.
Trilles til høje boller. Dækkes med et let fugtigt viskestykke og efterhæver lunt til de rørere hinanden.
Bollerne pensles med rismælk eller kold kaffe.
Bages ved 250 g i 12 til 15 min.

Når hvederne er afkølede flækkes de og ristes i ovn eller på brødrister.

Rigtig god aften med lune hveder .

Kærlig hilsen Ulla.


Maja
  torsdag, 17-04-08 11:45
Hej Vibe

Jeg er ikke plastik-ekspert, men derimod "kemi"-nørd.
Propen er det samme som popylen!! (den ene er en gammel skrivemåde, den anden ny).

Nu kan du søge på google under propylenplast. Det første jeg fandet var:
"Etylen og propylen er blandt de mindre skadelige basisstoffer i plast"....

Du kan jo selv lige søge videre :-)

Maja
  torsdag, 17-04-08 11:42
Hej Malene Due

Jeg har også lånt en bagebag, hvor de bruger glutenfri gluten. Gik så i en helsekost for at købe det, men jeg synes altså det var nogle lidt underlige ting, der var i - så derfor droppede jeg ideen igen.
Tror meningen med Gfg er, at det skal få brødet til at hæve samt hænge mere sammen. Så hvis jeg var dig, ville jeg putte lidt mere "HUSK" (1-2 spsk) i samt lidt mere gær (fx. 20 g). Men nu er jeg heller ikke en så erfaren glutenfri bager, men tror altså man skal KIGGE på brødet og se om det har hævet i stedet for at følge opskriftens hævetider.

Men ta et kig på Gfg i din helsekost og se, om ingredienserne er noget for dig!

Kristin fra Bratislava, Slovakiet
  torsdag, 17-04-08 11:41
Hej igen Vibe,

Nå det virkede ikke helt som jeg ønskede...
Prøv at gå ind på:

www.woodhouseshop.com

og klick på "træbadekar" og dernæst "babybadekar".

Smil fra

Kristin

Kristin fra Bratislava, Slovakiet
  torsdag, 17-04-08 11:39
Hej Vibe,

Jeg ved ikke så meget om det, men hvad med et træbadekar? Det må da alt andet lige være bedre end plastik.
Se evt. på: http://www.woodhouseshop.com/product_info.php?cPath=1_30&products_id=26&osCsid=74c3b898e79344f07e6e432c3190521b

Smil fra
Kristin


Vibe Smilla
  torsdag, 17-04-08 10:56
gad vide om der er nogle i dette nerværk der er plast-eksperter?

Nu har jeg nemlig googlet op og ned om Propenplast!! Grunden er, at jeg skal købe et babybadekar, og jeg jo meget nødig vil have, at det skal afgive alle mulige stoffer når det kommer i berøring med varmt vand..og min lille baby. Hvis der er nogen der ved noget som helst, vil jeg være meget taknemmelig.

På forhånd mange tak.
God torsdag til alle :-D

Malene Due fra Klovborg
  torsdag, 17-04-08 10:41
Hej Rikke,

Så må jeg bare væbne mig med tålmodighed og håbe på energien kommer igen. Det er også mest lige efter aftensmaden og så indtil jeg skal i seng jeg er meget træt, i dagens løb går det fint nok. (og surheden er ovre:-))

Idéer til hvad man kan tage med på arbejdet at spise. Vi har frokostordning hvor jeg får salat med tun og æg eller kylling og så har jeg ellers frugt, grønt med i lange baner og et enkelt glutenfrit rugbrød med gedeost??

Nogen der ved om glutenfri gluten er okay at bruge i bageværk?? Har lånt bogen glutenfri til hverdag og fest og der bliver det tit brugt.

Rigtig god fornøjelse til alle jer der skal til foredrag i dag.

Med smil fra Malene

rikke fra middelfart
  torsdag, 17-04-08 10:30
hej
jeg skal også til foredrag i aften i odense, og glæder mig helt vildt, det bliver rigtig dejligt at høre ninka og morten(hvis han er med), så må heller lære af melani og finde tøj med det samme. :-)

til malene.
Vi spiser brune ris, glutenfri pasta og glutenfrit brød, Riskiks, men kun som en slags tilbehør. Slet ikke i de mængder jeg gjorde før. Det er grønsager og proteinet som er fyldet.
Jeg har også oplevet energi komme og gå i starten, og har renset ud i forskellige tempoer.
Men jeg har meget behov for at jeg søger for flere måltider i løbet af dagen og hvis jeg mangler energi, er det tit fordi, jeg ikke har overholdt ordentlig at få gode mellemmåltider.
Iøvrigt er den smoothi opskrift med perbermynte the fra ninkas bog, en helt vildt energi booster. Den bruger jeg hvis jeg har en dag, hvor der ikke er for meget energi.
tit kan jeg også fører det tilbage til at jeg har fået købt et produkt som jeg troede var godt og når jeg fik nærlæst, var der noget i som ikke helt duede, det var især i starten, jeg fik lavet de brølere. Så klø bare på det kommer med energien. Men det kræver jo også at man husker tiden til sig selv og egen afslapning, mit eget store arbejdspunkt. ellers forsvinder energien i stress.
håber du kan bruge det til noget.

hilsen Rikke

Dorte
  torsdag, 17-04-08 10:07
Hej Sidsel.
Jeg kan hører vi er lidt i samme båd. Min mand bager også på livet lyst. Han gav mig en bagemaskine til jul, som jeg pænt fortalte ham at den glædede jeg mig da til at han skulle bruge.
Så siden da har han bagt løst og han prøver lige så stille at skifte rug ud med glutenfri produkter.
Nu er jeg så nysgerrig efter hvordan jeres opskrift ser ud nu, måske kunne vi lære lidt af det hvis du vil af med den.
I går aftes tog jeg en købt bolle fra fryseren da min mand havde givet vores hjemmebagte brød væk til sønnen, og hele aftenen sad jeg og havde opstød, det er første gang jeg har kunnet mærke hvad gluten gør.
Jeg lider også af migræne, de sidste 5 år har været slemme, derfor har jeg også fulgt kernesund de sidste par måneder for at se om det kunne hjælpe. Vi har altid spist sund og økologisk, men som jer også spist alt det andet.
Min migræne kommer i forbindelse med menses, men i perioder også ind i mellem. Det får jeg så stadigvæk, men jeg tror på at det bliver bedre, derfor er jeg også meget interesseret i at hører hvordan det kommer til at gå for dig.
Jeg tror jeg har prøvet alt for at komme af med migrænen, og brugt tusinder af kroner og intet hjalp kun i korte perioder.
Kh. Dorte

Camilla fra Aalborg
  torsdag, 17-04-08 09:38
Hej Emily,
Jeg kender godt det med at skulle smide de sidste par kilo - det er også dem der sidder bedst fast på mig, men jeg mistænker igen PCOen for at holde godt fast i dem.
Jeg har set i den bog du tidligere har nævnt med kosttilskud til PCO patienter, men der står ikke hvilken mængde man skal indtage af de forskellige urter? Jeg er begyndt at taget meget olie af oil of life til kvinder (4 spiseskefulde) og synes det virker okay indtil videre :)
Nøøøj, jeg glæder mig til du får en blog herinde, for PCO gør jo at man er i en lidt anderledes situation.
/Camilla.

gwendolyn
  torsdag, 17-04-08 09:25
Hej derude.

Yes yes yes, så er det i aften. Foredraget med Ninka og Morten i Odense. Jeg glæder mig til at se og høre det hele selv. Jeg håber og tror det bliver en oplevelse der gør, at man slet ikke er i tvilv om at det er rigtig godt det man gør i hverdagen, for sig selv og ens familie.

Hej Lis.
Tak for tippet om bladet Mad&Helse, det er bare super.
Med hensyn til t-shirten, ja så har jeg dig mistænkt for selv at have sat den i produktion :))) Vi ses vel i aften ?!

gwendolyn

Malene Due fra Klovborg
  torsdag, 17-04-08 08:41
Hej Allesammen,

Har lige et spørgsmål...Jeg har nu været i gang med kernesund i 2 uger. Til at starte med var jeg meget mere frisk ikke så sur osv. Men her de sidste 3 dage har jeg været så umådelig træt. Er det naturligt eller mangler jeg mon nogle vitaminer osv. Vi er ikke rigtigt kommet i gang med vitaminpiller (jeg kan ikke sluge dem) men har heller aldrig tage før.

Andet spørgsmål er hvis ikke man må spise kartofler, ris, pasta, brød, hvad skal man så have som tilbehør udover grønsager??

På forhånd tak og god dag

Med smil fra Malene

Emily Louise
  torsdag, 17-04-08 08:09
Godmorgen alle kernesunde,

Sidsel - Kan vi ikke lokke den der mandelknækbrødsopskrift ud af dig? Det lyder da for lækkert.

Sarah - Som de andre skriver er det ret normalt at smide en masse kilo i starten og lige pludselig går det langsomt eller nærmest i stå. Det giver jo lidt et kick at tabe sig meget og hurtigt så det er helt vildt demotiverende, at det går i stå.

MEN jeg ved fra min mor, der har tabt sig meget, at det er ret normalt at det sker i etaper OG at det går langsommere og langsommere.

Uden at det giver nogen mening taber mange mennesker sig meget (som dine 10 kg) og ligger så fast på en given vægt i et stykke tid, inden kroppen bliver overbevist om, at den skal endnu længere ned. Ved simpelthen ikke hvorfor, at det er sådan, men rigtig mange oplever det. Så bare klø på.

Hvis du vil gøre noget, så fjern al korn (også det glutenfri), spis mindre frugt (især den du spiser uden noget andet, bærene i dine shakes er ok), slet ikke noget tørret frugt + se Ninkas bikinitips her på bloggen. Olie og protein er med til at holde dit blodsukker stabilt og forbrændingen oppe, så du ikke lige pludselig kaster dig over et sukker el. stivelsesorgie, så fortsæt endelig med det (men alt med måde, er jo til syvende og sidst et spørgsmål om hvor meget der kommer ind vs. hvor meget der bliver forbrændt, så ikke en hel pose mandler, 5 avocadoer og 4 liter rismælk om dagen etc).

Du kan også begynde at styrketræne, muskelvæv er 'aktivt' væv, altså det forbrænder en del også selvom du sidder stille - det gør fedtvæv ikke.

Og som de andre også skriver, det er fint at det går langsomt for så kan huden følge med (og her er olierne også vigtige for stram og elastisk hud), er jo ikke så fedt at tabe 30 kilo på 3 måneder og så have lige så meget hud som før (men det synes landets plastikkirurger, det tjener fedt på at fjerne overskydende maveskind hos folk der har tabt sig for hurtigt).

Tag det stille og roligt og gør det til et projekt du og din krop har sammen for at opnå en sundere, gladere og smukkere dig. Ikke endnu en slankekamp mod din krop. Måske kommer det til at tage et år, måske kortere eller længere, men uanset hvad så gør det til en dejlig oplevelse og en rejse frem mod en lækrere Sarah - du skal være lækker og slank resten af dit liv og så er det vel ligegyldigt om det tager 5 el. 11 måneder at nå til drømmevægten.

Personligt kæmper jeg lige nu med de sidste 2 kg (er et rent forfængeligheds spørgsmål). Ved ikke om andre er i den situation, men de er f...... genstridige og helt og aldeles umulige at komme af med. Men så må det jo bare tage den tid det tar' eller også må jeg slutte fred med at min krop har det fint hvor den er nu... ;-)

Sarah - Det du har opnået indtil nu er så flot og du gør det rigtigt godt, så fortsæt endelig.

Kys og knus
Emily

Sidsel
  onsdag, 16-04-08 22:53
Kære Lone.

Vores brød er:
1. Gulerodsbrødet fra ”Detox kost – mad der glæder din krop” (dog uden hørfrø, da de efter min overbevisning ikke tåler opvarmning, så jeg putter quinoa og amarent i istedet).
2. Mandelknækbrød (opskrift fra min mor).
3. Riskiks.
4. Min mands boller. Det er en opskrift han har udviklet (og stadig gør) og som han gør mere og mere glutenfri for hver gang. Det er en fordel, da det er det eneste brød vores unger er rigtig glade for og ved at forandre det lidt efter lidt, så opdager de ikke den store forskel. Den indeholder på nuværende tidspunkt, stadig lidt rugmel.
5. Knækbrød fra URTEKRAM, som heller ikke er glutenfrit.

Vi er kun i en proces med at blive glutenfri, men kan se mange fordele ved at blive det. Vores yngste søn (3 år) har altid lidt af voldsomme raserianfald, hvor vi havde svært ved at nå ham. Han er som forandret efter ”Kernesund”. Jeg tror gluten i store mængder var hans ”gift”. Han taler stadig meget om savnet af brød, pasta og kartofler og ikke så meget om slik. (kartofler virker også som sukker i vores system og de bliver også mere og mere udeladt fra vores kost)
Vi troede ellers at vi var så sunde med økologi, uraffineret mad og meget lidt sukker (til børnene vel at mærke. Vi voksne var sukkerjunkier og kørte ind når de små så væk eller sov. Ikke særlig cool at tænke tilbage på.) Jeg har også migræne (dog meget mindre end før) og vil se om helt glutenfri kunne tage det sidste.

Mange hilsener Sidsel


Vibe Smilla
  onsdag, 16-04-08 22:42
Kære Lis
Ja, det er faktisk lidt pudsigt, men jeg har hørt det med gulerødder fra en tandlæge også..men der er sikkert lige så mange modsatrettede råd i deres branche som vi oplever indenfor ernæring :-).
Nå, men anyways, er det sikkert rigtig fornuftigt at indtage noget andet efter man har spist tørret frugt. Det giver i hvert fald god mening.

Kan du iøvrigt huske hvor der var en opskrift på hveder? Det er netop gået op for mig, at det jo er hved aften i morgen:-)

Mange hilsner..

Lone
  onsdag, 16-04-08 21:42
Hej sidsel...
Ja det var rigtig godt moset med gaffel, så det var på grund af blenderen at det blev alt for klistret og tykt..........
Fedt med nutella madder om søndagen, men hvad brugte i som brød??
Jeg tror jeg skal passe på med de gode desserter, for jeg får hurtigt lyst til mere, ligesom med "rigtige" desserter. Og så er jeg jo lige vidt...eller hur?

Sarah
  onsdag, 16-04-08 21:40
Hej Rikke,

Det er lige sådan en som dig, jeg har brug for at høre fra. Har jo selv spist de ting siden 1. februar, og som et lyn fra en klar himmel er vægttabet bare stoppet. Derfor har jeg brug for at høre andres historier. Jeg vil bare så nødigt miste modet, da jeg er hel vild efter at blive lettere, så mine knæ får nemmere ved at løbe. Det er jeg nemlig blevet afhængig af.

Tak for hjælpen

RIkke fra middelfart
  onsdag, 16-04-08 20:49
hej Sara.
jeg har spist advokado og tabt mig, jeg spiser flere nødder og mandler end det du beskriver, så det ville jeg ikke være bekymret for.
Jeg kender det med at man gerne vil tabe sig hurtigt, men du har allerede noget et rigtig flot vægt tab, så det andet skal nok komme på kernesund kost. Så giv ikke op.
held og lykke.
hilsen Rike

Joan fra Greve
  onsdag, 16-04-08 20:37
Hej Paprika
Der står da 30 g gær i opskriften, som jeg skrev. Helt uden gær tror jeg heller ikke de bliver særligt gode. Måske som kanonkugler ;o)

Lis fra Svendborg
  onsdag, 16-04-08 20:35
Hej godevibes!

Opfordringen med gulerødder efter tørret frugt er taget direkte fra tandlægernes opfordringer på div. hjemmesider. Jeg har ikke selv komponeret det.

Hilsen
Lis

Vibe Smilla
  onsdag, 16-04-08 20:23
Hej
I forbindelse med 'tand-debatten' og alle de gode råd- vil jeg bare sige, at jeg også bruger sol-tandpastaen med godt resultat.
Og at det vist desværre ikke er så godt at 'rense' munden med gulerødder efter fx. tørret frugt. Der er nemlig en del sukkerarter i. Så faktisk er det bedst at skylle med vand efter man har spist gulerod- og andre søde og/eller syrlige ting.

Paprika fra Vejle
  onsdag, 16-04-08 19:59
Hej Pia Grønhøj

Jeg vil anbefale dig at henvende dig til astma og allergiforeningen og finde din lokale afdeling. der kan du få nogle råd og vejledning af nogle der selv kender ti at have fødevare allergi.
Deres medlemsblad har også en dobbel side hver gang med opskrifter.

Jeg ved det da jeg selv har været medlem, har selv haft mælkeallegi i ca 25 år.

HVEDER

Jeg har prøvet at bage hvederne som der er opskrift på andet sted. Jeg vil tro at det bliver bedre hvis der kommer noget gær i jeg vil tro 25g men jeg har ikke prøvet at bage uden gluten før, så jeg ved ikke om der skal mere eller mindre i.

kan I nyde nuet

Paprika

Lis fra Svendborg
  onsdag, 16-04-08 19:51
Hej igen Pia!

Jeg har sendt nogle gode sider med fødevareallergi, som kan down-loades.

Siderne er ganske smart udformede. Du kan udelukke alle de ting, dit barn ikke kan tåle, og så kommer opskrifterne frem uden de ting.

Men fortæl mig lige, hvor og hos hvem I er blevet testet og hvad han helt præcist ikke må få!

Knus fra
Lis

Lis fra Svendborg
  onsdag, 16-04-08 19:38
Kære Pia!

Det er indlæg som dit, der får mig til at ramme loftet af forbløffelse. Åh, hvor jeg dog føler med dig og dit barn!

Men hvem i alverden har testet dit barn allgergisk overfor gluten, korn, nødder og æg???? Og hvilke kornprodukter kan han ikke tåle???? Det kan umuligt være alle korn og frø.

Grunden til jeg rammer loftet er, - at, hvem der så end har testet jer, bare har sendt jer ud af døren igen uden at give dig besked om, hvor og hvordan du bærer dig ad med at have et multiallergisk barn. Et liv uden de ting, du fortæller, at han ikke må få, er et liv, der kræver meget planlægning af dig. Det er ikke plads til hovsaløsninger på madfronten. Men der skal vejledning til, og det har du åbenbart ikke fået.

Jeg kan give dig nogle sites, du kan starte med, og så håber jeg der er flere herinde, som vil hjælpe med at hjælpe Pia og hendes barn.

www.foedevareallergi.dk
www.oskarsspisekammer.dk
www.madforlivet.dk

Du kan starte her, og så skal jeg nok finde nogle flere sider til dig.

Og Ninkas nye kogebog kan jo også bruges, så må du pille det fra, dit barn ikke kan tåle.

Knus fra
LisMaja
  onsdag, 16-04-08 18:15
Hej Sofie

Kunne det ikke være din shampoo, der udtørrer håret? Måske du skulle prøve med en balsam. Jeg kan stærkt anbefale en conditioner fra Zenz therapy (kig på www.logona.dk). Den med mandrin er bare SÅ lækker. Når jeg har vasket mit hår tager jeg en lille klat på størrelse med en 1-2 krone (har skulderlangt hår), som jeg så krammer i håret. Lader det sidde i håret. Jeg synes man kan mærke på håret om det trænger til mere conditioner, hvis det føles tørt, kan man putte mere i.

Men nu ved jeg selvfølgelig ikke, om det er dét, der er problemet :-)

Sofie fra Odense
  onsdag, 16-04-08 17:53
Hej kernesunde mennesker:)

Er der nogle som har et godt råd til noget man kan indtage hvis ens hår mest af alt ligner en høstak?

Knus Sofie

Marlene
  onsdag, 16-04-08 17:08
TAK Henriette..

www.forbrugermail.dk er også rigtig god.

Dejligt med alle de fif :-)

Kristin fra Bratislava, Slovakiet
  onsdag, 16-04-08 17:04
Kære Alle,

Til de af jer der skal til Kernesund Familiedag skal i gå ind på www.billetnet.dk og søge på "Øksnehallen" eller "Kernesund Familiedag", så skal i nok finde billetter :-)

God fornøjelse!

Smil
Kristin

Pia
  onsdag, 16-04-08 16:56
Hej Lis
Tak fordi du altid er så sød til at svare :-)
Har lige fået at vide, at min lille søn HELLER IKKE må få nogle former for kornprodukter.....øv det er svært. Hvad pokker erstatter man så forskellige mel med i brød/boller opskrifter ? (og han kan heller ikke tåle nødder og æg) og i alt det gode guf er der mandler i (på nær kuglerne som han heldigvis elsker). Det kan tage op til et halvt år inden lektinerne (tror jeg nok det var) er ude af kroppen....jeg håber godt nok vi kan se en forbedring på eksemen før.

Maja
  onsdag, 16-04-08 16:52
Hej Sarah G
Når man er overvægtigt, har man en masse væske i kroppen. Når man begynder at tabe sig er det i starten væsken man taber - det går hurtigt. Når man har tabt den overskydende væske i kroppen, begynder kroppen at tabe af fedtdepoterne. Det tager meget længere tid at nedbryde fedtdepoterne. Derfor vil alle, der forsøger at tabe sig, opleve et stort vægttab det først stykke tid, hvorefter det går langsommere.

Dertil kan man også tilføje, at det er bedre at tabe sig lidt af gangen og altså ikke for hurtigt. Det handler om, at det er ens vaner der skal ÆNDRES, ellers er man lige vidt, for så tager man bare på igen. Derudover skal huden også have lov til at følge med.

Så fortsæt endelig med motionen - den vil stramme din krop op, så du ikke bliver "slasket". Og vær så tålmodig! I den anledning, vil jeg lige citerere et smukt Piet Hein digt, Erindringsverset:

Jeg har skrevet et sted,
hvor jeg daglig må se,
det manende tankesprog:
T.T.T.

Når man føler hvor lidet
man når med sin flid,
er det nyttigt at mindes, at
Ting Tar Tid
(Piet Hein)

Fortsat god gå-på-mod - det skal nok lykkes for dig!

Dorte
  onsdag, 16-04-08 16:17
Hej.
Ja jeg har lavet bananisen og det var ok med alt den olie i. Der var lidt delte meninger om hvor god den var. Sjovt nok var det børnene der bedst kunne lide den og moren var lidt skeptisk.
Kh Dorte

anette

Hjemmeside

 
onsdag, 16-04-08 16:06
Hej alle
ang d 10 maj i dgi byen, er det ikke bare at tage derhen? jeg kan i hvert fald ikke læse man skal købe biletter nogen steder???
kh anette

T.
  onsdag, 16-04-08 15:01
Hej alle

Følger med i tykt og tyndt herinde og nu har jeg bare lige brug for råd.
Jeg MÅ bare med i DGI byen. Jeg har siddet på Billetnets hjemmeside og kan intet finde ang kernesund dag. Og så har jeg hængt i telefonen on/off over 6 timer - konstant optaget.
Er der nogen af jer der er kommet igennnem på hjemmesiden? Eller har i en alternativ løsning?
Håber meget at komme igemmen inden alt er udsolgt.
Kh Trine

Sarah
  onsdag, 16-04-08 13:43
Hej Karin og Rikke,
Ja, det kan være målebåndet hjælper. Jeg spiser praktisk talt ikke brød eller pasta. Spiser en spelt-bolle med kerner et par gange om ugen, når jeg bager til ungerne.
Den med, at man danner muskler så hurtigt holder vist ikke. Har læst en del om det, og det tager længere tid end tre uger og få muskler.
Når jeg bruger mandler og nødder er det i salater osv. Er der et max på hvor mange man må få, hvis man vil tabe sig. Jeg tror jeg får cirka 10, når jeg får dem i salat. Kom selvfølgelig også forbi et sted, hvor der stod, at man slet ikke kan tabe sig, hvis man indtager advokado. Det er en jungle og indtil nu har jeg bare slavisk fuldt Ninkas råd, men troen svinder, når vægten ikke gør det:o(
Giver olie, nødder osv en uge til, så de kan bevise deres værd;o)
Som I kan høre er jeg virkelig opsat på at få smidt de ekstra kilo, så familien og jeg bare kan leve kernesundt uden hele tiden at skulle skæve til vægten.

Sidsel
  onsdag, 16-04-08 13:04

Kære Lone.
Chocolade moussen. Har også lavet den og ja den var tyk, cremet og delikat. Jeg mosede det bare med en gaffel og brugte endda cruntcy jordnøddesmør. Det var et hit hos os. Vi kunne ikke spise det hele, fordi den er lidt heftig, så vi fik "nutella"-madder søndag morgen. UHM!

Glæder mig til at blive 100% glutenfri, udfra hvad I fortæller hver især.

-Sidsel


Karin
  onsdag, 16-04-08 12:58
Hej

Du skal huske på, at når du pludselig dyrker motion omdanner du fedt til muskler og muskler vejer. Derfor - frem med målebåndet :0)

Held og lykke med vægttabet.

Rikke fra middelfart
  onsdag, 16-04-08 12:36
hej Sarah G.
Drop ikke din motion, det er den der sikrer dig at dit vægttab det holder, og det er vigtigt for kredsløbet. Det er helt naturligt at når du har tabt dig 10 kg hurtigt at din krop lige har pause et par uger, hvor den ikke smider kg. Sørg for at bruge et målebånd, du vil opleve at du skrumper centimer uden at tabe kg i starten når du laver motion.
Olierne er super vigtige for vægttabet, men jeg kender godt følelsen når man af speciallidter i mange år har fået at vide at alt fedt er fedende.
spis nødder de er også gode for dig, men brug dem ikke som erstatning for slik( det kan jeg selv komme til indimellem) så går det galt
Ninka skriver at det er super vigtigt med protein, olie grønt når man vil tabe sig men skær lidt ned på ris og brød.
Jeg har også smidt 10 kg på et år, og ekstra 5 kg på de sidste par måneder jeg har levet kernesund. i alt tabt 22 cm om maven. Jeg mangler ca 7 kg så er jeg normalvægtig ( hurra)
Håber du kan bruge det til noget. Held og lykke med projektet.
mange hilsner fra Rikke

Christina fra Humlebæk
  onsdag, 16-04-08 11:04
Hej

Så lige dette på DRs hjemmeside - dejligt at flere gør opmærksom på E-numre.
http://www.dr.dk/NETTV/Update/2008/04/16/070324.htm
Og Ninka ja din mission vil "ramme" os alle, tak for din store indsats på det sunde område.

Kærlige solskinshilsner

Christina

p.s.: Er bare så høj over vores nye liv efter bare 3½ uge, og kan ikke holde mig fra siden, måske skulle jeg overveje at Blogge......

Christina fra Humlebæk
  onsdag, 16-04-08 10:52
Hej alle derude

Ja vi vil meget gerne dele en dag med jer den 10. maj, og jeg stod næsten klar da uret slog d. 16. april ved midnat, men intet var at finde på billetnet.........nåå så gik jeg i seng desværre lidt senere end jeg plejer, men hvad gør man ikke for en Kernesund famillie dag. Kl. 8 og kl. 10. prøvede jeg igen, men uden held! Fattede knoglen til billetnet som ikke havde dem tilsalg endnu men en MEGET serviceminded herre undersøgte det - ikke frigivet fra DGI-Byen - tager knoglen igen til DGI-Byen og til ALLE DER GERNE VIL KØBE BILLETTER OG GÅR FORGÆVES SÅ BLIVER DE FRIGIVET I EFTERMIDDAG........!!!

Og vi glæder os alle 4 meget!

Solskinshilsner

Den 3 uger "gamle" kernesunde familie

Sarah
  onsdag, 16-04-08 10:40
Har været nogenlunde kernesund siden 1.februar. Har lige et spørgsmål til jer superbrugere. Jeg har tabt 10 kilo, siden jeg gik igang. For tre uger siden begyndte jeg så med motion cirka 4 km gang, som så er blevet til 4 km løb hver dag. Jeg er vældig stolt over motionen, men har ikke tabt et gram, siden jeg startede. Nu begynder jeg at tvivle på både kost og motion. Det skal siges at jeg stadig vejer 30 kilo for meget, så det er ikke fordi, jeg ikke har noget at tage af. Nu er jeg begyndt at skære nødder, advokado, banan osv væk, som jeg jo ved er fede, og kan mærke på mig selv, at livets olie snart ryger samme vej, hvis der ikke snart sker en forandring. Er selv vild med den energi jeg har fået i denne process, men der er en stemme indeni mig selv der skriger "stop dog med den olie", når jeg ikke taber mig. Råd søges.

Henriette
  onsdag, 16-04-08 10:12
Vedr. tilbudsaviser,

Så er der en lign. side der hedder www.forbrugermail.dk

Kan se der er et vist overlap, men de er ikke helt ens....

Der er lidt at hente denne uge - der er en ordentlig økologisk hane i Føtex til 138 kr. for 2000-2200 gr. - men det ser ikke ud som om den er på tilbud....

og til jer der kan handle i Løvbjerg er der Provamel sojamælk til 13.95

Superbest har 10 økoæg til 25 kr.....

Lis, er spændt på dit youghurtforsøg med mandel og rismælk - køber du mandelmælken eller laver du den selv? Hvis du køber, hvor så? synes det er svært at skaffe

Jeg prøvede den opskrift jeg kom med herinde - og det blev supergodt - jeg puttede dog dobbelt så meget vand i - og tror at jeg udelader det meste af vanilien næste gang - den smag var min datter nemilig ikke helt begejstret for - men så kunne moren her jo så lave kakao af den i stedet - mumelimums

Gengiver lige opskriften her igen i revideret udgave....

Mandelmælk - ca. 4 glas
2 kopper mandler
3 teskefulde birkesød
vaniljekorn af en stang vanilie (udelades hvis mælken er til madlavning)
4 kopper vand

Smut og blend mandlerne indtil de er helt melede. Tilføj 3 teskefulde birkesød og vanilje og blend igen. Tilføj vandet langsomt mens der blendes. Si mandlerne fra gennem et rent viskestykke eller lignende stof der ikke er for tykt. Sættes i køleskabet et par timer, og rystes godt før man drikker. Kan holde sig mindst 2-3 dage i en lukket beholder

Mvh


Henriette

Christina fra Toksværd
  onsdag, 16-04-08 10:08
Hej Emily og Lis

Tak for jeres råd med hensyn til kartofler. Det var til at forstå og forholde sig til.

Til Lis
Jeg kan ikke lade vær med at smile når du skriver at vi skal prøve at google de forskellige ting. Det er jo rigtigt nok, men det er jo også meget rart at have sin egen database i kraft af dig... ;-)

Knus fra en mere og mere kernesund

Marlene
  onsdag, 16-04-08 09:48
TAK Paprika...

-for din idé med tilbudsugen.dk.
GENIALT!!!!!!!


Emily Louise
  onsdag, 16-04-08 08:40
Kartofler -

Nye kartofler og kolde kogte kartofler har et lavere glykæmisk indeks. Nye fordi de indeholder mindre stivelse. Det der med at der er forskel på kolde og varme kartofler har jeg ikke helt fattet kemien bag, men sådan er det. En stor bagt kartoffel har altså et langt højere glykæmisk indeks end en ny kogt (og afkølet).

Summa summarum; har du styr på dit blodsukker kan du putte lidt kolde, kogte og nye kartofler i din salat til sommer.
Min favorit er denne:
Nye kartofler i tykke skiver el. halveret
Masser af avocadotern
Masser af brøndkarse
Olivenolie og citronsaft
Havsalt og sort peber
Evt. en sprød grøn salat i mundrette bidder hvis salaten skal fylde lidt mere.
Radiser klæder den også godt.

Tænder -
Super idé med at spise en gulerod efter tørret frugt Lis. Det er også altid en god ting at drikke masser af vand da det neutraliserer syre (men det gør vi kernesunde jo i forvejen :-)).


Proteinpulver -
Ren valle: Amino Complex fra Naturdrogeriet.
Soja: Bodycraft fra Naturdrogeriet, tag den sammen med fordøjelsesenzymer fra Solaray.
Ren risprotein: kan efterhånden fåes i de fleste helsekostforretninger, den hedder vist noget à la Vegan Rice, du kan også købe en på sundnu.net og så kommer der også en her på den kernesunde webshop.
Dem med smag indeholder som regel sukker el kunstigt sødemiddel så vær på vagt.

God fredag,

Knus

Sofie fra Odense
  onsdag, 16-04-08 08:03
Kære Lis, Jannie og Emily

Tak for jeres råd mht til mine dumme tænder! Tror jeg vil bruge flour tandpasta om aftenen og ellers anskaffe mig "sole-tandpastaen" til brug om morgenen.
Spiser sjældent tørret frugt, så tror ikke det er det som er problemet...
Har også anskaffet mig en elektrisk-tandbørste, så nu kan de bare vendte sig de tænder!;)

Lis fra Svendborg
  onsdag, 16-04-08 02:04
Fortsat. . . .

Det glykæmiske index for sødkartoffel er 44 i rå tilstand.

Så den vipper lige på grænsen som er 50.

Googl glymæmisk index, - de bedste sider fås ved at gooogle engelske/amerikanske sider -
"glycemic index".

God nat og sov godt!

Lis

Lis fra Svendborg
  onsdag, 16-04-08 01:54
Hej!

Grunden til kartofler ikke hører til hverdagsmad for "kernesunde" er, at kartofler har et højt glykæmisk index (fra 57 - 85), og dermed går ind og påvirker blodsukkeret. Fødevarer med højt index fremmer overspisning og deraf følgende overvægt.

F.eks. har diabetikere restriktioner i forhold til indtagelse af kartofler.

Mange hilsner
Lis

Jane fra Nakskov
  tirsdag, 15-04-08 23:54
Hej Christina

Jeg har læst at de søde kartofler er bedst for fordøjelsen. Jeg køber dem en gang imellem, da de er en del dyere en de alm. Ellers køber jeg bare økologiske. Hvis dine børn ikke er så glade for grøntsager, ville jeg ikke tage kartoflerne fra dem. I Ninkas bog er der en opskrift hvor der indgår hjemmelavet promfritter. I køkkenrevolutionen bruger de også lidt kartofler, så det kan ikke være helt galt.

Hilsen

Jane

Mie fra København
  tirsdag, 15-04-08 23:23
Hey
Er der nogle af jer der har prøvet at lave æble-bananis. Der står i opskriften at der skal 4-5 dl jomfrohørolie og/eller rapsolie i.... Det virker for mig som meget olie. Hvad er jeres erfaringer med det..

Christina fra Toksværd
  tirsdag, 15-04-08 22:42
Hej alle kernesunde

Har lige et spørgsmål.
Hvordan er det med kartofler?
Er de "go" eller "no go"???

Kan selv godt undvære dem, men mine børn er ikke så glade for grønsager, så jeg bruger dem ofte til dem. Men når jeg læse herinde er der ikke meget snak om kartofler, jeg syntes heller ikke Ninka skriver om kartofler i sin bog.
Derfor bliver jeg pludselig i tvivl om jeg er ude på et sidespor.

Til Anita

Ang. protein pulver, så køb den der hedder "Amino - Complex".
Det er den Ninka anbefaler i sin bog, det er den rene varer.

Knus og tak til alle de kernesunde herinde, der er med til at holde mig og min familie på det rette spor, når det hele er ved at blive lidt for svært.

Christina

Paprika fra Vejle
  tirsdag, 15-04-08 22:14
Uuuuuuuuundskyld
jeg klumrede med overskriften!!!!!!!!!!!!!!

pas på jer selv

Paprika

Paprika fra Vejle
  tirsdag, 15-04-08 22:12
Hej Lis

Mange tak for dine gode indlæg.

Et råd til dig, hvis du ikke får dine reklamer, så kan du bruge pc., gå ind på hjemmesiden http://www.tilbudsugen.dk/ der kan du se reklamerne og du kan få den til at kikke efter de ting du bruger i hverdagen, så kkan den fortælle dig om der er nogleaf de butikker du har meldt til der har varene og du kan også selv lave en indkøbsseddel der inde.

Kan I passe på jer selv.

paprika

Rike fra middelfart
  tirsdag, 15-04-08 22:03
hej anja
Vi startede først med sukker og mælk. havde i forvejen smidt hvidt brød, hvide ris og hvide pasta ud af huset. Vi har levet kernesundt i 3 måneder, og jeg har først nu haft overblik til at smide gluten ud. har været gluten fri i 5 dage. Det giver uhyre meget energi, ikke at få gluten. Det har været positivt for vores børn at jeg har taget det i flere etapper i øvrigt også for mig selv. Jeg og min yngste datte lever glutenfri mens min mand og ældste datter er ikke klar til dette endu.
Men jeg tror det bliver endnu nemmere med den nye kogebog. Men som lis altid skriver det er ikke småting men kan google sig til, så mankan finde mange glutenfri opskrifter.
Rikke

Anita
  tirsdag, 15-04-08 21:46
Er der nogen der kender til noget protein, der kan bruges i frugt drikken jeg laver til mine børn om morgen, som IKKE er proppet med jordbær eller chokolade smag:
Altså neotral smag??
:-)

helle nygaard fra odense
  tirsdag, 15-04-08 21:15
Er der nogen der kender til, har hørt om en glutenfri mel der hedder teff? Min mand har læst om den på nettet, den skulle være i familie med hirse og fra Afrika?
Helle

Sussie fra Vamdrup

Hjemmeside

 
tirsdag, 15-04-08 21:10
KerneSunde Legekammerater i Vamdrup/Kolding området søges...............

Det kunne være dejligt for min store søn (3½ år) at danne fællesskab med andre kernesunde børn.

Måske er der også andre mødre som gerne vil give deres børn muligheden for at være normal sammen med andre kernesunde børn...
...ikke skulle skille sig ud ; hver gang der skal deles hvedekiks ud, gives saftevand, deles kage ud osv osv men at de får muligheden for at opleve at der er andre der spiser som de selv gør.

Hvad siger I til det ?


SussieKarin
  tirsdag, 15-04-08 20:08
Hej alle kernesunde

Vil lige dele en lille læskedrik med jer.

Shake en drik af halv sojamælk halv volkels ananasjuice. Put is i og få smagen af en vaskeægte Pina Colada. Mums :0)
Rigtig god aften
/Karin

Lone
  tirsdag, 15-04-08 19:59
kan næsten ikke vente til den nye kogebog udkommer. jeg ææææææælsker mad og kogebøger og især dem der er gode for min krop. Det fedeste er at lave en god opskrift om så den passer i vores nye sunde livsstil. Ja der går helt sport i det.

Og når du Ninka, så skriver hvad i har fået at spise, blir jeg helt frustreret fordi du kun skriver de forskellige ingredienser men ikke hvordan du bruger dem.
Selvfølgelig kan jeg jo bare lære at bruge min fantasi, men den blir fremhævet når jeg får lidt hjælp hihhihihi...........

Det kunne være rigtig fedt med et sted hvor alle der har lyst, kan skrive deres nye opskrifter, for der er jo millioner af muligheder, især når vi er mange om at finde på dem....

Lone
  tirsdag, 15-04-08 19:50
kan næsten fornemme det er i Ninkas blog i skriver når i "forventer" håber på hurtigt svar??

Den chokolade mousse i Ninkas bog, skal den blendes eller moses med gaffel? Synes den blev ekstremt tyk så spædede med soyamælk. Er der nogen der har pvøvet den?

Lone
  tirsdag, 15-04-08 19:50
kan næsten fornemme det er i Ninkas blog i skriver når i "forventer" håber på hurtigt svar??

Den chokolade mousse i Ninkas bog, skal den blendes eller moses med gaffel? Synes den blev ekstremt tyk så spædede med soyamælk. Er der nogen der har pvøvet den?

Lis fra Svendborg
  tirsdag, 15-04-08 19:18
Hej til dem med huller i tænderne!

Diverse tørrede frugtstænger, rosiner, dadler, figner m.v. indeholder en forholdsvis stor mængde frugtsukker, og da de klistrer fast på tænderne øger det risikoen for huller i tænderne. Det vil være en god idé, at man børster tænder eller spiser en gulerod eller agurk efter at have spist tørret frugt, for at rense tænderne.

Prøv at google mange mange sites under "tørret frugt og huller i tænderne". Der er skrevet rigtigt meget om det.

Mange hilsner
Lis

Sidsel
  tirsdag, 15-04-08 19:09
Kære Anja og andre.

Super :o) I er velkomne.

Det er da de færreste som bliver "kernesunde" på én nat. Det gjorde Ninka og Morten sandsynligvis heller ikke. Det er en proces og jeg tror der er større chance for succes, hvis man tager det i et tempo der passer til hele famillien og hvis man ikke slår sig selv oven i hovedet med at man ikke synes at man gør det godt nok.
Klap jer selv på ryggen. det er PISSE godt gået at have taget beslutningen. Når man så har vænnet sig til de nye vaner, så tager man næste hug. ikke stresse over det.

Vi startede med hvidt brød og raffinerede fødevarer, plejeprodukter og rengøringsmidler for mange år siden. Sukkeret og mælken røg først 100% med Ninkas bog. Når sukker og hvidt brød er væk, så forsvinder glasklokken og tudeturene og overskuddet kommer til at gøre mere ved det.
Min pointe er at vi har været undervejs i mange år, men hvis Ninka ikke havde skrevet kernesund, så havde vi været mange år endnu om at komme dertil hvor vi er nu.
Nu prøver vi en ny opskrift på en gang imellem når vi har en fri-weekend og i ferierne bliver der eksperimenteret.
Vi bruger stadig en lille smule rug og speltmel i noget af det brød vi spiser. Vi får også fuldkornspasta på de dage hvor vi ligger vandret. Vi spiser stadig kartofler, "rent" smør og svinekød og vi har ikke altid råd til feks. økomandler eller kan skaffe økokød, selvom jeg klart ville vælge det hvis jeg kunne.
Vores næste projekt fornemmer jeg bliver nogle måneder som 100% glutenfri for at se om min migræne og Frodes (3 år) temperament kan få det endnu bedre endnu.
Gør hvad der føles rigtigt for jer lige nu. De ting I kan mærke virker. Måske reagerer I ikke voldsomt på en lille smule gluten og økosmør. Det bliver meget nemmere at mærke hvad man kan tåle og ikke kan tåle med tiden. Jo mere afgiftet jeg er jo hurtigere og voldsommere reagerer jeg på de ting jeg ikke kan tåle.

Jeg forandrer også syn på mange ting i processen. Hvor jeg før købte en konventionel grøntsag, hvis jeg ikke kunne få den økologisk, undværer jeg den hellere idag og laver noget andet mad.
Har sagt det før, men gentager som afslutning:
DET ER EN PROCES!!!
Nyd den og leg med den...

Kærligst Sidsel.
Jannie
  tirsdag, 15-04-08 19:03
Hej Sofie

Jeg har nu i 2 år brugt Weledas "sole-Zandcrem", det er bla. salt der er i.
Saltet stimulerer spytsekretionen, hvilket betyder at den naturlige bakterieflora i munden styrkes, sådan at de bakterier der er årsag til huller, ikke har en chance. Mine tænder blevet mere og mere hvide. De er fantastisk sunde at se på og jeg føler jeg har de stærkeste bisser ever (og min tandlæge er enig). Saltsmagen vænner man sig hurtigt til.

Kærlig hilsen Jannie

Emily Louise
  tirsdag, 15-04-08 18:18
Sofie - det var noget værre noget med bisserne.

Havde heldigvis selv nul huller sidst jeg var til tandlægen, selvom jeg har brugt Urtekram-, Neem- og Forever Bright tandpasta i ca. 8 måneder, alle er uden flour. MEN den der flour har jo lidt to sider: den er super til at forebygge og bekæmpe huller i tænderne, men den er ikke så smart at få for meget af i kroppen.
Hvis du får huller når du stopper med, at bruge flourtandpasta, kunne du evt. begynde at bruge den igen bare et par gange om ugen, bruge mundskyl med flour et par gange om ugen el. bruge tandtråd hvor der er lidt flour på. Kan jo også bare være ,at det var et kedeligt tilfælde, men held og lykke med dem fremover, tænderne altså. Og godt at du valgte plastic, tror altså at nogle af de tandlæger har sniffet lidt for mange kviksølvdampe.

Anja -
Hvis du synes at det hele er lidt uoverskueligt så tag det helt stille og roligt. Den nye livsstil skal lige have tid til at sætte sig og når det hele så bare kører på skinner, kan du overveje om du også vil pille gluten væk. Fuldkornsrugbrød og -pasta i moderate mængder er klart at foretrække frem for at i ryger tilbage til slikskålen (hvis i havde sådan en).

Masser af kærlige hilsner
Emily

Anja fra Aalborg

Hjemmeside

 
tirsdag, 15-04-08 16:31
Ih altså...nu har jeg tænkt på at købe denne bog i flere måneder - og har endelig gjort det - men så nåede jeg jo ikke med til fordraget i Aalborg - ØV!

Smygh
Vi flytter med i den kernesunde landsby!! Det er godt nok hårdt her i starten med kernesund omlægning.

Jeg er stadig meget i vilrede over, hvor meget, jeg skal gøre i gluten, når nu vi allerede har skippet det almindelige hvede?? Synes det er lidt svært at skulle undvære godt rugbrød og fuldkorns pasta...hvad siger i andre til det??

Karina fra Vordingborg
  tirsdag, 15-04-08 15:39
*EFTERLYSNING I VORDINGBORG-OMRÅDET*

Vi efterlyser en familie i Vordingborg eller omegn, som lever vidt muligt efter "Kernesund Familie". I skal "bruges" i forbindelse med vores NINKA-foredrag i VU-teatersal d. 24/4-08 kl. 19.00.
I skal være forberedt og villige til et interview med TV-ØST til et indslag om emnet...
Kontakt mig hurtigst muligt på følgende nr: 40847353.

Arrangør: KERNEHUSET og BODY & LIFECARE i Vordingborg

Sofie fra Odense
  tirsdag, 15-04-08 15:26
Øv øv må lige dele min oplevelse med jer.

Er lige kommet hjem fra mit årlige tandlæge-besøg. Øv har elleres aldrig huller, men nu havde jeg 1 og 2 på vej...! Er det takken for at være skiftet til urtekrams tandpasta - eller? Er der nogle som har oplevet en forværring af tænder lige som mig? :(

Og så blev jeg godt chokeret, da min tandlæge spurgte om jeg ville have kviksølv eller plastik i. -Jeg skulle lige være opmærksom på, at det kun var kviksølv, man kunne få tilskud til!!! HVAD SKER DER?! Spurgte min tandlæge om han ikke vidste det var ekstremt giftigt for hele kroppen, men det afviste han blankt - og henviste til en ny undersøgelle med 20.000 tyskere. Hmm hvad skal man dog tro... Jeg valgte dog UDEN DEN MINDSTE TØVEN at få plastik i - det betaler jeg gerne de ekstra penge for!

Camilla
  tirsdag, 15-04-08 09:35
Hej alle sammen,

Jeg har bare lige et tip som jeg vil dele med jer. I går aftes fik vi bagte rødbeder. Rødbeder skåret som pomfritter med citronsaft, citronskal, lidt vand, salt og peber og så 25 min i ovnen. Der var nogle tilbage, og i morges brugte jeg så resterne i min smoothie med kiwi, blåbår og jordbær. Mums og sikke en skøn farve:0)

Rigtig dejlig dag til jer alle..

Kram fra Camilla

Lis fra Svendborg
  tirsdag, 15-04-08 07:51
Hej Emily!!

Hvor er du bare sød, - tak skal du ha'!!

Min rubrik herinde med "Ugens tilbud" er desværre ude af drift og har været det siden påske. Jeg har ikke fået ugeaviser eller reklamer de sidste 3 uger. Ringer i dag til bladdistributionen.

Så tak til Emily, at du overtager tilbuds-afdelingen mens jeg er inhabil.

God dag til alle!!

Knuuuus

Emily Louise
  tirsdag, 15-04-08 07:25
Hahaha Lis,

Den t-shirt skal du helt klart have. Faktisk burde alle vi herinde forære dig den!

Hav en fantastisk dag derude.

Klem Emily

Hov i får lige et par sparetips med:

Rema1000 har laksesteaks og rødspættefilleter på tilbud.
Føtex har røget laks fra Norlax (den smager super, helt uden den der tran/ lidt for fiskede smag) og i Kvickly har de to pakker hakket kylling/ filleter til en 50'er (godt nok ikke øko, men trods alt heller ikke sukkermarineret).
Har ikke kunnet spotte nogen ekstraordinære økotilbud denne uge, men vi kan jo ikke være lige heldige hver gang.


Lis fra Svendborg
  tirsdag, 15-04-08 06:03
Hej igen Vibe!

Ja, jeg synes også det er lidt sjovt at lave sin egen youghurt.

Jeg har et forsøg i gang lige nu, om det også kan lade sig gøre på rismælk og mandelmælk. Hvis alt går efter planen, så skulle de være færdige i aften/i morgen tidlig. Jeg lader høre fra mig, om det er muligt.

Jeg bruger i øvrigt en strøget teskefuld Probiotic 500. Ikke en med top på.

Held og lykke med dit eksperiment.

Mange hilsner fra
Lis

Vibe Smilla
  mandag, 14-04-08 22:35
Hej Lis.
Tusind tak. Ja, jeg har også prøvet købe-soya-yoghurten, men der er en eller anden slags sirup i (og det er ret dyrt), så jeg vil kaste mig over den hjemmelavede...det er også lidt skægt
:-D
Og JA: den T-shirt må du klart købe

Rikke fra middelfart
  mandag, 14-04-08 21:47
hej anja.
du kan få makrel i tomat uden sukker i Rema1000 det koster 16 kr for 3 stk.

hilsen Rikke

Lis fra Svendborg
  mandag, 14-04-08 19:39
Hej Vibe!

I opskriften står der, at det skal være den med calcium, men jeg laver den af den økologiske uden calcium, og det fungerer fint, og smager godt.

Opskriften kan findes her:

www.netspiren.dk
klik på "opskrifter" øverst, og klik igen på "sojayoughurt til maven".

Umahro har også en opskrift på on-line kogebogen.

www.sundhedsrevolutionen.dk

tilmeld dig kogebogen, - det koster 250 kr pr. år, og er ALLE pengene værd.

Mange hilsner fra
Lis

P.S. - Og gider man ikke lave den selv, så forhandler Føtex Alpro sojayoughurt. Og jeg ved den også kan købes i Irma, Superbrugsen og nogle helsekostforreninger.

Vibe Smilla
  mandag, 14-04-08 18:16
Hej Lis
Ang. soyayoghurt: skal den så være lavet af den soyamælk med calcium? Dem har jeg nemlig kun set med sukker.
Kan man ikke lige så godt lave den med alm. soyamælk?

På forhånd mange tak :-D

Lis fra Svendborg
  mandag, 14-04-08 16:43
Hej!

Hvis I selv vil lave sojayoughurt, så SKAL den laves med Probiotic 500 (som nu hedder 9).

Forsøg ikke med andre Probiotics, - det virker ikke!

Hilsen
Lis

Tina
  mandag, 14-04-08 13:53
Hvis man bruger livets olier som skal stå i køleskabet i mørk kasse og man bruger det i diverse smooties, kan man så tage dem med på arbejde/skole hvis de er i en mørk flaske/ eller pakket ind så olien ikke får lys. Eller skal den bare drikkes/spises med det samme??

Bruger i Guarmin til jeres børn eller undlader i den i den kost de skal have??

Håber nogen kan svare på dette??

Hilsen
Tina

Dorte
  mandag, 14-04-08 11:23
Tak.
Det var lige det jeg ledte efter. Der står gluten kan være årsag til migræne. Hmm det har jeg haft de sidste 5 år i forbindelse med ægløsning og menses. Kan det virkelig være årsagen?
Kh Dorte

Ina
  mandag, 14-04-08 11:13
Hej,

Man kan få makrel på dåse i Føtex uden sukker. Den hedder vist Larsen makrel.

Et spørgsmål ang. Ninka´s "sparke røv" fødselsdagsboller her fra bloggen. Jeg bagte dem i weekenden og de smager fantastisk, men de hævede overhovedet ikke. Hverken efter den time de skulle stå eller inde i ovnen. De havde fuldstændig samme størrelse som da jeg formede dem !!?? Any ideas? Og så bliver de ret hårde, hvis de skal have længe nok til ikke at være for smattede indeni, gjorde jeres også det ??

Ina

Anja
  mandag, 14-04-08 10:35
Hej,
Er der nogle der kan anbefale en sund makrel på dåse - så at Ninka og Morten spiser makrel på dåse.
Hej hej
Anja

Lene fra Farum
  mandag, 14-04-08 10:27
Hej Ninka!

Jeg har læst din bog og er blevet inspiret til at gå igang med kernesund mad.

Men falder over nogle spørgsmål. forskellige shakes( vi er vilde med dem) De må ikke gemmes?
Hvordan kan det være? Havde ellers tænkt at jeg ville lave nogen til vuggestuen når de skulle have koldskål til eftermiddagsmad. Så han kunne få noget der lignede de andres.

Vi tager alle fikseolie i tabl. form.(dags dosis) men samtidig bruger vi også livets olier. Kan vi få for meget af det?

Jeg holder den 100% .Mine børn der forsøger jeg. de er 16 mdr. og 8 år. men i vuggestuen er jeg jo ikke helt herre over hvad han får, men jeg siger til mig selv at så længe det bliver begrænset til et minimun af mælk i institutionon, De giver man ikke mælk at drikke og de tilbyder ham andet når de har muligheden og vi holder den 100% der hjemme, så er det godt nok. Det skal siges at begge mine børn og jeg har børne eksem(ej slemt) men ellers raske og friske.(stortset aldrig syge)
Kan vi overhovedet se en effekt på eksemen hvis de stadig får lidt mælk selvom et er ekstremt lidt iforhold til før? og hvor lang tid skal der gå før man skulle kunne se en effekt?

Vi glæder os meget til d. 10. maj. kan man kun købe billetter ved indgangen,?kan ikke se at de kan købes nogen steder nu.

Hilsen Lene

Marlene
  mandag, 14-04-08 10:20
Hej alle.

Jeg må simpelthen lige anbefale den flydende dagcreme fra Dr. Hauschka. Den er tynd og lækker, fedter ikke, men holder fugt hele dagen..ihvertfald på mig.
Og ligenu er alle Dr. Hauscka produkter på tilbud på www.helseriet.dk

Hej Dorte.

Ang. gluten til raske, så læs under "spørgsmål + svar" her på kernesundfamilie.dk


Ann Mary
  mandag, 14-04-08 10:11
Hvis du googler ispindeforme kommer der masser af netbutikker frem hvor du kan bestille dem.
Jeg har lige købt nogle hos toppings.dk

Knus Ann

Dorte
  mandag, 14-04-08 08:20
Hej Lis og andre.
Jeg har læst en del om gluten, og dem der ikke kan tåle det, men hvorfor er det lige at "raske" ikke har godt af gluten.
Kærligst Dorte

Marlene
  søndag, 13-04-08 18:22
Hej alle!

Det er nævnt før, men jeg vil nævne det igen...

"10 år yngre på 10 uger" kan købes på www.helsemin.dk for KUN 169,-
Det er vildt billigt. :-)

Dorte
  søndag, 13-04-08 18:17
Hej Rikke.
Jeg har lige fået en veninde til at købe nogen is-pinde forme til mig ved tupperware - de koster kr. 159,00 men så holder de nok også resten af livet. :-)
Jeg vil nemlig også være klar når vi engang får sommer og bare skal ha noget koldt.
Kærligst Dorte

Marlene
  søndag, 13-04-08 15:29
Hej igen Karin.

Du kan også google artiklen "Hørfrø styrker dine celler".
Der er også en forklaring på hvorfor det er godt at knuse hørfrø.


Anita
  søndag, 13-04-08 15:24
Hej Rikke.

Jeg købte sidste sommer ispindeforme i Ikea, men ved selvfølgelig ikke om de har dem længere..

Anita

Rikke
  søndag, 13-04-08 14:36
Hej alle.

Er der nogen der ved hvor man køber nogle forme til is pinde, så man kan putte smoothies i og ind i fryseren, så har man noget til om aftenen, hvis man blir lækkersulten :-)

Synes ikke jeg kan d´finde nogen, de skal jo også være "lovlige"

Knus Rikke.

Anja
  søndag, 13-04-08 11:41
Hej.

Er der nogen som har erfaring med de gratis vitamin og mineral-test man kan få lave i Helsemin??

Hilsen
Anja

Marlene
  søndag, 13-04-08 11:21
Hej Karin

Velkommen her:-)

Hvis du googler hørfrø kommer der en artikel fra scleroseforeningen i 4 linje der hedder: Hele eller knuste hørfrø.
God læsning :-)

Lis fra Svendborg
  søndag, 13-04-08 02:06
Hej

Alle ristyper er glutenfri, også de hvide ris. Grunden til, du ikke skal spise hvide ris er, at de har et lavt glykæmisk index.Du kan evt. google, hvad glykæmisk index er.

Almindelig pasta, og fuldkornspasta er fremstillet af hvede-, durum-, speltmel etc., som alle indeholder gluten.

Pasta fremstillet af ris, maj, ris/majs blandet, sojabønner, tofu og boghvede er glutenfri.

Rismælk er fremstillet på brune ris.

Og lige en meget vigtig ting, der er ikke noget mad vi IKKE må spise, - men der er mad, vi vælger IKKE at spise. (Med mindre man har en sygdom, der kontraindikerer glutenholdige fødevarer)

Det er en rigtig god idé at google f.eks. "glutenfri fødevarer", "Oskars Spisekammer", "Cøliaki" og "Cøliakiforeningen", "glutenintolerance" etc. etc. etc.

God nat og sov godt fra
Lis

Pia
  lørdag, 12-04-08 23:30
Hejsa
Hvis man ikke må spise hvide ris...må man så godt få rismælk? og er brunt ris (fuldkorns) og pasta godt nok glutenfrit?
Håber nogen kan hjælpe :-)
Mange hilsner Pia

Camilla fra Frederikssund
  lørdag, 12-04-08 22:57
Hej alle kernesunde.

Vi har haft gæster til frokost i dag og jeg må lige dele en opskrift med jer:

Kernesunde majspandekager med salsa og parmaskinke:

1 banan
1 ½ dl vand
et bundt forårsløg eller løgtoppe
1 tsk karry
1 nip chili
4 spsk majsgryn/mel
salt/peber
100 g. majskerner

Bananen blendes med vandet og halvdelen af det hakkede forårsløg/toppe
Resten vendes i og trækker 10 minutter
Steges i kokosolie på panden, størrelsen skal være som amerikanske pandekager.

Jeg serverede med en salsa til af ½ mango, ½ agurk, mynteblade, citronsaft, salt, peber, rapsolie. Ovenpå kom jeg strimler af parmaskinke.

Vildt lækkert og nemt også.
Man kan også bruge pandekagerne som tilbehør til alt muligt og et hit til børn, dog uden chili.

Velbekomme

Kh Camilla

Karin fra Hørsholm
  lørdag, 12-04-08 21:54
Hejsa

Vi er lige starte på "kernesund" i vores familien, og jeg har lavet "Jordbæris", som var en fiasko, den var så tyk tyk...er det HUSK fibere eller valleproteinet der gør den tyk??

Er der nogle der har ideer til hvordan man kan anvende valleproteinet i mad/drikke, ud over shakes?

Vedr. sesamfrø og hørfrø, skal de knuses/males før man får gavn af dem?

Kan man fryse hørfrøolie i f.eks is?

På forhånd tak, hvis nogle vi øse af deres viden og erfaringer.

Hilsen Karin

Lis fra Svendborg
  lørdag, 12-04-08 21:40
Hej igen Maja!

Der er mange undersøgelser, der kan indgå i et generelt helbredstjek.

Det kommer lidt an på din læges syn på helbredstjek, hvad han/hun vil undersøge dig for.

Men som minimum, synes jeg følgende prøver er vigtige:
Blodtryk/puls
Alm blodprøver (hedder rutineblodprøver og er incl. blod%)
Blodprøve for vitaminstatus
Højde/vægt
Lytten på lunger
Urinprøvetest
Tjek for venerea (HIV, clamydia bl.a.)
Kropsfedt-fordeling/æble eller pære/måling af hofte/talje.
Samtale om kost/motion/rygevaner/arbejdstider/søvnmønster
Samtale om stress

Sådan må et godt helbredstjek se ud.

Men din læges ser måske anderledes ud.

Men find ud af det ved at henvende dig til din læge!

Knus
Lis


Maja
  lørdag, 12-04-08 21:13
Hej Lis

Tak for svaret.

Jeg har tit tænkt på, hvad man skal få tjekket hos lægen, hvis man vil have et "helbredstjek". Man kan jo få tjekket vitaminstatus og blodprocent - er der andre ting?

Lis fra Svendborg
  lørdag, 12-04-08 20:48
Hej igen!

Har lige surfet lidt rundt, og jo, ALLE kan få målt vitaminstatus hos egen læge.
Det er så lægen, der bestemmer, hvilke vitaminer, der skal testes for i blodprøve baseret på patientens symptomer (træthed, mathed, sløvhed, manglende initiativ, humørsvingninger, smerter, hudproblemer, hårtab, føleforstyrrelser, etc. etc. ((værs'god))

Så op til lægen og få taget rutineprøver + vitaminstatus.

Men glem alligevel ikke de andre steder, Nordic Clinic m.fl., deres prøver ER at foretrække.

Knus
Lis


Bente fra Aabenraa
  lørdag, 12-04-08 20:38
Hej sundhelse og Winnie!

Tak for svar. Det lyder som en god måde at starte på. Nu skal jeg bare også have manden helt med på idéen :-)

God lørdag aften.
Bente

Lis fra Svendborg
  lørdag, 12-04-08 20:26
Hej Maja!

Det er lidt forskelligt, hvor tit, jeg får taget blodprøver. Mine rutineprøver er 3 gange om året. Men jeg er så "heldig", at jeg kan "mærke/føle" meget hurtigt, når jeg har uorden i systemet.
Så sommetider får jeg taget flere og sommetider færre blodprøver pr. år.

Jeg er dog kommet lidt i tvivl, om ALLE kan gå til egen læge og få målt vitaminstatus.
Men jeg lover, at jeg vil undersøge det mandag formiddag.

Det er dyre analyser, der er på disse blodprøver.
Men jeg ville alligevel prøve, hvis jeg var jer, at gå til egen læge og få målt, om I mangler B- og D-vitaminer. Mangel på disse vitaminer kan give utallige grimme symptomer, så som føleforstyrrelser, øget risiko for cancer og meget meget mere.

Blodprocent kan ALLE få målt. Ligesom blodryk og puls.

Jeg behandler mig selv, ligesom jeg gør min nye bil. Jeg skal også til servicetjek med jævne mellemrum. Det giver ro i krop og sjæl. - Dog er mine olieudgifter oversteget bilens!! ;-))

Prøv, - hvis man ikke prøver, så får man det samme resultat, som man altid har fået = ingenting!!

Knus
Lis

Maja
  lørdag, 12-04-08 19:57
Hej Lis (og andre)

Hvor tit får du/I taget en blodprøve hos lægen, så du/I kan se om du/I mangler vitaminer?

Jeg er nemlig i tvivl om hvor tit det er nødvendigt.

Karin
  lørdag, 12-04-08 19:23
Kære Lis

Tusind tak for dine hurtige og udførlige svar :0)

Kh Karin

Lis fra Svendborg
  lørdag, 12-04-08 17:43
Hej Emily!

Der er en ganske lille smule honning, glukose og fruktosesirup i Kräuterblut.

Det vælger jeg at "se stort på"/lukke øjnene for i de 2 perioder, jeg indtager min årlige dosis.

Jeg kan/må ikke tage jerntabletter, de kan gøre mere skade (virker betændelsesfremmende) i mit system end den lille smule sødestoffer, der er i Kraüterblut.

Derfor fortsætter jeg med den. Jeg har gjort sådan i mange, mange år. Det virker for mig.

Knus
Lis

Winnie fra Sønderborg
  lørdag, 12-04-08 17:28
Hej Bente

Vi gjorde som "Sundhelse" - startede i "de små".

Mælk serverede vi ikke til maden - hvis min datter spurgte, så måtte hun hente det. Efter 14 dage spurgte hun slet ikke efter det mere. Ost er hun ikke vild med - det er mere mig ;-)

Gluten: vi spiser stadig rugbrød, en gang imellem fuldkornspasta (ca. 1 x hver 14. dag, når vi har meget travlt), havregrød til min søn hver morgen. Men vi har fundet en anden måde at få gode glutenfri boller, har købt flad maves grød, som min søn spiser osv. Så når Ninkas nye kogebog kommer, så tror jeg at rugbrødet bliver erstattet med den opskrift.

Sukker: det har vi altid været gode til at spare på, tjekker sukker i varerne og så er det sådan set det. Slik osv. har vi erstattet med sund slik, som Ninkas kugler (vi elsker dem med dadler her hjemme).

Så det sidste skridt kommer nok også snart for os....

Lidt har også sin ret i starten - og så er vi grebet af det :-D

Held & lykke.

Kh Winnie

Maja
  lørdag, 12-04-08 17:17
Hej Bente

Jeg tog det stille og rolig. Et skridt af gangen.

Start fx med at udelukke det meste sukker og find nogle alternativer (sund guf). Fortsæt derefter med mælken. Og til sidst gluten. Herefter kan du jo begynde at udelukke ALT gluten, mælk og sukker.

Det fungerede i hvert fald bedst for mig på den måde. Pt er jeg nået til at have udelukket stort set alt sukker, mælk og gluten. Og nu mangler jeg kun det sidste skridt - det føles mere overskueligt at gøre det på den måde.

Men vigtigst af alt: find nogle alternativer!!

Bente fra Aabenraa
  lørdag, 12-04-08 17:14
Hej alle!

Tak for alle jeres svar.

Jeg har bare brug for at vide - hvordan kom I igang? Jeg synes det er enormt svært bare lige at fjerne alt fra børnenes kost som de elsker og kender. Det er jo trods alt mig, der har givet dem de vaner. Specielt mælk og gluten har jeg meget svært ved at overskue sådan bare lige at skippe.

Så hvordan gjorde I???

Hilsen Bente

Helle
  lørdag, 12-04-08 17:05
Hej Joan og alle andre kernesunde.

Hvor fedt Joan. Har brugt 2 dage på at ærgre mig over, at jeg ikke skal smovse i lune hveder med et tykt lag smør dagen før Bededag.
Må have glemt at slette den trang på den mentale harddisk, da jeg blev kernesund. Men omvendt; det er jo første gang det er Bededag i mit kernesunde liv, ligesom der også har været en første påske, der kommer en første sommerferie og en første jul. Visse vaner hænger ved, så det var dejligt med et alternativ til hvederne.
(Hvem sagde sommerferie og italiensk is????)

Knus Helle

Sidsel
  lørdag, 12-04-08 15:46
Kære alle
Til jer som er interesserede i debatten om at have kernesunde børn i institution.
Tjeck Thomas' blog fra igår.
Forsat god weekend
-Sidsel

Caroline fra Hvide Sande
  lørdag, 12-04-08 14:40
Hej alle sammen.

Jeg har konsulteret en kostvejleder for at få hjælp til bla. at finde frem til hvilke kosttilskud jeg skal have. Jeg har i alt for lang tid prøvet mig frem og lige så ofte løbet surt i det. Derfor valgte jeg at bruge ca. 800-900 kr. på kostvejledning. Kostvejlederen fik en bunke oplysninger om mig ud fra et skema jeg skulle udfylde et stykke tid før aftalen og da jeg ankom havde hun krevet alt ned til mig. hvilke tilskud jeg skulle tage og hvilke problemer hun mener jeg har i min krop.

Det er virkelig pengene værd. Det kan kun anbefales. Og når jeg tænker på alle de penge jeg bruger på mad og at leve sundt. Så er det ikke mange penge for den meget brugbare hjælp.

Mange hilsner Caroline

Emily Louise
  lørdag, 12-04-08 14:37
Hej Lis,

Er der ikke sukker i Krauterblut?

Klem

Lis fra Svendborg
  lørdag, 12-04-08 13:24
Hov, jeg glemte lige:

Hvert år i marts og november måned så tager jeg:

1 stor flaske Kräuterblut, 1 målebæger dagl.

(naturligt jerntilskud for at holde hæmoglobin% oppe)

Knus
Lis

Lis fra Svendborg
  lørdag, 12-04-08 13:20
Her er mine kosttilskud, men igen, DE GÆLDER KUN FOR MIG - IKKE ANDRE!!

1 Spektro multivitamin uden jern og K-vitamin (det skal JEG ikke have, passer til mine neuroligske problemer)

1 x 2 Eye-Q fiskeolie (passer til mine neorologiske problemer)

1 Kolos D-3 vitamintablet (passer til mig, er naturlig cholecalciferol). Jeg tager en "kur" på 60 dage, når mit indhold i blodet "dykker". Er målt hos egen læge.

1 stk. Mega B-complex Tolico. Kur på 30 dage, hvis jeg har lavt B-vitaminindhold i blodet, testet hos egen læge

Probiotic 500 (mælkesyrebakterier) 1 tskf. dagligt.

I perioder, hvor jeg ikke tager D-3, så tager jeg Cal-Mag-C ½ måleske dagl.

Det passer altså KUN på mig.

Bliv testet, hvis I sidder og indtager 26 forskellige kosttilskud dagligt. Og tro mig, jeg HAR set menensker sidde med alle disse piller i farvestrålende kulører foran sig.

Knus fra
Lis

Lis fra Svendborg
  lørdag, 12-04-08 13:07
Hej igen Karin

Ligegyldigt om det er tofu, ris eller anden pasta, så skal du stadig betragte pasta som tilbehør, og ikke storspise af det. (Med mindre du er undervægtig!!) Det samme gælder brød og andre frø-/kornprodukter.

Jeg tager lige kosttilskud igen:

Udover en god kvalitets multivitamin-/mineraltablet dagligt, så er der ingen, der kan bruge andres råd vedr. kosttilskud. Heller ikke til børnene.

Der er IKKE to mennesker, der har brug for samme tilskud, så fordi Ninka, jeg eller ens bedste veninde har "set lyset" med et eller andet tilskud, - så er det ikke sikert det passer til dig.

Bliv virderet hos en Naturopat eller endnu bedre Nordic Clinic, Sundhedsrevolutionen, Knut Flytlie, Meditalklinikken m.v.

I landets helsekostbutikker kommer der af og til Biopater rundt og måler kunder. Det er ikke særligt dyrt, men selvfølgelig heller ikke en fuld konsultation. I min helsekost kommer der er på mandag, og jeg kan se på opslag, at det koster 100 kr. for en vitamin-/mineralanalyse.

Men hold dig væk fra pendulering og anden hokus pokus.

Jeg vil da gerne fortælle dig, hvad jeg tager af tilskud, men tænk, hvis du slet ikke har brug for de samme ting, som jeg har, så er det penge lige ud af lommen!

Spis varieret og mad af høj kvalitet, og bliv testet for, hvad du mangler.

Enkelte tests kan foregår hos egen læge. Jeg får målt hæmoglobin%, D- og B-vitaminindhold jævnligt.

Knus og fortsat god week-end!

Lis

Karin
  lørdag, 12-04-08 12:37
Hej alle

Tak for svar Lis og Sidsel:0).

Det er det der med den lille mængde pasta der er mit problem. Jeg plejer (eller plejede :0) ) at spise en kæmpe portion pasta med en lille smule af tilbehøret. Nu skal jeg så vende mig til, at det skal være omvendt. Er der ingen der har erfaringer med tofupasta? Ninka nævner den i sin "kom i gang guide" og jeg tænker, at den må man vel gerne spise meget af. Tofu er vel proteiner???

Og hvad med kosttilskud? Hvad tager I og, hvad skal børnene have?

Kh Karin

Winnie fra Sønderborg
  lørdag, 12-04-08 12:35
Hej Bente (og andre med kræsne børn) :-)

Jeg har en datter på knap 5 år og en søn på 1,5 år.

Min datter har siden 1 år været ualmindelig kræsen. Min mad & jeg har brugt enorm mange kræfter på, "at knække koden" - hvordan skulle vi dog få hende til at spise.

Jeg læste Jesper J. "Smil - vi skal spise" (den kan anbefales), men min datter blev ikke mindre kræsen af den grund ;-)

Hun vil hellere sulte end at spise "noget hun ikke brød sig om". Der var tale om alt fra chokolade, kødsauce osv. Pinligt at have hende med - hun brokkede sig konstant!

Ved spisesituationer - ja der havde vi altid en meget sur pige.

Jeg tror på, at vores børn er et "produkt" af os selv - jeg tror på, at vi som forældre er en del af "hvem hun er" - men vi kunne alligevel ikke "knække koden".

Da jeg præsenterede hende for kernesund mad - shakes om morgenen - ja det var sørme ingen succes. Intet ville hun spise - hvor er de hvide boller, hvor er fuldkornspasta, hvide ris, sødmælksyougurt osv. - som var det hun levede af?

Vi blev ved - tog ingen kampe. Sendte hende afsted ude mad i maven eller med få grøntsager osv.

Ikke mindre end 14 dage efter: Siw elsker shakes - holder pauser en gang imellem, spiser nye ting uden vi spørger hende osv.

Vi kan slet ikke fatte det - vores omgangskreds er også vildt overrasket. Her var tale om en pige, som stort set intet ville spise!

Årsagen til succes tror vi er: vi blev ved - vi faldt ikke tilbage til: det vigtigste er da hun for noget at spise... Så pyt med det er hvedeboller osv. Det blev bare ikke serveret!

Nu ved jeg, at hun får "benzin på bilen" hver dag... Det er skønt. Og faktum er, at hun er blevet mere glad! Vi har aldrig problemer med en meget sur pige til spisetid - hun bestemmer hvad og hvor meget hun vil spise.... Af det der er på bordet! Vi sikre så, at det er ting som "hun kan bruge til noget"!

Lillebror - tja han er nummer 2 og spiser bare.... Nok fordi v aldrig har "gjort et nummer ud af det med ham" :-)

Held & lykke :-)

Kh Winnie

Sidsel
  lørdag, 12-04-08 12:09
Kære alle.

Når vi en sjælden gang spiser pasta, er det fuldkornsspelt og så ikke i de mængder som førhen, men med mere tilbehør og rå grøntsager i stave, både etc. Men vi er heller ikke hardcore glutenallergikere. Lasagnepladerne er skiftet ud med hvidkål og man kan lave bånd"pasta" af strimler af squash, som fået et hurtigt opkog.

Med hensyn til børn og kræsenhed, så mener jeg at børn spiser (og gør) det som forældrene signalerer, er det der er godt for jer alle sammen. Når den første usikkerhed lægger sig (og vi har alle haft den de første gange vi serverede nye ting for vores børn, og børn kan "lugte" den, usikkerheden) så holder de op med at sætte spørgsmålstegn ved det. Så er tricket også at der ikke er noget alternativ i huset.
Og SMIL SMIL SMIL hele vejen.
Min erfaring er også at mange børn vælger det sunde nå først de er sukkerafvendte. De mærker det gode og dårlige der sker i deres krop, lynhurtigt.
Vær tålmodig og vedholdende. Jeg lover at det vender...
Held og lykke

kram fra Sidsel

Lis fra Svendborg
  lørdag, 12-04-08 11:50
Hej Mette!

Der er IKKE gluten i brune ris.

Hej Karin!

Spis gerne pasta i form af ris-/majs-/boghvede-og sojapasta. Der findes mange gode i helsekostbutikkerne, eller find dem på nettet!

MEN, - betragt pasta som et tilbehør, og spis ikke meget af det. Lad grøntsager og kød fylde mere på tallerkenen end pasta, og spis det ikke hver dag.
Jeg kan selv vældig godt lide boghvedepasta til "pastaretter" og rispasta som suppenudler og til en fyldig salat. Men det er jo en smagssag.

Og til ALLE:

Så er der for et stykke tid siden udkommet et nyt blad, som udkommer 11 gange om året. Det er værd at læse i.

mad & helse

Det kan købes i løssalg og i abonnement også.

Se evt. her:
www.madoghelse.dk

Bladet giver fyldig information om f.eks. kostomlægning, ser på helsemarkedet, nyt fra forskningsfronten, følger enkeltpersoner, som omlægger kost og indfører motion i dagligdagen, og bladet belyser de problemer, der kan opstå undervejs. Information om, hvor manfår de bedste oplysninger, solstrålehistorier og problemhistorier fra det virkelige liv. Sammenligninger af helseprodukter og kosttilskud, madkvalitet, tilberedning, opbevaring, og madopskrifter.

I denne måneds udgave af bladet er der bl.a. en virkelig god artikel om en autistisk dreng/ung mand, som kommer helt ud af autisme og OCD ved hjælp af kostomlægning og en sej mors indædte kamp mod systemet.

Bladet er helt sikkert værd at læse og købe!

God lørdag til alle!!

Knus
Lis


Karin
  lørdag, 12-04-08 11:23
Hej alle

Og Ninka - tak for en fantastisk blog.

I min familie er vi så stille begyndt at leve kernesundt og det går rigtig godt. Jeg har heldigvis ikke haft de store problemer med mine børn på henholdsvis 3 og 6 år, da de er vilde med shakes'ne. De synes de får mere sødt end de fik tidligere, da vi kun fik weekendguf og nu får de jo "jordbæris" hver dag. Jeg selv kan dog godt savne smagen af vores "gamle mad", men det er måske også fordi det stadig er så nyt, og vi ikke har så mange retter på repertoiret. Glæder mig til den næste kogebog :0)

MEN - der er noget jeg ikke helt har overblik over og jeg synes det er lidt svært at finde ud af i bogen. Hvilke vitaminer og kosttilskud skal vi tage for at være dækket ind så at sige? Olierne har jeg sådan nogenlunde tjek på. Er der nogen der kan hjælpe?

Og så er der lige det store afsavn af pasta. Hvilken skal jeg kaste mig over? Har i nogen erfaringer? Skal de være af majs, brune ris, tofu, eller er det bare bedst at holde sig fra det?

God lørdag til alle :0)
Vh Karin

ninka fra hornbæk

Hjemmeside

 
lørdag, 12-04-08 10:36
Kære Sally

Jeg kan kun sige det, fordi Bertram selv var under mistanke for netop Aspergers. Udover diagnosen infantil autist, compulsive aggression, forsinket udvikling osv.

Men: Når det gælder kræsenhed, er der ikke forskel på vores børn (de særlige, skæve) og andre.

de reagerer på os forældre. Når de kan mærke, at noget er livsvigtigt, når vi insisterer, bliver bekymrede og især, kommenterende og kontrollerende, så stejler de.

Læs min tidligere blog om kræsenhed. Køb Jesper Juuls "Smil, vi skal spise". Få coaching hos Rudy på: www.mindjuice.dk og henvis til mig.

LÆs afsnittet om Bertram i bogen "Kernesund familie - sådan".

Omnimini er bedre end ingenting.

Men I skal sandsynligvis op i helt andre slags potente kosttilskud.

Læs mere om det i bogen.

Knus

Ninka

Sally fra Kokkedal
  lørdag, 12-04-08 10:10

Kære Ninka og Morten,

Tusind tak for et fantastisk foredrag i Helsingør forleden. I er bare så inspirerende og nogle fantastiske forbilleder for den danske befolkning. Jeg håber jeg kan lokke familien med i DGI byen. Nøøøj hvor det lyder godt!!!

Jeg har desværre dårlige erfaringer med vitakids. Min søn på 3 år gider dem ihvertfald ikke. Har mest held med Omnimini og selvom de ikke er optimale så er det vel bedre end ingen pille. Han er også ret kræsen og gider ikke rigtig det kernesunde mad ej heller smoothies. Han vil faktisk hellere sulte. Jeg har fået mistanke om at han har aspergers syndrom, som er en en mild form for autisme, så han har jo om nogen brug for den gode mad. Er der nogle herinde der kender til Asbergers?

God weekend til alle.

Bedste hilsner
Sally

ninka fra hornbæk

Hjemmeside

 
lørdag, 12-04-08 10:00
Kære alle
Lidt svar her fra mig, Ninka:

Tør hud: Læs min blog om at fylde lagrene. I starten skulle jeg have helt op til 6-8 spsk olie nogle dage.

Kræsne børn: Læs min tidligere blog om samme emne. Og læs Jesper Juul: Smil - vi skal spise.

Sukker, hvidt brød og andre raffinerede kulhydrater smadrer smagsløgene i en grad, så alt andet smager dårligt. Tålmodighed.
Børn skal smage på ting 13 gange, før de kan afgøre, om de kan lide det.

Bertram hadede i sidste måned det glutenfri brød han nu elsker.

Bliv ved og ved. Det tager tid at vende skuden.

ØKONOMI:
Jeg har været en fattigrøv (uanset hvad jeg tjente), indtil jeg smed al frygt, sagde mit faste job op og fulgte passionen. Vores hus rød til salg og vi måtte låne af vores venner til regningerne den første tid. Og SÅ oplevede vi overskud for første gang i vores liv.

Det er fortsat siden. Og hudet er ikke længere til salg.

Penge følger passionen!

Fattigdom følger frygten.

Jeg kan anbefale: "Find din passion på 4 uger" af Pernille Melsted. Og: "The secret" . Både som film og bog.

Kære jyder - jeg håber, I tager en sviptur til KBH og er med i DGI byen...Vi laver ikke et lignende arrangement i Jylland, for vi har mange foredrag plus sommercamp der.

Biletter købes hos DGI byen.

Knus

Ninka

Mette
  lørdag, 12-04-08 09:30
Hej Bente,
vi har været kernesunde siden nytår, ikke hard core - får gluten iform af brune ris og fuldkorn pasta, rugbrød ect. Spiser hvad der bliver serveret når vi er ude. Har 3 børn på 4, 7 og 11 år og vi oplevede flere faser i kost omlægningen!!
Abstinenserne på den gamle mad (sukker) der blev til vrede over "den dumme lorte bog..." stolthed over at være sunde, flov over at være anderledes og masser af spildmad, inden vi fik tilpasset opskrifter og indpasset deres "gamle ynglingsmad" - f.eks. boller i karry lavet med brune ris, kyllingefars og soyamælk i sovsen og lasagne med fuldkornsplader, ingen becamelsovs blot lidt revet ost og kødsauce o.lign.
Joachim på 11 år kan tales til med fornuften, vil gerne have oilen da hjernen har godt af det! Viktor på 7 år vil gerne være sej og den bedste skulle beundres og roses da han tog sin første olieshot og Liva på 4 år... startede 14 dage efter drengene da det så ulækkert ud!!!
Olien kan de bedst li i en lækker frisk og ren multifrugtjuice fra Netto (desværre ikke øko) den skiller fra og ligger foroven men det er drengene ligeglade med. Liva ville gerne have juice men uden olie - ærgeligt ærgeligt, men de to ting hører sammen, så i 14 dage så hun på vores juice før hun bad om at smage...
Smooties kan de bedst lide med jordbær, hindbær og ½ frosset banan, soya- eller rismælk, proteinpulver og hørfrøolie - den kan gøres mere sød med birkesød og vaniliepulver. Jeg vil sige, brug krudt på at finde en smootie de kan li - den kan redde meget mht næring og blodsukker.
Vi er sukkerfri, næsten mælkefri - havregryn er nu bedst med mælk..
Efter snart 3½ måned er det blevet hverdag, de vælger selv meget usundt fra ubevidst eller tar kun små mængder (ikke ham på 7, han skyller stadig en sodavand ned hvis han bliver budt...) og vi har fået meget ud af kostomlægningen mht temperament, vredesudbrud, tøt hud ect ect
Viktor skulle have kage med i 1 kl. i onsdags, det blev til 4l. småtskåret frugt, råcreme lavet med æggeblommer, birkesød, vanilie og fløde (vil næste gang prøve med soyafløde), 25 engangsglas og gafler og det var en giga succes! Hmm, kunne du bruge det til noget?
Kh Mette

louise fra Frederikssund
  lørdag, 12-04-08 09:29
Hej NInka, tak for en rigtig god hjemmeside.
Min familie og jeg har nu kørt mere eller mindre efter jeres koncept siden jeres kernesunde bog udkom, det fungerer rigtig godt, især for min søn på 5 år som er helt fri for børneeksem efter han stoppede med mælk og sukker!!
Men jeg har meget tør hud stadigvæk, selvom jeg tager olieshot hver dag og 3 kapsler fiskeolie og drikker masser af vand, jeg ved ikke om jeg gør noget forkert?? har du et godt råd?? Knus Louise

Bente
  lørdag, 12-04-08 01:46
Hej allesammen!

Det er første gang jeg skriver herinde, har lige læst bogen "kernesund familie - sådan" og prøver at komme igang.

Men men men - jeg har to unger på 4 og 6 år, som synes ALT hvad jeg laver af smoothies, kager, pandekager osv. fra bogen smager grimt. De vil simpelthen ikke spise det. Det går rimeligt med at få grøntsager i dem, men hvordan i al verden får man sunde olier osv. i børn, der ikke kan lide smoothies og for den sagt skyld heller ikke vitaminpiller.

Er der nogen af jer, der ved om vitaminpillerne vitakids smager godt - for ellers gider jeg altså ikke at købe dem.

Så - gode råd til kræsne unger modtages med tak :-)

Hilsen Bente

Joan fra Greve
  fredag, 11-04-08 23:25
Hej Paprika og Anette
Jeg har på biblioteket lånt en bog om glutenfri brød og kager. Den er godt nok ikke mælke- eller sukkerfri, men det kan jo klares med soyamælk eller lign. og birkesød. I den er der opskrift på hveder. Bogen hedder Glutenfri til hverdag og fest og har ISBN nr. 87-991011-0-6
Opskriften er til 12 hveder:
2½ dl vand, 2 dl letmælk, 1 spsk fiberHusk, 2 æg, 500 g fint glutenfrit mel, 100 g majsstivelse (Maizena), 130 g margarine, 45 g sukker, 30 g gær, 2 tsk kardemomme. ½ tsk salt
Dejen røres på maskine. Vandet lunes til det er håndvarmt og hældes i røreskålen. Mælk og fiberHusk tilsættes. Blandingen røres i 5 minutter så fiberHusk gelerer. Æggene tilsættes. Resten tilsættes og røres i 15 minutter. Hæver i 30 min. Dejen slås sammen og deles i 12 dele. Trilles til boller, som stilles med lille afstand i bradepande (25x32 cm) beklædt med bagepapir. Hæver lunt tildækket med fugtigt klæde til bollerne rører ved hinanden. Pensles med mælk. Bages ved 250 grader i 12-15 min.

Emily Louise
  fredag, 11-04-08 22:22
Kære Ninka,

Var til dit foredrag i går og klap, klap, klap herfra.
I var simpelthen så søde, nede på jorden, humoristiske og professionelle.
Jeg havde en meget skeptisk mor med og et styks fedtforskrækket elitetriatlet-kæreste (på sidstnævnte hjalp det især at du havde Morten med så tak for det ;-)).
Begge havde langt større forståelse for min måde at spise og leve på efter foredraget og den fedtforskrækkede Ironman ville allerede fra i morgen komme lidt olie i sin proteinshake.

Uanset om de ender med at blive helt kernesunde eller ej, forstår og respekterer de i al tilfælde mit valg nu og det betyder alt.

Nå ja og så fik jeg et par sigende blikke da du talte om kvinden i kontroltårnet, så jeg har vist stadig også noget at arbejde med, så kunne jeg lære det.

Knus
Emily

ps. Ved godt at denne besked allerede eksisterer i sidste tråd, men da den efterhånden var blevet lidt lang kommer den igen her.

SOFIE -
Kokosmælk er ok, du kan også lave det selv, det er der opskrift på i både Kernesund og Køkkenrevolution

Nat nat

Lis fra Svendborg
  fredag, 11-04-08 22:19
Hej igen Anette!

Tak for forklaringen!! Jeg ved godt, det er St. Bededag, og som lærer gennem et helt liv kender jeg også hele baggrunden for St. Bededag, men det var sødt af dig at forklare den alligevel.

Men jeg troede ikke, at der var nogen, der længere fejrede disse gamle traditioner. Troede ikke de hørte hjemme i en moderne livsførelse.

Så blev jeg lidt klogere!!

Tak for det!

Knus
Lis

Stine fra Horsens
  fredag, 11-04-08 21:44
Hej alle sammen!

Tusind, tusind tak for de mange tilbagemeldinger på mit fortvivlede indlæg på bloggen omkring kernesund mad, økologi og økonomi. Det er bare så dejligt at føle, at jeg ikke er alene om mine frustrationer og problemer med at få det til at hænge helt sammen uden kompromisser...

Og nej, der er ingen vej tilbage for mig heller mht. den kernesunde livsstil. Jeg VIL ikke - al den dårlige mad er slet ikke en mulighed længere i mit hoved. I de 3 måneder jeg/vi har levet kernesundt har jeg også mærket, hvad sund mad gør for hele kroppen og psyken... Jeg vil ALDRIG bytte tilbage igen.

Jeg synes også, at min mand og jeg HAR valgt, hvordan vi vil prioritere. Frustrationerne kommer bare til mig, når der bare hele tiden er så meget, der koster penge i en lille børnefamilie, hvor der helst ikke må mangle noget.

TAK, TAK, TAK for tilbagemeldingerne - jeg elsker dette forum. Lad os aldrig holde op med at støtte hinanden herinde.

Mange knus fra Stine

Anette fra Randers

Hjemmeside

 
fredag, 11-04-08 21:39
Hej Lis

Ja, selvfølgelig. Vi fejre, at det er Bededag på fredag d. 18.
Traditionen erjo at man spiser varme hveder aftnen før Bededag fordi det tilbage i 1800 tallet var sådan, at bagerne ikke måtte arbejde på Bededag, så de bagte hvedeboller aftnen før, som man så kunne spise med det samme eller gemme og varme næste dag.

BH Anette

Lis fra Svendborg
  fredag, 11-04-08 21:31
Hej!

Bag nogle glutenfrie boller, lav dem rektangulære i stedet for runde. Køl dem af og rist dem!!

Voila - varme hveder!

Må jeg godt spørge, hvad I fejrer???

Knus
Lis

Morten
  fredag, 11-04-08 21:14
Kære Venner

Min kone er så dejlig - men nogen kalenderørn er hun ikke. Hun har i en kommentar skrevet, at webshoppen åbner samme dag som kogebogen udkommer - 24. maj. Det er nu den 24. april - altså lige om hjørnet:-)
Billetter til arrangementet i DGI-Byen købes i DGI-Byen!

God weekend!

/M

Anette fra Randers

Hjemmeside

 
fredag, 11-04-08 20:40
Hej Paprika

Jeg har lige tænkt på nøjagtig det samme - er der nogen der har en idé til et alternativ til hveder?

BH Anette

Paprika fra vejle
  fredag, 11-04-08 20:13
Hejse Alle

Nødråb!!!!!!!!!

Er der nogle der har en ide/opskrift på hveder, jeg skal holde det onsdag for min søn, da han skal til sin far torsdag.

Jeg kunne også godt bruge at der kom sådan et arangement her i Jylland!!!!!

Kan snart ikke vente til bogen kommer

Weekendt knus til jer

Paprika

Sofie fra Odense
  fredag, 11-04-08 19:47
Hej Ninka!

Nøj hvor ser det lækkert ud - både pizza og snickers-wannabes! Uh glædermig til bogen kommer!

Har lige et spørgsmål. Min nye livret er kylling med en sauce jeg rører af kokosmælk og peanutbutter og koger op. Hertil en masse grøntsager. Men er i tvivl om kokosmælk overhoved er ok?

Kærligst Sofie

Kristine
  fredag, 11-04-08 19:45
Det lyder super godt med dagen i DGI-byen, men hvor tilmelder man sig henne?
Kh. Kristine.

Anette fra Randers

Hjemmeside

 
fredag, 11-04-08 19:13
Hej Ninka

Det lyder bare som den skønneste kernesunde dag! Kunne I overveje også at lave noget i Jylland?

Min familie nærmer sig ligeså stille det kernesunde, men det villle være en stor hjælp med sådan en dag! (sidder lige og spiser lidt øko-popcorn, lavet i kokosolie. Ungernes fredagsslik er skiftet ud med tørret frugt - godt nok med lidt sukker i, men ingen farvestoffer osv).
Til andre midt-jyder. Jeg kan forøvrigt varmt anbefale www.oekoringen.dk. De bringer økologisk frugt og grønt til døren til en ret fornuftig pris og god kvalitet.

Og så lige en ting til: Hvis nogen døjer med med ondt i ryg, skulder, knæ, nakke, andet. Så prøv en omgang senetensbehandling. Det er en meget effektiv muskelafspænding, hvor der som regel bliver brugt weleda-olier. Det bygger på en helhedstænkning af hele kroppen . Læs evt. mere på min hjemmeside www.seneten.dk :)

Mange hilsner
Anette

Sidsel
  fredag, 11-04-08 19:00
Hej.

Og vi er vilde med dig/jer. Jeg bliver altid opfyldt af taknemmelighed nå jeg kommer herind.

For at følge tråden fra sidste blog, så vil jeg gerne tilslutte mig at det er dyrt at leve sådan her. Vi er også to forældre på alm. løn og vi har aldrig haft et særligt højt forbrug fordi der aldrig har været særlig meget at forbruge af. Derfor er vi vandt til at være på røven, men nu er det fordi vi lever sundt og det gør mig rig.
Nogengange er det også frustrerende, men jeg vil ALDRIG, ALDRIG vende tilbage. Jeg står også og kigger på både økologisk og ikke-økologisk, men føler ikke længere at jeg har et valg.
Vi har nu besluttet at investere. Vi har købt en kummefryser og vil købe eks. et halvt lam og en kvart ko eller såadn noget og til sommer vil vi fare rundt og plukke selv bær og frugt og fryse ned.
Desuden tænker jeg at vi må organisere os i indkøbs-foreninger el.lign. og i yderste instans må flytte ind i kernesunde landsbyer (griner, men mener det lidt.)

Kram sidsel

ninka fra hornbæk

Hjemmeside

 
fredag, 11-04-08 18:46
Hej

WEBSHIOP åbner 24. maj - sammen med bogen.

Bogen træning med bold er fra Politikens forlag. Den er med bold. Køb den i boghandlen. Det er Birgitte Nymann der har skrevet den.

Og Snickers wannabeen er SÅ GOD.

Kys

Ninka

gwendolyn
  fredag, 11-04-08 18:32
Hej Ninka.

Er jeg ikke helt opdateret eller har i etableret en webshob??!!
Det lyder som om der vil være en sådan i DGI-byen. Jeg glæder mig meget til kogebogen og ikke mindst foredraget i Odense. Hm... Snickers,...det lyder ikke så ringe!!
Og... hvad er det for en bog med bold du omtaler i sidste blog. Har på fornemmelsen at det er flad mave og faste baller eller noget i den stil.
god fredag
gwendolyn

Skriv din kommentar

Fornavn *
Efternavn *
Email *
Hjemmeside
By
Kommentar *
 

Health Forum ApS - Stjernevej 23 3100 Hornbæk - Mail: support@kernesundfamilie.dk - Tlf:  52405829 - CVR: 33862830